جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹  |  Friday, 13 December 2024
کد خبر: ۳۶۶۲۷
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۵
نوشتاری از مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی؛

مصرف سبزی جعفری و پیشگیری از پوکی استخوان

جعفری منبع غنی از ویتامین K بوده که برای سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان در بدن مفید است.

مصرف سبزی جعفری و پیشگیری از پوکی استخوان

پایگاه خبری آوای رودکوف- امیرمسعود طایفه سلطانخانی:جعفری منبع غنی از ویتامین K بوده که برای سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان در بدن مفید است. این ویتامین یکی از عوامل اصلی در فرآیند تنظیم جذب کلسیم در بدن است و باعث فعال‌سازی پروتئین‌هایی که در جذب کلسیم توسط استخوان‌ها نقش دارند می‌شود. از‌این‌رو، مصرف مقادیر مناسبی از ویتامین K به پیشگیری از پوکی استخوان و تقویت ساختار استخوان‌ها کمک می‌کند.

جعفری یکی از سبزی‌های پر استفاده به خصوص در آشپزی است. از این سبزی هم به صورت خشک‌ شده و هم به صورت تازه در طبخ غذاها استفاده می‌شود. این سبزی به خاطر وجود آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی موجود در آن به شیوه‌ های مختلف به حفظ سلامتی کمک می‌کند.

جعفری سبزی خوراکی است که باوجود داشتن کالری کم فیبر بسیار بالایی دارد و برای مدت زمان طولانی احساس سیری را در بدن ایجاد می‌کند. همچنین به دلیل داشتن ویتامین‌های مفیدی مانند فولات، منگنز، کلسیم، آهن و پتاسیم وعده مناسبی در رژیم‌های غذایی است. برای بهره‌گیری از خواص جعفری، از برگ جعفری تازه برای پخت انواع سوپ و از سبزی خشک پلویی جعفری برای پخت انواع سبزی پلو مانند کلم پلو شیرازی می‌توانید استفاده کنید.

جعفری سرشار از ویتامین C است که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و با مبارزه با عفونت‌ها از بروز انواع بیماری جلوگیری می‌کند. جعفری به دلیل داشتن خواص ضد‌میکروبی و ضد‌التهابی، برای بهبود بیماری‌های عفونی مفید است؛ از‌این‌رو توصیه می‌کنیم هنگام سرماخوردگی از دمنوش جعفری استفاده کنید.
دمنوش جعفری نیز مثل انواع دمنوش‌ها مقدار مصرف مشخصی دارد و زیاده‌روی در خوردن این دمنوش عوارضی خواهد داشت. برای تهیه دمنوش جعفری کافی است یک قاشق چای‌خوری از جعفری خشک را در آب‌جوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. پیشنهاد می‌کنیم برای خوش‌طعم شدن این دمنوش، از نبات یا لیمو استفاده کنید.

جعفری گیاه دارویی با ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیار در بهبود سلامت موها تاثیرگذار است. این گیاه با قدرت تقویت‌کنندگی برای ریشه‌های مو باعث بهبود و قوی‌تر شدن ساختار موها می‌شود. استفاده از ماسک‌ها یا محصولاتی که حاوی جعفری هستند، به حفظ رطوبت موها کمک کرده و از خشکی و آسیب‌دیدگی آن‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین خواص ضد‌التهابی و ضد‌عفونی‌کننده‌ جعفری در کاهش مشکلاتی مانند شوره و خارش سر تاثیرگذار است و به بهبود و زیبایی موها کمک می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم حتما در زمان پخت غذا مانند کلم پلو شیرازی با سبزی خشک، حتما از جعفری و خواص این گیاه شگفت انگیزنیز استفاده کنید.

مصرف جعفری در خانه و به روش طبیعی برای کاهش فشارخون و کلسترول مناسب است؛ همچنین از خواص جعفری می‌توان به جلوگیری از لخته شدن خون و خطر سکته مغزی و قلبی اشاره کرد. یکی از مصارف جعفری به‌عنوان خوراکی، استفاده برای چاشنی غذا است.

سبزی جعفری مواد غذایی ارزشمند در رژیم‌های لاغری است؛ زیرا سبب آزادسازی مایعات اضافی از بدن می‌شود. زمانی که به کاهش وزن فکر می‌کنیم، نقش جعفری ‌به‌عنوان یک ادرارآور بسیار مهم است. بدین‌منظور می‌توانید از جعفری در تهیه نوشیدنی‌های مختلف استفاده کنید، به خصوص اگر دوست ندارید طعم بعضی غذاها را احساس کنید. این روش کمک می‌کند تا غذاهای مختلف را به همراه جعفری مصرف کنید و از فواید آن بهترین استفاده را ببرید. توجه داشته‌باشید برای سرعت بخشیدن به روند لاغری هرگز در چای جعفری زیاده‌روی نکنید، زیرا مصرف بیش از حد چای جعفری باعث افزایش فشار‌خون و فشار بسیاری بر کلیه‌ها وارد کند.

جعفری، گیاهی ادرارآور بوده و به دفع مواد زائد و سموم از بدن کمک می‌کند. همچنین یکی از خواص جعفری برای کلیه، پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه و سنگ های صفراوی است. علاوه‌بر این، به دلیل حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی، این گیاه خوش عطر و طعم به سلامت کلیه‌ها کمک کرده و فشار خون را نیز تثبیت می‌کند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که جعفری به‌عنوان یک گیاه دارویی محبوب در سراسر جهان شناخته شود؛ از‌این‌رو اگر به دنبال بهبود سلامت کلیه‌ها و پیشگیری از مشکلات گوارشی هستید، جعفری یک انتخاب مناسب است.
کارنوسول به‌عنوان یک ماده با خصوصیات ضدسرطان در جعفری، در درمان و پیشگیری از سرطان‌های مختلف از جمله سرطان سینه، پوست، روده بزرگ و پروستات موثر است. همچنین، جعفری حاوی فلاونوئید است که از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند. علاوه‌بر این، اپی‌ژنین یک ترکیب موجود در جعفری محسوب می‌شود که در در مطالعات صورت گرفته در موسسه فیزیک و فناوری مشخص شده بیش از ۸۶٪ از سلول‌های سرطانی ریه را می‌کشد. توصیه می‌شود که به‌منظور بهره بردن از خواص مفید جعفری، روزانه یک قاشق چای‌خوری از جعفری خام مصرف شود، زیرا پخت‌وپز ممکن است مواد مغذی این سبزی را از بین ببرد.

جعفری خواص محافظتی بسیار قوی برای کبد دارد. به‌ویژه در مورد افرادی که مبتلا به دیابت هستند. در یک آزمایش، موش‌های دیابتی که با جعفری درمان شدند، سطح گلوکز خونشان بهبود یافت و این بهبودی در سلامت کبد آن‌ها نیز مشاهده شد. همچنین، براساس گزارش‌های تغذیه‌ای، مصرف جعفری به کاهش احتمال ایجاد انسداد در کبد و کلیه‌ها و سم‌زدایی بدن کمک می‌کند.

نظرات بینندگان