جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶  |  Friday, 13 December 2024
کد خبر: ۳۶۶۱۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۰
در گفتگو با آوای رودکوف مطرح شد:

فرهنگسازی در میان کشاورزان برای پذیرش کنترل بیولوژیک به عنوان یک روش سالم

کنترل بیولوژیک به زبان ساده یعنی استفاده از عوامل زنده برای کنترل جمعیت آفات کشاورزی...

فرهنگسازی در میان کشاورزان برای پذیرش کنترل بیولوژیک به عنوان یک روش سالم

پایگاه خبری آوای رودکوف:عضوهیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان ‌شرقی اظهارکرد: کمک به کشاورزان برای افزایش ریسک پذیری جامعه کشاورزی، فرهنگسازی در میان کشاورزان برای پذیرش کنترل بیولوژیک به عنوان یک روش سالم از راهکارهای بهره گیری از این روش در کشاورزی است.

حسین لطفعلی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار آوای رودکوف، افزود: کنترل بیولوژیک به زبان ساده یعنی استفاده از عوامل زنده برای کنترل جمعیت آفات کشاورزی.

وی خاطرنشان کرد: بی شک کنترل بیولوژیک به دلیل عدم استفاده از آفتکش های شیمیایی یا به حداقل رسیدن مصرف این ترکیبات مضر، حداقل تاثیر را در به هم خوردن تعادل طبیعی دارد و از اینرو حفظ تعادل طبیعی با بکارگیری روشهای کنترل بیولوژیک سازگاری بیشتری دارد.

لطفعلی زاده ادامه داد: ریسک پذیری در بخش کشاورزی خیلی پایین است زیرا با اندکی بی توجهی به زمان مبارزه با آفات راندمان محصول به شدت کاهش یافته و این به دلیل اقتصاد ضعیف کشاورزان غیرقابل پیش بینی است.

این استاد حشره شناسی با اشاره به لزوم سرمایه گذاری در پرورش عوامل کنترل بیولوژیک در کشور بیان کرد: عدم توسعه پرورش عوامل کنترل بیولوژیک در کشورکه به دلیل عدم سرمایه گذاری برای زیرساخت های لازم است. درحالی که توان علمی موجود درکشور می تواند بافراهم شدن امکانات لازم کنترل بیولوژیک بومی را تولید انبوه نماید.

عضوهیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان ‌شرقی از قیمت بالای محصولات کشاورزی ارگانیک گفت و یادآورشد: صادرات محصولات کشاورزی ارگانیک می تواند یکی از روش های افزایش صادرات غیرنفتی در کشور باشد. برای تولید این نوع محصولات سالم استفاده ازروش های کنترل بیولوژیک به دلیل سالم بودن در خارج از کشور بازارپسندی و قیمت بالایی برخورداراست.

وی افزود: فرهنگسازی استفاده از محصولات ارگانیک در جامعه نیز می تواند در توسعه کاربرد فرآورده های بیولوژیک موثرباشد.

لطفعلی زاده ضمن بازگونمودن زمان اثرگذارترشدن این روش کنترل تاکید کرد: کنترل بیولوژیک زمانی می تواند اثرگذارترباشد که درسطح وسیع و درطولانی مدت به کارگرفته شود. این روش کنترل در تولید غذای سالم اثرانکارناپذیریداشته باشد و درکیفیت محصولات نیز تاثیرزیادی خواهدداشت.

گفتگو: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی

 

نظرات بینندگان