« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۱۸۴۲
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۶
مصرف طولاني اين قرص به علت وجود مواد و عناصر به كار رفته در توليد آن منجر به تخريب و نابودي بافت سلول هاي كبدي به طور دسته جمعي شده و مصرف بالاي آن در يك روز موجب مرگ فرد مي شود

آوای دنا/اميرحسين فقيهي، متخصص گوارش و كبد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: استامينوفن ها پرفروش ترين مسكن هاي ضد درد و ضد تب در دنيا هستند كه در دزها و انواع مايع و قرص در داروخانه ها و به راحتي و بدون نسخه پزشك در دسترس اشخاص قرار مي گيرند و اغلب افراد جامعه از نحوه مصرف آن و خطراتي كه ممكن است در اثر مصرف بالاي آن بروز كند هيچ آگاهي ندارند.

وي با اشاره به عوارض خطرناك قرص استامينوفن تأكيد كرد: مصرف طولاني اين قرص به علت وجود مواد و عناصر به كار رفته در توليد آن منجر به تخريب و نابودي بافت سلول هاي كبدي به طور دسته جمعي شده و مصرف بالاي آن در يك روز موجب مرگ فرد مي شود.

اين متخصص گوارش و كبد، التهاب، زردي، اختلال انعقادي را از مهمترين عوارض شايع مصرف زياد قرص استامينوفن بر شمرده كه به مرور زمان موجب به كما رفتن و نابودي كامل كبد مي شود.

وي اظهار داشت: نكته مهم اين است كه افراد جامعه بايد نسبت به مصرف داروهايي كه به سادگي در دسترس قرار مي گيرند بسيار بيشتر از داروهايي كه فقط در صورت داشتن نسخه تهيه مي شود دقت كنند زيرا اين سهولت دسترسي مي تواند به سهولت نيز خطرات جبران ناپذيري را بر خانواده ها تحميل كند.

فقيهي، در خصوص نحوه مصرف قرص استامينوفن در افرادي كه به صورت مداوم از آن استفاده مي كنند، گفت: مصرف بيش از 15 گرم از اين قرص در طول روز كافي بوده و حتي اگر اين ميزان موجب تسكين درد فرد نشد به هيچ عنوان بيش از مقدار گفته شده مصرف نشود و فرد بايد به پزشكان متخصص مراجعه كند.

وي خاطرنشان كرد: در صورت مصرف بالا و يكباره قرص استامينوفن شستشوي معده اولين اقدام درمان در بخش اورژانس است و تزريق پادزهر است زيرا دوز بالاي آن موجب مسموميت فرد مي شود و اگر بعد از مصرف اتفاقي در همان لحظه رخ نداد به طور قطع پس از 48 ساعت دارو تأثير سمي خود را نشان مي دهد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: