به گزارش آوای رودکوف؛ تخم مرغ از دیرباز عنصر مهمی در رژیم غذایی بشر به شمار می رفته است. تخم مرغ سرشار از مواد غذایی حیاتی بوده و می توان به روش های متعدد و غیر قابل شمارشی آن را طبخ کرد. در این گزارش با چند حقیقت جالب و جذاب درباره ی تخم مرغ آشنا خواهید شد.
در فرهنگ ایرانی در هنگام تحویل سال و شروع سال نو بر سر سفره ی هفت سین عید نوروز تخم مرغ های رنگی زیبایی قرار می دهند. تخم مرغ رنگی نمادی از باروری، رشد و زایش و سمبلی از رشد و شکوفایی است. تخم مرغ های رنگی با رنگ های شاد و دلفریبشان نوید سال پر برکت و زیبایی را می دهند.
یکی از رسوم رایج در عید پاک مسیحیان رنگ کردن تخم مرغ وخوردن آن است که معانی نمادین بسیاری دارد. تخم مرغ رنگ شده نمادی از عید پاک است که به آنEeaster egg گفته می شود.
آلفرد هیچکاک استاد سینمای ترس از تخم مرغ می ترسید. او نگاه منحصر به فردی به تخم مرغ داشت و آن را به یک مایع سفید رنگ که میان آن خالی نیست و هر لحظه ممکن است موجود زرد رنگی (زرده) از آن بیرون بیاید تعبیر می کرد.
«مرغ تخم طلا را کشتن» و یا «مرغ تخم طلا را نکش» یک ضرب المثل انگلیسی است. این ضرب المثل به یک داستان فولکلور اشاره دارد. زن و شوهری یک غاز داشتند که هر روز برایشان تخم طلا می گذاشت. آن دو که طمع در وجودشان رخنه کرده و تصمیم داشتند زودتر پولدار شوند به خیال آنکه درون شکم غاز پر طلا باشد، او را می کشند و می بینند که درون آن خالی و مثل بقیه پرندگان است. این ضرب المثل می گوید که «طمع» نه تنها چیزی به دارایی انسان نمی افزاید بلکه ممکن است منجر به از دست دادن همه مایملک او نیز شود.
هر شهروند عادی آمریکایی سالانه 250 عدد تخم مرغ می خورد؛ یعنی در کل چیزی معادل با 76.5 بیلیون تخم مرغ در سال.
ایالت آیووا بیشترین میزان تخم مرغ در ایالات متحده آمریکا را تولید می کند که درآمد سالانه آن در حدود 15 میلیارد دلار است.
رنگ پوست تخم مرغ به نژاد مرغ آن مرتبط است. مرغ با پرهای سفید اغلب تخم سفید می گذارند و مرغ با پرهای قرمز و یا قهوه ای اغلب تخم قهوه ای دارند. رنگ زرده تخم مرغ به رژیم غذایی مرغ بستگی دارد.
اگر زرده پر رنگ باشد به این معناست که مرغ سبزیجات میخورد، اما اگر رنگ آن روشن باشد به این معناست که غذای مرغ گندم و یا جو بوده است.
سن مرغ و عمر او بر حجم و اندازه ی تخم مرغ اثر می گذارد. هر چقدر مرغ پیرتر باشد تخم بزرگتری می گذارد.
تخم مرغ ها معمولا با برچسب تا فلان تاریخ فروخته شود به مغازه ها می آیند و روی آنها تاریخ انقضاء وجود ندارد. تخم مرغ های تازه را می توان در بسته بندی های مخصوص خودشان و در دمای یخچال برای سه تا چهار هفته نگهداری کرد.
دو عدد تخم مرغ می تواند کلسترول مورد نیاز و توصیه شده ی یک روز بدن را تأمین کند. هر یک عدد تخم مرغ 186 میلی گرم کلسترول دارد و وزارت کشاورزی آمریکا پیشنهاد می دهد که میزان کلسترول دریافتی هر نفر به 300 میلی گرم برسد.
تخم مرغ حاوی اسید چرب امگا3، روی، ویتامین B و ید است و به از بین رفتن حالت های بد و خستگی کمک می کند. عنصر کولین موجود در تخم مرغ هم باعث بهبود عملکرد حافظه می شود.
خوردن خمیر خام کوکی، که در آن از تخم مرغ پاستوریزه استفاده شده منعی ندارد، به این معنا که خطری از بابت باکتری سالمونلا شما را تهدید نمی کند.
برای بهتر شدن تخم مرغ آب پز از تخم مرغ هایی که در حدود 10 روز از عمر آنها گذشته استفاده کنید، زیرا پوست کندن تخم مرغ تازه به نسبت کار سختی است و به راحتی پوست آن کنده نمی شود.
منبع: تابناک
عضویت در خبر نامه