« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۲۲۸۴۰
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۴
یادداشت/امیر مسعود طایفه سلطانخانی
اطلاع رسانی در خصوص روغن های مصرفی خانواده های ایرانی گام بزرگی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی است.
پایگاه خبری آوای رودکوف-امیرمسعود طایفه سلطانخانی:روغن پالم روغنی گیاهی است که از واریته خاصی از نخل خرما حاصل می شود. این روغن در مقایسه با روغن های دیگر که در دمای معمولی مایع هستند به دلیل اسید چرب اشباع بیشتر جامد است.

دوسوم از چربی شیر اشباع بوده ولی اسیدهای چرب غیراشباع روغن پالم بیشتر است.

روغن پالم فاقد ترانس به عنوان ایزومر اسیدچرب است که برای بدن زیان آور بوده و در اثر هیدروژنه کردن روغن های مایع ایجاد می شود.

چربی شیر دارای اسید چرب ترانس بوده چون در شکمبه نشخوارکنندگان هیدروژناسیون مانند کارخانه های روغنکشی انجام می پذیرد.

در مقایسه با سایر روغن های مایع اسید چرب موجود در پالم بیشتر است.
روغن پالم از نظر اسیدچرب اشباع مشابه چربی شیر بوده ولی ترانس ندارد.

افزوده شده روغن پالم به فرآورد های لبنی عاملی برای افزایش اسیدهای چرب غیراشباع
محصول شیر و ماست قبل عرضه فقط باید از فرآورده های لبنی تهیه شده باشد و مجاز به استفاده از چربی غیرمجاز نیستیم. حتی استفاده از روغن زیتون نیز در فرآورده های لبنی امکانپذیر نیست.

وقتی به فرآورده های لبنی روغن پالم اضافه می شود، ترانس کاهش یافته و اسیدهای چرب غیراشباع افزایش می یابد.

میزان تولید چربی شیر در کشور به اندازه ای نیست که کارخانه های مختلف اقدام به تولید شیر پرچرب، ماست پرچرب، پنیر پرچرب و خامه نموده اند.

در صورت استفاده از روغن پالم باید بر روی محصول تولیدی درج شود.

ممکن است شرکت های تولید کننده لبنی با توجه به رسانه ای شدن مسئله پالم در آینده از روغن های دیگر که شاید به مراتب از روغن پالم نیز مضر تر باشد استفاده کنند و در این راستا لازم است مدیران بهداشتی نظارت کافی و لازم را داشته باشند.


کاروتنوئیدهای موجود در روغن پالم برای سلامتی مفید است.

روغن پالم فرمول اصلی روغن های سرخ کردنی، شکلات و بستنی است و جایگزینی ندارد.
کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی موجود در روغن پالم که منشاء گیاهی دارد برای سلامتی مفید بوده و نقش آنتی اکسیدانی دارند.

ضرورتی ندارد برای پرچرب کردن محصولات لبنی از روغن‌های اضافی بهره گرفت، تولید این محصولات به روش طبیعی و سنتی مقداری چربی به همراه دارد.

روغن های دیگر غیر پالم هم اگر به محصولات لبنی اضافه شود، تقلب در تولید است.

استفاده از روغن پالم با مجوز و در شرایط تعریف شده می تواند جایگزین چربی شیر باشد.

استفاده از روغن پالم از نظر تغذیه ای جای نگرانی ندارد، امّا بحث اصلی تفلّب اقتصادی است از این نظر که چربی ارزانتری با نام پالم جایگزین چربی گرانقیمت شیر می شود.

ضرورتی ندارد برای پر چرب کردن محصولات لبنی از روغن های اضافی بهره گرفت، تولید این محصولات به روش طبیعی و سنتی مقداری چربی به همراه دارد.

افزایش روغن و چربی به محصولات لبنی منجر به کاهش جذب کلسیم آن توسط بدن می شود که روغن پالم نیز چنین اثری دارد.

نباید از روغن هایی با اسید چرب اشباع به جای روغن پالم استفاده کرد چرا که هیچ فرقی در اصل قضیه نخواهد داشت.

اطلاع رسانی در خصوص روغن های مصرفی خانواده های ایرانی گام بزرگی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی است.

صفحه"گیاهان دارویی"پایگاه خبری آوای رودکوف را اینجا دنبال کنید.

کهگیلویه و بویراحمد
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: