شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۰  |  Saturday, 19 April 2025
کد خبر: ۳۶۷۲۰
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۲
درگفتگو با آوای رودکوف مطرح شد:

بررسی مزایای مصرف روغن کنجد

مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می کند، به رفع عصبانیت کمک می کند، دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می دهد و برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می برند مفید است.
author
نویسنده: فتاح بدری

پایگاه خبری آوای رود کوف:استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي، اظهارکرد: مصرف مرتب روغن کنجد اضطراب را کاهش می دهد، گردش خون را تقویت می کند، مانع اختلالات عصبی می شود و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.

  • نگار ولی زاده در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف افزود: روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه‌ روغن‌ها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر داراست اما با وجود این تولید آن بسیار کمتر از دانه‌های دیگر نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.

وی خاطرنشان کرد: مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می کند، به رفع عصبانیت کمک می کند، دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می دهد و برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می برند مفید است.

ولی زاده بیان کرد: روغن کنجد برای کمک به سلامت بدن مفید است که شامل کمک به رشد استخوان، کاهش فشار خون، جلوگیری از افسردگی و اضطراب، حفظ سلامت قلب و عروق ، جلوگیری از سرطان ، کاهش التهاب و بهبود روند گوارش است.

وی روغن کنجد را درمان موثری برای التهاب دانست و افزود: مصرف روغن کنجد درمان موثری برای التهاب است. به لطف این خواص ضدالتهابی روغن کنجد بدن به راحتی می تواند از عفونت های مضر جلوگیری کند. از آنجایی که روغن به داخل پوست نفوذ می کند، اثر ضد سم زدایی ایجاد کرده و پوست را مرطوب و نرم می کند. روغن کنجد برای درمان مشکلات پوستی مانند پسوریازیس و اگزما مورد استفاده قرار می گیرد.

این استادیار پژوهشی ضمن بازگونمودن ماندگاری روغن کنجد در بین روغن های خوراکی یادآورشد: این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغن‌ های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد. نوع لیگنان و آنتی اکسیدان‌های طبیعی موجود در این روغن باعث بروز مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون و خواص فیزیولوژیکی ارزشمند روغن کنجد شده است.

وی اذعان داشت: روی، کلسیم و مس سه عنصر کلیدی هستند که برای رشد استخوان در بدن ضروری می باشند، به این معنی که با حفظ سطح مناسب روغن کنجد در وعده های غذایی، می توان سرعت رشد را بهبود بخشید. روغن کنجد می تواند از پوکی استخوان و بسیاری از ضعف های مرتبط با سن جلوگیری کند.

ولی زاده ادامه داد: مس یک ماده معدنی کلیدی است که به مبارزه با تورم و کاهش درد ناشی از آرتریت کمک می کند و علاوه بر این، این مواد معدنی همچنین برای تقویت استخوان ها، مفاصل و رگ های خونی عالی است. روغن دانه کنجد حاوی مقدار عالی مس بوده و دردهای مفاصل را کاهش خواهد داد.

وی از تاثیر روغن کنجد در خلق و خوی افراد گفت و افزود: تیروزین موجود در روغن کنجد، به طور مستقیم با فعالیت های سروتونین در مغز مرتبط است و می تواند توسط آنزیم ها و هورمون هایی که فرد را خوشحال می کند خلق و خوی فرد را بهبود دهد. به عبارت دیگر، هنگامی که شما از اضطراب یا افسردگی رنج می برید، روغن کنجد می تواند باعث تقویت خلق و خو و انرژی مثبت شما شود.

این محقق ضمن بازگونمودن محافظت از قلب با مصرف روغن کنجد بیان کرد: این روغن سطح کلسترول بدن را کاهش می دهد پس از این جهت این روغن می تواند از گرفتگی شریان ها جلوگیری می کند و این یعنی اگر روغن کنجد را به رژیم غذایی اضافه شود، بدن از سکته قلبی محافظت می شود.

ولی زاده با اشاره به انعطاف پذیری پوست با روغن کنجد تاکید کرد: این روغن می تواند انعطاف پذیری و صاف بودن پوست را افزایش دهد، به کمرنگ شدن لکه های مربوط سن کمک کند و از پیری زودرس جلوگیری می کند و همچنین می تواند به عنوان یک کرم ضد آفتاب استفاده شود زیرا لایه محافظی روی پوست ایجاد می کند.

  • گفتگو: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی
نظرات بینندگان