امیرمسعود طایفه سلطانخانی
برای درمان ورم مثانه از دمکرده میوه گیاه دارویی گل نسترن استفاده میشود.
پایگاه خبری آوای رودکوف avayerodkof.ir
امیرمسعود طایفه سلطانخانی:گیاه نسترن درختچه کوچکی است با ارتفاع حداکثر 3 متر و برگهایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانهدار که به شکل بیضی نوکتیز بوده و گلها به رنگهای گلی (قرمز کمرنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید هستند.
میوه این گل که به آن میوه گل سرخ یا رز نیز گفته میشود، منبع طبیعی ویتامین C است که موجب کاربرد گسترده آن در مکملهای ویتامین طبیعی، چای و محصولات متنوع دیگر از جمله سوپ و مارمالاد شده است؛ اگرچه این محصولات، به لحاظ تاریخی، مکمل غذایی به شمار میآمدند اما به عنوان داروی ملین و ادرارآور نیز مصرف شدهاند.
میوه این گل 20 برابر لیمو ویتامین C دارد. میوه گل نسترن یا همان میوه گل سرخ همچنین حاوی ویتامینهای A1، B1، B2، B3 و K است؛ از دیگر ترکیبات این میوه، پکتین (11 درصد)، تاتنها (2 تا 3 درصد)، اسید سیتریک و اسید مالیک، فلاونوئیدها، رنگدانههای زرد و قرمز بخصوص کاروتنوئیدها، وانیلین، اسانس و قندها را میتوان نام برد. میوه این گیاه به صورت تازه مصرف شود، دارای مقدار زیادی ویتامین است که مستقیماً جذب بدن میشود، میوه این گل، ادرارآور و مسهل است و از آن برای کاهش تشنگی، کاهش التهاب معده و نیز به عنوان طعمدهنده و همچنین، تهیه مربا استفاده میشود.
مصرف خوراکی میوه این گل، هیچگونه مسمومیتی ایجاد نمیکند و 100 گرم از آن حاوی بیش از 1200 میلیگرم ویتامین C است؛ مصرف مقادیر کم آن هیچ عارضهای در بر ندارد و در مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی آن هم گزارشی ارائه نشده است.
میوه تازه گل نسترن(میوه گل سرخ) حاوی 5/0 تا 7/1 درصد ویتامین C است که ترکیبی از آسکوربیک اسید و هیدرو اسکوربیک اسید است؛ میزان ویتامین C میوه خشک موجود در بازار، ممکن است مختلف باشد، در آزمایشی که با روش رنگسنجی و تین لایه کروماتوگرافی انجام گرفت، مشخص شد کاهش ویتامین C بستگی به مقدار خرد کردن و ذرات این میوه دارد به عنوان مثال در صورتی که میوه فقط نصف شود، میزان ویتامین C موجود در آن پس از یک سال و نیم نصف میشود، در حالی که اگر خرد شود، پس از شش ماه صددرصد ویتامین C آن از بین میرود.
برای ناراحتیهای لثه و درد دندان از جوشانده این گیاه مزمزه شود؛ برای رفع حالت سستی در بدن از جوشانده میوه این گیاه بنوشند.
برای درمان التهاب کلیه از جوشانده میوه این گیاه استفاده میشود و برای درمان یبوست از مربای گل نسترن استفاده شود.
میوه این گیاه سرشار از کلسیم است و دمکرده آن تصفیهکننده خون است؛بی خوابی را برطرف میکند؛ انقباض ماهیچههای معده را برطرف میکند و معده را تقویت میکند.
سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست میشود.
برای درمان ورم مثانه از دمکرده میوه گیاه دارویی گل نسترن استفاده میشود.
مصرف خوراکی میوه این گل، هیچگونه مسمومیتی ایجاد نمیکند و مصرف مقادیر کم آن هیچ عارضهای در بر ندارد و در مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی آن هم گزارشی ارائه نشده است.
صفحه"گیاهان دارویی"پایگاه خبری آوای رودکوف را اینجا دنبال کنید.
کهگیلویه و بویراحمد
عضویت در خبر نامه