« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۱۹۸۴۱
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۵
امیر مسعود سلطانخانی
وضعیت محصولات کشاورزی به دلیل استفاده از سموم شیمیایی زیاد، خطرناک است و سالانه هفتاد هزار بیمار سرطانی به آمار سرطانی‌های کشور افزوده می‌شود که یک سوم آن‌ها بر اثر محصولات کشاورزی مسموم دچار این بیماری می‌شوند.
پایگاه خبری آوای رودکوف-امیر مسعود سلطانخانی:غذا می تواند مسئول بیماری‌ها و یا سلامتی مصرف کننده باشد و بیماری می‌تواند در اثر عوامل موجود در غذا و نه کمبود مواد مغذی به وجود آید.

عوامل موجود در غذا برخی ذاتی بوده و برخی در اثر ورود عوامل محیطی به غذا از قبیل انواع ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و یا سموم و مواد شیمیایی منتج از فعالیت‌های انسانی و افزایش بی رویه سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی و از طریق آبیاری مزارع با فاضلاب ایجاد می شود و درنهایت مصرف این غذاها دلیلی برای به خطر انداختن سلامت مصرف کننده می شود.

بخش کشاورزی یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور بوده که تامین‌کننده حدود یک سوم اشتغال، بیش از چهارپنجم نیازهای غذایی کشور، نیمی از صادرات غیرنفتی و یک پنجم تولید ناخالص داخلی کشور است.

کشاورزی پیشرفته بر استفاده درست و مدیریت یافته از نهاده‌های درون مزرعه‌ای و طبیعی مانند کود سبز، کود حیوانی، بقایای گیاهی، تناوب زراعی و کشت مخلوط و در نهایت تولید محصول سالم و با کیفیت تاکید دارد.

تولید محصولات سالم، در سلامتی مصرف کنندگان که در واقع محور توسعه می باشند، نقش اساسی دارد.

اشتیاق به مصرف محصولات کشاورزی سالم و بهداشتی، به دلیل نگرانی‌های روز افزون از آلودگی‌های محصولات رایج و محیط زیست، رو به افزایش بوده و این نوع محصولات تولیدی از بازار صادراتی خوبی نیز برخوردار شده است.

افزایش بهره وری در استفاده صحیح از نهاده هایی نظیر آب، کود و سموم با مصرف مطلوب، بهینه و ضروری دور از انتظار نیست.

تولید محصول باکیفیّت و بهداشتی درسطح باغات و مزارع را می توان به نوعی با سربلندی و موفقیّت در مدیریت جهادی مرتبط بدانیم.

کارشناسان، آبیاری مزارع با فاضلاب را از مهم ترین راه های آلودگی محصولات عنوان کرده اند.

انواع مختلف فاضلاب دارای مواد آلاینده شیمیایی از قبیل فلزات سنگین، شوینده ها و مواد معدنی بیش از حد و غیر مجاز و همینطور عوامل آلاینده میکروبی انواع ویروسها و قارچ ها، باکتری ها و حتی مواد آلی بوده که در صورت استفاده در مزارع از دو طریق آلودگی مستقیم محصول یا آلودگی از طریق آلودگی خاک در محصولات مخاطره ایجاد می کند.

استفاده سموم و کودهای شیمیایی در زمان نامناسب با توجه به زمان اثر و همچنین زمان برداشت محصول باعث تجزیه نشدن این مواد در محصول شده و به صورت باقیمانده سلامت محصول را به خطر می اندازد.

حمل و نقل محصولات بعد از برداشت از مزارع به محل ها و انبارهای ذخیره یا بازار توزیع توسط ماشین های حمل آلوده و یا به همراه سموم و کودهای شیمیایی باعث انتقال انواع عوامل آلودگی شیمیایی و یا میکروبی به محصول می شوند

.
به دلیل استفاده بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی ترکیبات این مواد در خاک و یا در خود محصول نفوذ کرده و باعث آلودگی محصولات می شود
.

وضعیت محصولات کشاورزی به دلیل استفاده از سموم شیمیایی زیاد، خطرناک است و سالانه هفتاد هزار بیمار سرطانی به آمار سرطانی‌های کشور افزوده می‌شود که یک سوم آن‌ها بر اثر محصولات کشاورزی مسموم دچار این بیماری می‌شوند.

محل نگهداری محصولات، نقش مهمی در سلامت محصول دارد.

رعایت ضوابط بهداشت محیطی این محل ها از نظر نور کافی، تهویه مناسب، شرایط بهسازی مطلوب و رطوبت کافی در حفظ سلامت محصول تاثیرگذارند.

استفاده از این کودها موجب بزرگ و سنگین شدن سبزی های غده ای مانند سیب زمینی و پیاز می شود و سود بیشتری را برای کشاورزان به دنبال دارد ولی بیشتر این کشاورزان نیز نمی دانند که این کودها به عنوان یک عامل سرطان زا شناخته شده اند و در حالی مردم را به خوردن سبزی و صیفی جات به منظور مقابله با سرطان ترغیب می کنیم که به دلیل استفاده از کود ازته، این سبزی ها به نوعی خود منشأ انواع سرطان ها هستند.

دلیل آنکه بیشتر سموم محلول در چربی هستند، روی پوست میوه قرار گرفته و هنگام شست وشو با آب از بین نمی روند، بنابراین توصیه می شود برای پاک کردن سموم از روی میوه ها و سبزی ها آنها را با کمی مواد ضدعفونی کننده یا نمک شسته و سبزی ها را آب کشی نمود تا سم شان از بین برود.

رعایت بهداشت فردی به عنوان یکی از عوامل مهم در سلامت محصولات است که در صورت عدم رعایت آن باعث آلودگی محصول می شود.

با توجه به افزایش بی رویه جمعیت، لازم است نسبت به افزایش تامین غذا و انرژی برای آنها فکر شود و از آنجا که درصد زیادی از ین غذا و انرژی از محصولات کشاورزی و دامی و فرآورده های آنها تامین می شود، ضروری است آموزش های مناسب بهداشت کشاورزی به کشاورزان و دامداران داده شود تا علاوه بر تامین سلامت آنها، محصول غذایی سالم و بهداشتی به جامعه عرضه شود.

کهگیلویه و بویراحمد


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: