عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: مصرف سبزیجات آبزی مانند "بکلو" (آب تره)به صورت خام، موجب ابتلا به بیماری های کبدی می شود.به گزارش آوای دنا به نقل از وبدا دکتر عبدالعلی مشفع گفت: سبزیجات آبزی به صورت خام، حاوی نوعی انگل به نام "فاسیولاهپاتیکا" است که ناحیه کبد را درگیر می کند.دام ها نیز در معرض خطر ابتلا به انگل "فاسیولاهپاتیکا" هستندوی با بیان اینکه انگل "فاسیولاهپاتیکا" در آب های شیرین زندگی می کند، ادامه داد: این انگل با مصرف سبزیجات خام توسط دام ها، به راحتی وارد بدن آن ها و موجب آلودگی دام می شود. این دکترای انگل شناسی پزشکی، تصریح کرد: میزان آلودگی به انگل "فاسیولاهپاتیکا" که در کیسه صفرا و مجاری اصلی صفراوی زندگی می کند، در دام های کشورمان به میزان قابل توجهی گزارش شده است.لزوم پرهیز جدی از مصرف خام سبزیجات آبزی در مناطقی که آلودگی دامی وجود داردمشفع تاکید کرد: انسان نیز با خوردن گیاهان آبزی به صورت خام، به این انگل آلوده می شود و باید از مصرف این سبزیجات، به ویژه در مناطقی که آلودگی دامی وجود دارد، پرهیز نمود.ابتلا به کم خونی در اثر مصرف سبزیجات آبزی به صورت خاماین عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، اظهار کرد: از عوارض آلودگی به "فاسیولاهپاتیکا"، می توان به درد ناحیه کبد، شکم درد و کم خونی اشاره نمود.وی یادآور شد: اگرچه میزان ابتلا به عفونت انسانی ناشی از "فاسیولاهپاتیکا" در استان های گیلان و مازندران شایع است، اما مواردی از ابتلا به این بیماری در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گزارش شده است.