« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۲۸۹۴۹
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۰
به قلم دکتر مصطفی ولی پور؛
دکتر ولی پور: در شرایطی مثل مواجه شدن با ویروس کرونا اولین اقدام رفع سوء مزاج احتمالی در افراد است.
پایگاه خبری آوای رودکوف-دکتر مصطفی ولی پور:با توجه به درپیش‌بودن فصل پاییز و احتمال افزایش همزمان ابتلا به "آنفلوآنزا" و کرونا، لزوم تقویت سیستم ایمنی بدن بر اساس توصیه های طب سنتی امری ضروری و غیر قابل انکار است.

در طب سنتی به اعتدال مزاج اهمیت زیادی داده می شود لذا هر فرد باید در مزاج خودش در حالت بهینه باشد تغییر در این حالت باعث سوء مزاج و غلبه اخلاط خواهد شد و زمینه بیماری در فرد را تقویت می کند.

بنابراین در شرایطی مثل مواجه شدن با ویروس کرونا اولین اقدام رفع سوء مزاج احتمالی در افراد است.

برای این کار هر فرد با شناخت کامل از مزاج خود و احیانا سوء مزاج، باید تدابیر تندرستی (سته ضروریه) طب سنتی را سرلوحه خود قرار دهد. در ادامه به برخی از توصیه های عمومی  طب سنتی اشاره می کنیم:

 توصیه اول

پرهیز از خوردن مواد غذایی سریع التعفن
برخی از مواد غذایی هستند که به اصطلاح طب سنتی سریع التعفن اند، یعنی در صورت بروز عفونت در بدن خوردن آنها باعث افزایش سرعت تعفن در بدن می‌گردد.

رطوبت این خوراکی ها در بدن سریع مضمحل می شود. لذا خوردن آنها اصلا توصیه نمی شود. از جمله این خوراکی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شیر
ماست
خیار
هلو
آناناس
موز
پرتقال
نارنگی

توصیه دوم

توصیه به خوردن غذاهای سریع الهضم
یکی از بهترین غذاها برای تامین رطوبت غذاهای آبکی بخصوص سوپ جا افتاده و بسیار لطیف (درست شده با برنج یا ماش) است تا مشکلی برای هضم آن ایجاد نشود.

در میان میوه ها می توان به «به ترش و شیرین»، «انار» و «سیب» به شرطی که به شکل مربا مصرف شود (به غیر از مزاج های گرم) اشاره کرد.

از خوردن سبزیجات به شکل خام پرهیز کنید ولی خوردن آن در غذاها (مثل سوپ) ایرادی ندارد.
خورش کدو، خورش لوبیا سبز، خورش بامیه و کدو حلوایی برای مقابله با کرونا مفید است.

مصرف نوشیدنی ها برای افزایش رطوبت بدن مناسب است. از جمله تخم بارهنگ، بالنگو، اسفرزه، تخم شربتی و خرفه

توصیه سوم

جلوگیری از تشکیل رطوبت خام (بلغم)

یکی دیگر از اقداماتی که باعث می شود بیماری کرونا با سرعت بیشتری شیوع پیدا کند عدم جلوگیری از تشکیل رطوبت خام (یا همان بلغم) است. رطوبت خام باعث می شود استعداد افراد برای عفونت بیشتر شود. لذا توصیه جدی می شود

از خوردن آب همراه غذا نوشیدن چای بعد از غذا و مصرف میوه بلافاصله بعد از هر وعده جدا پرهیز کنید.

نکته مهم این است یکی از ریسک فاکتورهای اصلی جهت تشدید بیماری در کرونا چاقی و اضافه وزن هست که این نکته در طب سنتی تحت عنوان افزایش رطوبت و بلغم بخوبی اشاره شده است

توصیه چهارم

پرهیز از مصرف غذاهای سنگین و دیر هضم

در فرایند هضم غذا نیز نباید فسادی ایجاد شود. توصیه می شود برای جلوگیری از این مشکل، از خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم به خصوص برای افرادی که معده های ضعیفی دارند (و عموما با مشکلاتی نظیر ترش کردن یا نفخ مواجه اند) پرهیز شود.

این غذاها لزوما گوهر ناسالم ندارند ولی به دلیل تولید خلط ناسالم و امکان بروز سوء هضم، استعداد بیماری را بالا می برند. از جمله این غذاها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ماکارونی
لازانیا
تخم مرغ آب پز (به خصوص سفیده آن)
سالاد الویه

توصیه پنجم

کاهش مصرف مواد خام و پختن یا آب پز کردن آنها

کاهش مصرف انواع گوشت "در صورت تمایل فقط از گوشت بدون چربی و تازه استفاده کنید"
خوردن مواد غذایی از جمله برنج، گندم و ماش

پرهیز از مصرف خوراکی های فریز شده

پرهیز از مصرف شکر و شیرینی جات"مربا در صورتی که با شکر کمی تهیه شده باشد ایرادی ندارد"

کاهش مصرف روغن های مضر و انواع غذاهای سرخ کردنی

بازگشت به طب سنتی ضروری برای سلامت جامعه


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: