« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۲۱۸۰۱
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۸
سعید بهشتی
مرزه گیاهی است یکساله از تیره نعناعیان دارای ساقه‌های متعدد و به رنگ مایل به قرمز است که به حالت وحشی در اروپای جنوبی و آسیا (از جمله ایران) به فراوانی می‌روید.
پایگاه خبری آوای رودکوف-سعید بهشتی: برای تسکین درد دندان مرزه را در دهان جویده یا این که از دَم کرده آن مَزمَزه نمود.

مرزه یکی از سبزیهای معطر، خوش طعم و سرشار از مواد مغذی برای بدن بوده و از گیاهان دارویی مهم محسوب می شود. این سبزی از خانواده نعناییان بوده، در نواحی مختلف ایران به صورت پرورشی در سبزیكاری ها كاشته می شود و به طور خودرو در مناطق شمال، شمال غربی، غرب و قسمت هایی از مرکز و جنوب می روید.

اعضای هوایی شاخه‌های برگدار و گلدار مرزه ارزش دارویی دارند.

یکی از خواص مرزه، دارا بودن انواع مواد مغذی معدنی در آن است. مرزه منبع بسیار عالی از مواد معدنی و ویتامین‌هاست که برای سلامت کلی بدن مفید و موثر است.برگ‌ها و شاخه‌های آن منبع بسیار غنی از پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و سلنیم می‌باشد. پتاسیم موجود در این گیاه، یکی از مهم‌ترین ترکیبات سلولی است و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند.



کارشناسان مخلوط مرزه با عسل را ترکیبی مناسب برای از بین بردن زردی رخسار می‌دانند.
استفاده از دَم کرده مرزه برای تسکین دردهای سیاتیک و همیطور رُماتیسم تاثیرگذار خواهد بود.

مالیدن مخلوط آب مرزه با عسل نیز برای تسکین درد موثر است.

آهن موجود در این سبزی به ویژه سبزی تازه، برای ساخت گلبول‌های قرمز خون ضروری است. این گیاه همچنین منبع غنی از ویتامین‌های مهمی همچون گروه ب، ویتامین آ، ویتامین ث، نیاسین، تیامین و پیرودوکسین است.

عَرَق مرزه برای رفع بدبویی بدن قابل توصیه است.

عَرَق مرزه را تقویت کننده مناسبی برای دستگاه گوارش و درمان ناراحتی های تنفسی می دانند.

یک فنجان عَرَق مرزه در یک لیوان آب سرد موثر خواهد بود.

به غیر از مصرف به صورت سبزی تازه از دَم کرده مرزه نیز استفاده می شود.

صفحه"گیاهان دارویی"پایگاه خبری آوای رودکوف را اینجا دنبال کنید.

بهمئی
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: