به گزارش آوای رودکوف، کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند مصرف سوسیس و کالباس و به طو کلی غذاهای فرآوری شده برای سلامت بدن بسیار مضر است و میتواند علاوه بر چاقی و ابتلای فرد به بیماری دیابت باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده به میزان ۲۰ درصد شود.
گفتنی است، کارشناسان اعتقاد دارند سوسیس و کالباس و فرآوردههای گوشتی آماده حاوی مقادیر بالایی از انواع مواد نگهدارنده و بویژه نیتراتها هستند که میتواند باعث تشکیل سلولهای سرطانی در روده شود.
کارشناسان مضر بودن مواد غذایی گوشتی فرآوری شده را به اندازه سیگار خطرناک میدانند و هشدار میدهند که افراد از مصرف این مواد خودداری کنند.
علت تمایل افراد به این خوراکیها طعم ادویه، نمک و چربی موجود در آن است، همچنین خوراکهای پخته شده با سوسیس و کالباس سریع آماده میشود و این باعث میشود افراد به آنها علاقهمند شوند.
یکی از زمانهایی که افراد بیشترین میزان مصرف سوسیس و کالباس را دارند تعطیلات نوروز است، زیرا در این ایام خانمهای خانهدار وقت کافی برای پخت غذا ندارند.
علاوه بر سوسیس و کالباس سایر خوراکیهای گوشتی آماده که در آنها نمک به میزان زیاد وجود دارد و یا دودی یا خشک شدهاند نیز برای سلامت بدن مضر هستند و میتوانند باعث ابتلای افراد به انواع بیماریها شوند.
از جمله سایر بیماریها که در اثر مصرف مواد غذایی فرآوری شده ایجاد میشود، میتوان به فشار خون بالا، بیماریهای قلبی - عروقی، بیماری انسدادی مزمن ریوی، سرطان روده و معده اشاره کرد.
کارشناسان همچنین هشدار میدهند که ماده شیمیایی نیتروسامین که در اثر پخته شدن گوشت در حرارت بالا و یا گوشت کبابی و تنوری دراین ماده غذایی ایجاد میشود میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده در افراد شود.
وجود مواد غذایی نگهدارنده در سوسیس و کالباس برای جلوگیری از فساد و رشد میکروب و باکتریها است، اما این مواد باعث از بین رفتن باکتریهای مفید در روده و بروز انواع بیماریها دربدن انسان میشود.
کارشناسان برای جلوگیری از ابتلای افراد به بیماریهای مختلف توصیه میکنند افراد حتماٌ آب آشامیدنی سالم مصرف کنند، سیگار استعمال نکنند و مواد غذایی شور و ترش مصرف نکنند تا همیشه سلامت بمانند.
باشگاه خبرنگاران
عضویت در خبر نامه