کد خبر: ۲۴۰۴۲
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۶
آوای رودکوف گزارش می دهد:
احشای مرغ متشکل از دل، جگر و سنگدان هرکدام حاوی خواص بی نظیری هستند که در گوشت سایر دام ها مشاهده می شود.
پایگاه خبری آوای رودکوف:احشای مرغ متشکل از دل، جگر و سنگدان هرکدام حاوی خواص بی نظیری هستند که در گوشت سایر دام ها مشاهده می شود.

جواد حصاری استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در این باره می گوید: جگر مرغ به عنوان یکی از غذهای خوشمزه و مورد علاقه بسیاری از افراد، سه برابر نیاز روزانه، ویتامین ب12 وارد بدن می کند، این درحالی است که این ویتامین یکی از ویتامین های اصلی کمک کننده به تولید سلول های قرمز خون و جلوگیری از کم خونی و فقر آهن است.

وی ادامه داد: جگر مرغ دارای ویتامین آ است که به بهبود و تقویت بینایی کمک می کند.

جگر مرغ دارای اسید فولیک بوده و موجب تقویت باروری و جلوگیری از نقایص مادرزادی جنین می شود. جگر برای دندان و لثه استخوان مفید است زیرا حاوی مقادیر فراوانی فسفر است. جگر حاوی ویتامین ب 1 بوده که ویتامینی اساسی برای ترمیم بافت ها و سلول های بدن و پوست محسوب می شود.

حصاری گفت: جگر مرغ همان عضوی است که علاوه بر ذخیره مواد مغذی، به دلیل آنزیم‌های متنوعی که در سلول‌های خود دارد، محل تجمع و خنثی‌سازی سموم، برخی هورمون‌ها، واکسن‌های تلقیحی و انواع آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی و خوراکی است، اما واقعیت این است با وجود آنکه در کشور ما مصرف داروهای هورمونی در طیور ممنوعیت خاصی نداشته و نظارت چندانی هم بر آن نمی‌شود، به دلیل هزینه زیاد، تهیه آن برای مرغدار صرفه اقتصادی نداشته و به همین دلیل است که متخصصان صنایع غذایی جگر را بدون هورمون می‌دانند.

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اظهار کرد: اگر به دنبال خوراکی‌های پروئتینی هستید سنگدان را فراموش نکنید، براساس تحقیقات سنگدان و دل و قلوه مرغ دارای ۲ گرم چربی، ۷۸ میلی گرم سدیم، ۱۰۷ کالری و حدود ۲۷۲ میلی گرم کلسترول است که می‌تواند یک وعده غذایی مفید برای افراد بزرگسال باشد.

وی افزود: این میزان از چربی وکلسترول می‌تواند نیاز تغذیه‌ای بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی را برطرف کند بدون آنکه فرد با تشدید علائم بیماری مواجه شود.

حصاری می گوید: از جمله دیگر مواد مغذی در سنگدان مرغ، ویتامین B۳ و نیاسین است که هر دو برای درمان مشکل استرس، تعدیل هورمون‌های جنسی در غده فوق کلیوی، بهبود گردش خون، سلامت مو‌ها و جلوگیری از ریزش موی سر و بهبود قدرت بینایی موثر هستند.

صدیف آزادمرد استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز می گوید: هم سنگدان و هم دل مرغ از پروتئین بالایی برخوردار هستند اما سنگدان به نسبت دل پروتئین بیشتری دارد. ۳٫۵ اونس از دل مرغ دارای ۲۶ گرم پروتئین و همین میزان از سنگدان از ۲۷ گرم پروتئین برخوردار است. در هر حال، هر دوی این اعضا، قادر به تأمین اسید آمینه‌های ضروری بدن جهت ساخت پروتئین هستند و می‌توان آن‌ها را از جمله بهترین منابع برای پروتئین حیوانی به شمار آورد.



آزادمرد ادامه داد: سنگدان مرغ گزینه‌ای مناسب برای تأمین پروتئین و در عین حال خوراکی‌ای کم‌کالری است. در حالی که ۳٫۵ اونس از دل مرغ، در حالت آب‌پز، ۱۸۵ کالری دارد، همان میزان از سنگدان مرغ، در حالت آب‌پز، از ۱۵۳ کالری برخوردار است. البته با وجود آن که ۳۲ کالری میان این دو عضو از بدن مرغ اختلاف وجود دارد اما هر دوی آن‌ها در زمره‌ی غذاهای کم کالری به شمار می‌روند. یعنی میزان کالری موجود در آن‌ها به نسبت وزنی که دارند کم است.

وی افزود: مصرف مواد خوراکی حاوی نیاسین همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و سم زدایی از کبد می‌شود، براساسی پژوهش‌ها میزان نیاسین مورد نیاز روزانه مردان بالغ ۱۶ میلی گرم، زنان ۱۴، زنان باردار ۱۸ و زنان شیرده ۱۷ میلی گرم است.

در سنگدان مرغ حدود ۴ میلی گرم نیاسین است و می‌تواند یک خوراک مقوی برای زنان باردار باشد و به رشد جنین کمک کند.

آزادمرد می گوید: در سنگدان مرغ مقادیر بالایی از آهن وجود دارد و افرادی که دچار کم خونی هستند به ویژه خانم‌ها می‌توانند از این ماده خوراکی به عنوان یک ماده مکمل درمانی استفاده کنند.

استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز معتقد است که دل مرغ سرشار از آهن است و نقش قابل توجهی در درمان کم خونی دارد و نیز حاوی پتاسیم، روی و فسفر است.
حصاری می گوید: دل مرغ تقویت کننده ای خوب برای حافظه است و نیز باعث تقویت و بهبود عملکرد اعصاب می شود. دل مرغ به علت داشتن فیبر به بهبود گوارش کمک می کند.

آزادمرد افزود: این ماده غذایی مقدار بسیار اندکی روغن دارد و به همین علت غذایی مناسب برای کسانی است که رژیم غذایی ویژه کاهش وزن دارند.


گزارش از امیرمسعود طایفه سلطانخانی
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: