پایگاه خبری آوای رودکوف www.avayerodkof.ir
امیر مسعود طایفه سلطانخانی:بخارپز
کردن، یکی از روش های مفید پخت غذا است که البته بیشتر در مورد سبزیجات به کار
برده می شود؛ البته سبزیجاتی که کنار غذا مورد استفاده قرار می گیرند بهتر است
به شیوه بخارپز طبخ شوند تا ویتامین های شان حفظ شود.
بهترین روش برای طبخ غذا روشی است
که کمترین کالری را به فرد تحمیل کند. اگر برای طبخ غذا از روش سرخ کردن استفاده
کنیم و این سرخ کردن با روغن صورت بگیرد. بهتر است از روغنهای مخصوص سرخ کردن
مصرف کنیم و کره و روغن جامد را کنار بگذاریم.
بخارپز کردن یک روش پخت و پز مرطوب است
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز در گفتوگو با خبرنگار آوای رودکوف، اظهارکرد: بخارپز کردن یک روش پخت و پز مرطوب است که با استفاده از بخاری که از آب ایجاد میشود، آن ماده غذایی پخته میشود، این روش یک روش بسیار ملایم پخت و پز است و یک گزینه عالی برای پخت مواد غذایی با بافت نرم مانند ماهی و سبزیجات است.
جواد حصاری بخارپـز کردن برخی مواد غذایی را از روش های مفید پخت غذا دانست و خاطرنشان کرد: بخارپـز کردن برخی مواد غذایی و سبریجات یکی از روش های مفید پخت غذا محسوب می شود. در روش های دیگر پخت، مقدار زیادی از ویتامین ها و املاح معدنی از بین می روند، ولی در روش بخارپز بیشتر مواد مغذی از جمله ویتامین های حساس به حرارت باقی می مانند. همچنین مواد غذایی بخارپز شده مزه بهتری خواهند داشت. روش بخارپز بیشتر برای سبزیجات استفاده می شود تا هم ارزش غذایی شان حفظ شود و هم نرم تر و هضم شان راحت تر باشد.
وی افزود: وقتی حرارت دادن به صورت ملایم و غیرمستقیم صورت بگیرد، ساختار سلولزی بافتهای غذایی و ترکیبات آروماتیک آن حفظ میشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز بااشاره به سالم بودن این روش پخت و پز یادآور شد: بخارپز کردن یکی از انواع پخت و پز سالم است که در این روش مواد مغذی از آن ماده غذایی خارج نمیشود، به عبارت دیگر بخارپز کردن مواد غذایی باعث میشود ۵۰ درصد مواد مغذی بیشتر از بقیه روشها حفظ شود.
وی افزود: سبزیهای بخار پز شده، فلاونوییدها و ویتامینهای خودشان را حفظ میکنند.
حصاری از عالی بودن این راه پخت گفت و تاکید کرد: بخار پز کردن سبزیجات یکی از راههای
بسیارعالی برای پخت آنها است. ماهی بخار پز شده نیز بسیارعالی است زیرا طعم و
مواد مغذی خود را کاملاً حفظ میکند که از آن جمله میتوان به اسیدهای چرب
امگا-۳اشاره کرد که در تمامی مواد غذایی دریایی یافت میشوند.
در روش بخارپز پروتئین خیلی کم منعقد می شود
استاد گروه علوم و صنايع غذايی، دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز در گفتوگو با خبرنگار آوای رودکوف، اظهارکرد: در روش بخارپز پروتئین خیلی کم منعقد می شود، بنابراین قابل هضم ترین شکل خود را خواهد داشت، در صورتی که با سرخ کردن مواد غذایی در روغن به علت حرارت دیدن چربی ها امکان سرطان زا شدن بسیار بالاست.
صُدیف آزادمرد بااشاره به باقی ماندن بیشتر مواد مغذی در روش بخار پز خاطرنشان کرد: در روش بخارپز بیشتر مواد مغذی از جمله ویتامین های حساس به حرارت باقی می مانند، در صورتی که در روش های دیگر پخت ویتامین ها کاملا یا تا حدی از بین می روند. همچنین به علت وجود کالری اضافه عامل بروز چاقی و مشکلات قلبی است.
وی افزود: با روش سرخ کردن در روغن میزان زیادی از مواد مفید غذایی موجود در مواد اولیه از بین می رود.
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز بخارپز شدن مواد غذایی را حفظ سلامت بدن تاثیرگدار دانست و یادآور شد: طبخ به صورت بخارپز بهترین شیوه پخت برای کنترل وزن و حفظ سلامت بدن است.
وی افزود: در روش های دیگر پخت، ویتامین ها کاملا یا تا حدی از بین
می روند ولی در روش بخارپز بیشتر مواد مغذی از جمله ویتامین های حساس به حرارت
باقی می مانند.
آزادمرداز هضم راخت تر سبزیجات در پی بخارپز شدن گفت و تاکید کرد: بخارپز کردن را
بیشتر برای سبزیجات استفاده می کنیم تا هم نرم تر شود و هم هضم شان راحت تر باشد و
هم ارزش تغذیه ای خود را حفظ کنند. البته اگر از لحاظ زمانی امکان تهیه باقی مواد
غذایی به روش بخارپز وجود داشته باشد، این مواد هم مزه بهتری خواهند داشت و هم
مواد مغذی بیشتری در آنها حفظ می شود. حتی فرض کنید برنج را می توان به روش بخارپز
با استفاده از دستگاه بخارپز تهیه کرد.
براساس این گزارش، بخارپزکردن، یکی از روش های مفید پخت غذاست که
البته بیشتر در مورد سبزیجات به کار برده می شود؛ البته سبزیجاتی که کنار غذا مورد
استفاده قرار می گیرند بهتر است به شیوه بخارپز طبخ شوند تا ویتامین های شان حفظ
شود.
کهگیلویه
عضویت در خبر نامه