« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۳۲۵۱۳
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۱ - ۲۳:۱۹
در دیدار مدیرعامل و معاونین شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با نماینده ولی فقیه تشریح شد؛
مدیرعامل و معاونین شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یاسوج دیدار و گفت و گو کردند.

به گزارشپایگاه خبری آوای رودکوف از یاسوج ؛اسفندیار برخه در این دیدار با اشاره به هفته صرفه جویی در مصرف آب و اهمیت و نقش آب در حیات، آبادانی و پایداری کشور در همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و امنیتی گفت: خشکسالی های چند ساله اخیر در استان بی سابقه بوده است و در برخی نقاط امروز نه تنها تنش آبی که بحران هایی را شاهدیم.

توضیحات مدیرعامل آبفا کهگیلویه و بویراحمد در خصوص خبر برگشت اعتبارات آب/توصیه  نماینده ولی فقیه به مردم استان

مدیرعامل شرکت آبفا استان گفت: متوسط روزانه مصرف آب در ایران بیش از 40 درصد فراتر از نرم های استاندارد جهانی است.این زنگ خطری برای کشور گرم و خشک ایران است که اگر درست مصرف نکنیم قطعاً در آینده هم خودمان و هم فرزندان و نسل های آینده با بحران های جدی آب دست و پنجه نرم می کنند.

برخه گفت: با برخی اقدامات ساده می توان تا میلیون ها متر مکعب آب صرفه جویی کرد؛ نحوه استفاده از لباسشویی و ظرفشویی، کاهش زمان استحمام، نحوه شست و شوی ظروف، نظافت شخصی و مسواک زدن، تمیز کردن حیاط، شستن فرش ها اگر درست و اصولی باشد و در زمانی که استفاده از آب لازم نیست، شیر آب بسته بماند تا هزاران لیتر توسط خانوارها صرفه جویی را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: بسیاری از تأسیسات آبرسانی در روستاها به اوایل انقلاب و مرتبط با خدمات جهاد سازندگی است و این فرسودگی در کنار پراکندگی های گسترده روستاها، استفاده از لوله های گالوانیزه و روکار و اختلاف ارتفاع های تا 220 متر موجب مشکلات عدیده، شکستگی ها و هدر روی آب شده است.

برخه ادامه داد: از سوی دیگر دستبرد به تاسیسات آبفا و استفاده های غیر شرب و غیر قانونی از آب هم بخشی از چالش آبفا است.

اسفندیار برخه از اعتبارات بی سابقه در حوزه آب و فاضلاب گفت و اظهار داشت:در چند بعد مبالغ قابل توجهی برای آب و فاضلاب مصوب شد ،۹۰۰ میلیارد تومان، اعتباری بی سابقه است که اکنون برای آب شرب استان مصوب شده و بخشی از اعتبارات مصوب هم تخصیص داده شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ادامه داد: ۲۰۸ میلیارد تومان سهم آبفا از اعتبارات محرومیت زدایی برای رفع مشکل آب روستاها بوده که به واسطه اقدامات خوب آبفا که با همکاری بسیج سازندگی در حال اجرا است و بعنوان استان دوم در بهترین عملکرد توسط وزارت نیرو انتخاب شدیم، که بدلیل سرعت در انجام کار، رقم تخصیصی ما از این اعتبارات به ۶۱۸ میلیارد تومان افزایش یافت. در همین رابطه شرکت آبفا ظرف ۲۰ روز ‌۲۴ میلیارد تومان کار کرده، ۶۰ کیلومتر شبکه آب اجرا گردیده و این رقم در کشور کم نظیر بود.

برخه تصریح کرد: در تمام شهرستان ها پروژه ها تعریف شده و کار در حال انجام است. با تکمیل پروژه های آبی بخش محرومیت زدایی، بیش از ۲۴۰ روستا برای همیشه مشکلشان حل می‌شود.

وی از مشکلاتی در اجرای پروژه ها گفت و افزود: بخشی از مانع و کندی کار ما در تأمین لوله و اتصالات است که حتماً باید از مرکز خریداری شود و معارض اجتماعی هم گاهی سد راه می‌شود.

اسفندیار برخه بیان داشت: به لطف سفر ریاست محترم جمهور، امروز در یاسوج ۲۲۰ میلیارد تومان برای اصلاح ۱۶۰ کیلومتر از شبکه های توزیع آب مرکز استان تخصیص داده شده و کار با ۱۲ پیمانکار شروع شده است و تا پایان تابستان حدود ۳۰ کیلومتر از شبکه های آب مرکز استان اصلاح میشود.

وی در خصوص انتقادات از روند تکمیل تصفیه خانه آب یاسوج گفت: تصفیه خانه آب یاسوج اعتبار استانی ندارد و تنها از آبفای کشور اعتبار می گیرد، این پروژه ۸۵ درصد پیشرفت دارد، تنها خرید تابلوهای آن باقیمانده و توقف کار به دلیل مشکلات حقوقی با شرکت پیمانکار بوده که راه چاره ای با مشورت مسئولان استانی اندیشیده شد، ۵ میلیارد هم پول دارد که به زودی شروع و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب یاسوج اضافه میشود. با تکمیل این پروژه، مشکل آب مناطقی از یاسوج مثل شهرک های ولایت و الغدیر کاملا برطرف می‌شود.

برخه ادامه داد: در بحث استانی ۶۰‌ میلیارد تومان اعتبار گذاشته شده و بیش از ۸۰ درصد این مبلغ جذب شده است.

وی در خصوص برگشت اعتبارت آب هم گفت: اعتبارات آبفا برگشت نمی‌خورد با قراردادی که با بسیج سازندگی سپاه داریم و در حال کار هستیم به زودی شاهد جذب مبالغ زیادی از اعتبارات آب در استان خواهیم بود و قولمان به مردم عزیز اینست که رقمی از اعتبارات را با عملکرد خوبی که از همکارانمان شاهدیم اجازه سوخت و هدر دادن نخواهیم داد.

برخه با اشاره به پروژه های فاضلاب بیان کرد: فاضلاب شهر چرام نیز با مصوبه خوب 40 میلیارد تومانی که از اعتبارات سفر ریاست جمهوری داشت فعال شد و ظرف سال ۱۴۰۰ به اندازه ۲ برابر ۵ سال از آغاز پروژه، پیشرفت داشت.

وی به حل مشکل آب خیلی از مناطق استان در 2 سال اخیر اشاره و افزود: لنده، دیشموک و لیکک مشکلشان حل شد، هم منابع جدید آب با حفر چاه و هم افزایش ظرفیت تا ۱۵ لیتر بر ثانیه و اصلاح شبکه های آب را داشتیم و در برخی نقاط حذف طعم نامطبوع آب را شاهد بودیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب در پایان خاطر نشان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۷۰ درصد مشکلات شرکت در حوزه آب و فاضلاب شهرها و روستاهای استان به یاری خدا و همتی که در دولت شاهدیم حل می شود.

در ادامه آیت اله سید نصیر حسینی با تقدیر از تلاش های صورت گرفته در حوزه آب و فاضلاب بیان کرد: در گذشته جمعیت کم بود و فرهنگ و امکانات مردم به گونه ای بود که مصرف آب بسیار کمتر بود، از طرفی بارش ها هم بسیار بیشتر از امروز بود.

نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: الان شرایط متفاوت است، جمیعت زیاد در کنار بارش های کم این هشدار و الزام را به همه ما یادآور می شود که چاره کار در مصرف درست و بهینه است که اتفاقاً خواست جدی و دستورات خداوند و اولیاء الله نیز همین مصرف صحیح و دوری از اسراف هست.

امام جمعه یاسوج گفت: خدمات در این 40 ساله بسیار متفاوت است در کهگیلویه و بویراحمد چیزی ما نداشتیم، برای ما سئوال است: اصولا اگر اینجا جزئی از ایران بوده چرا در حکومتها و دوران های قبل از انقلاب هیچ چیزی به این استان داده نشده؟! الان اما با این آب کم و بارش های اندک، اما آب شرب در دسترس همه مردم است.

آیت اله حسینی گفت: کارهای خوبی انجام شده و مردم باید شاکر باشند و شکرگزاری هم در مصرف درست این نیاز حیاتی نمود پیدا می کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
پر طرفدار ترین