به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف، مطالعه محققان دانشکده جان هاپکینز آمریکا نشان می دهد کاهش طبیعی عملکرد ریه در طول یک دوره ۱۰ ساله در بین افراد سیگاری با رژیم غذایی سرشار از گوجه فرنگی و میوه به مراتب کُندتر است.
محققان دریافتند افرادی که به طورمیانگین بیش از دو گوجه فرنگی یا بیش از سه وعده میوه تازه در روز مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک گوجه یا کمتر از یک وعده میوه در روز می خورند، کاهش عملکرد ریه شان آهسته تر است.
محققان در مورد سایر منابع غذایی نظیر انواع غذاها و خوراکی های فرآوری شده حاوی میوه و سبزیجات (مثل سس گوجه فرنگی) نیز تحقیق کردند، اما تاثیر حفاظتی را فقط در میوه و سبزیجات تازه مشاهده کردند.
در این مطالعه همچنین مشخص شد روند کاهش عملکرد ریه تمامی افراد بزرگسال، از جمله افرادی که هیچوقت سیگار نکشیده بودند یا سیگار را ترک کرده بودند، با بیشترین مصرف گوجه فرنگی به مراتب آهسته تر بود.
عملکرد ضعیف ریه ها با ریسک مرگ ناشی از تمامی بیماری ها از جمله بیماری انسداد مزمن ریوی، بیماری قلبی و سرطان ریه مرتبط است.
وانسا گارسیا لارسن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه نشان می دهد رژیم غذایی ممکن است به ترمیم آسیب ریوی در افرادی که سیگارشان را ترک کرده اند کمک کند. همچنین رژیم غذایی سرشار از میوه می تواند روند طبیعی پیرشدن ریه ها را کُند نماید.»
در این مطالعه محققان رژیم غذایی و عملکرد ریه بیش از ۶۵۰ فرد را در سال ۲۰۰۲ بررسی کردند و مجددا ۱۰ سال بعد آنها را از لحاظ عملکرد ریه آزمایش کردند.
منبع: مهر
عضویت در خبر نامه