رئیس سازمان دامپزشکی کشور، خبر داد:
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، از آغاز عرضه مرغ کشتارگاههای رتبهبندی شده B، A و A پلاس از اول مهر ماه امسال، خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آوای رودکوف، علیرضا رفیعیپور، در مراسم رونمایی از سند طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با اعلام این مطلب، اظهار کرد: با رونمایی از این طرح به حوزه رتبهبندی کشتارگاههای مرغ ورود پیدا میکنیم و این رتبهبندی در مورد سایر فرآوردههای خام دامی به مرور اجرا میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، بیان کرد: حدود ۵۹ کشتارگاه خط ۲ در کشور موجود است و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری، اکثر این کشتارگاه ها با رتبه بندی A فعالیت کنند.
او، افزود: از ۱۵ مرداد امسال رتبهبندی کشتارگاههای مرغ آغاز و تا آخر شهریور به اتمام می رسد و این کشتارگاه ها باید از اداره کل دامپزشکی استان ها لیبل رتبهبندی دریافت کنند.
رفیعیپور، اذعان داشت: برای افزایش کیفیت و بهداشت محصولات خام دامی در کشتارگاه هایی که از رتبه B بر اساس شرایط به رتبه A ارتقا یافته اند، سازمان دامپزشکی نظارت عالی و رصد و پایش خواهد داشت.
او، افزود: ما با ۹۵ درصد اطمینان می گوییم که محصولات خام دام و طیور تولید کشور سالم، بهداشتی و با شریاط استاندارد به دست مردم می رسد و در عین حال با اجرای این طرح قصد داریم به شرایط بهتری برسیم.
رییس سازمان دامپزشکی کشور، با بیان اینکه تنها تضمین کننده تامین غذا نیستیم بلکه باید تضمین کننده کیفیت محصولات هم باشیم، ادامه داد: کشورهای پیشرفته، مشکلات بهداشتی محصولات خام دامی خود را به صفر رسانده اند، اما با تقلب در این محصولات روبرو هستند در حالی که در کشورهای در حال توسعه باید در حوزه بهداشتی اقدام کنند.
رفیعیپور، اظهار داشت: تولیدکنندگان و مصرفکنندگان در ایران سالها است منتظر عرضه محصولات دارای رتبهبندی خوب، عالی و ممتاز در بازار هستند.
در ادامه معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با تأکید بر اینکه در طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ به دنبال آن هستیم که بر اساس الگوی علمی کلاسیک و سیستم های مدیریتی، کارایی بخش خصوصی را ارزیابی و به آنها سطوحی را اعلام کنیم ، اضافه کرد: همچنین فراهم کردن استانداردهای بهداشتی مورد نظر برای مصرفکنندگان از دیگر اهداف پیشرو است.
اصغر ماکنعلی، افزود: با رتبهبندی کشتارگاهها و افزایش کیفیت مرغ، شرایط برای دسترسی هر چه بیشتر به بازار منطقه نیز فراهم میشود.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور، گفت: در این طرح محدوده وزنی برای کشتارگاه هایی که رتبه A و B پلاس دریافت می کنند مشخص شده است به طوری که کشتارگاه های رتبه A مرغ سایز با وزن ۱۳۰۰ تا ۲۲۰۰ گرم باید به بازار عرضه کنند.
سامد برومند، افزود: کشتارگاههای دارای رتبه A پلاس نیز مرغ با وزن ۱۳۰۰ تا ۲۰۰۰ گرم عرضه خواهند کرد و مرغ زیر وزن ۱۳۰۰ گرم صرفا با سفارشات خاص مراکز عرضه خواهد شد.
مدینه صابری/خبرنگار پایگاه خبری آوای رودکوف
عضویت در خبر نامه