«آوای رودکوف (آوای دنا) »رسانه شماست ؛نويسنده و ناقد رسانه خود باشيد.                      یاداشت  و سوژه هاي خبري خود را از «اینجا» برای ما ارسال نمایید       اخبار مهم ایران ؛ جهان و استان کهگیلویه و بویراحمد را با "آوای رودکوف" مرور نمائید .       
يکشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۴:۵۵  |  Sunday, 25 July 2021
کد خبر: ۳۰۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
آوای رودکوف گزارش می کند:
بستنی محصول لبنی است که با داشتن مواد مغذی بالا اثرات سلامتی‌بخش زیادی دارد.
پایگاه خبری آوای رودکوف:بستنی محصول لبنی است که با داشتن مواد مغذی بالا اثرات سلامتی‌بخش زیادی دارد. پایه اولیه بستنی، شیر و خامه است که دارای کلسیم، فسفر، ریبوفلاوین، ویتامین A و ویتامین D هستند. ویتامین‌ها و مواد مغذی برای بدن فواید زیادی دارند.

بستنی طعم‌های بیشماری دارد، که بعضی از آن‌ها میکس دو یا چند طعم مختلف هستند.این روزها حتی ‌بستنی‌های عجیب با پودر زغال یا ادویه‌هایی مثل کاری، سیر و... درست می‌شود و طرفدارهای خاص خودش را دارد.

ارزش غذایی بستنی به ارزش غذایی مواد اولیه وابسته است

جواد حصاری استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار آوای روودکوف، اظهارکرد: ارزش غذایی بستنی به ارزش غذایی مواد اولیه ای که در ساخت بستنی مصرف می‌شوند، بستگی دارد. به عنوان مثال چربی بستنی ۳-۲ برابر چربی شیر است و پروتئین بستنی کمی بیش‌تر از شیر است؛ درضمن حاوی مواد غذایی دیگر مانند میوه، تخم‌مرغ و شکراست. این‌ها ارزش غذایی بستنی را افزایش می‌دهند.

وی، از ویتامین های موجود در بستنی گفت و بیان کرد: همانند شیر، بستنی منبع غنی از ویتامین است؛ ویتامین‌هایی که بدون آن‌ها رشد و سلامتی انسان دچار اختلال می‌شود. بستنی منبع عالی از ویتامین A، منبع خوبی برای ویتامین‌های B1 (تیامین)، )B2 ریبوفلاوین)، )B3 نیاسین) و ویتامین E است. در بستنی میوه‌ای ویتامین C نیز موجود است.

حصاری، ادامه داد: بستنی را یکی از عالی‌ترین منابع انرژی می‌دانند که ۳- ۲ برابر شیر چربی دارد و بیش‌تر از نصف مواد جامد آن قند(ساکارزو لاکتوز) است؛ بنابراین انرژی بالایی دارد.

استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز، یادآورشد: بستنی بعنوان یک ماده غذایی می‌تواند جانشین مناسبی برای انواع تنقلات بی‌ارزش بخصوص برای کودکان باشد، به شرط آنکه در تهیه آن حتما از شیرپاستوریزه استفاده شود، بنابراین بستنی را حتما با بسته بندی مطمئن و بهداشتی و از اماکن تایید شده وزارت بهداشت تهیه کنید.

وی، افزود: بستنی به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا، برای کودکان و افراد لاغری که می خواهند چاق شوند، خوراکی مفیدی است.

حصاری، تامین ویتامین های ضروری بدن را از مهم ترین فواید بستنی دانست و تاکیدکرد: یکی از مهم ترین فواید بستنی تامین ویتامین های ضروری بدن است، همچنین مصرف بستنی پروتئین بدن را فراهم می کند و انرژی را افزایش می دهد. بستنی حاوی مواد لبنی و لبنیات است و کلسیم بدن را تامین می کند، همچنین از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

معایب زیادی ممکن است در طعم و بافت بستنی ایجاد شود

استادیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار آوای رودکوف، اظهارکرد: معایب زیادی ممکن است در طعم و بافت بستنی ایجاد شود. بسیاری از معایبی که به طعم بستنی مربوط هستند، در اثر مصرف مواد اولیه‌ نامرغوبی است که به مدت طولانی و با روش‌های نامناسب در انبار نگه‌داری شده اند. با اعمال مدیریت دقیق می‌توان از بروز چنین معایبی جلوگیری کرد.

مریم خاکباز حشمتی، بیان کرد: درجه‌ حرارت بستنی در هنگام خوردن، از نظر تشخیص طعم آن اهمیت زیادی دارد. درجه‌ حرارت برای این منظور، بستگی به میزان ماده‌ خشک و افزایش حجم بستنی دارد؛ ولی در صورت پایین بودن دما، ذائقه به وسیله‌ سرما بی‌حس شده و قضاوت در مورد خصوصیات کیفی آن میسر نخواهد شد. درصورت بالا بودن دما، احتمالاً بستنی ذوب شده و مقدار زیادی از خصوصیات خود را از دست خواهد داد.

خاکباز حشمتی، ضمن بازگونمودن دلیل معایب حاصل شده در طعم و مزه‌ بستنی ادامه داد: بیش‌ترین معایب حاصل شده در طعم و مزه‌ بستنی، مربوط به مصرف فرآورده‌های لبنی ترش شده با کیفیت پایین، کره نگه‌داری شده در شرایط نامناسب یا تغییرات ایجاد شده در طعم در اثر عمل‌آوری نادرست است.

استادیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز، یادآورشد: در بستنی‌هایی که کیفیت تولید مطلوبی دارند، به‌طور متوسط در هر سهم که معادل یک‌دوم فنجان است ۱۰۰ تا ۱۹۰ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد که این مقدار تأمین‌کنندهٔ ۱۰ تا ۱۹ درصد مقدار نیاز روزانه است، البته باید توجه داشت در بستنی‌هائی که در ساخت آنها از شیر پرچرب استفاده شده است، به‌علت صابونی شدن کلسیم در ترکیب با چربی در محیط اسیدی معده، از میزان جذب این مادهٔ معدنی تا حدود زیادی کاسته می‌شود.

خاکباز حشمتی، بااشاره به محتوای انرژی بستنی با پایه لبنی تاکیدکرد: محتوای انرژی بستنی با پایه لبنی حدود چهار برابر بیشتر از شیر پر چرب بوده ولی مواد مغذی موجود در آن تقریبا به یک اندازه است. افزودن چربی یا شكر به بستنی عامل كاهش قابل ملاحظه ای در شاخصه سنجش مغذی بودن بستنی در قیاس با شیر است.

گزارش از: امیرمسعود طایفه سلطانخانی
نام:
ایمیل:
* نظر:
عکس روز