يکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۹  |  Sunday, 19 January 2025
کد خبر: ۳۶۷۴۵
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۴
در گفتگو با آوای رودکوف مطرح شد:

کاهش فشارخون با مصرف موسیر

موسیر با کاهش کلسترول سبب کاهش خطر ابتلا به آتروسکلروز، سکته مغزی، حمله قلبی، بیماری سرخ رگ کرونری را کاهش می دهد.

پایگاه خبری آوای رودکوف:استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي، اظهارکرد: خاصیت رگ گشادی (اتساع عروق) پتاسیم، همراه با آلیسین که می تواند اکسید نیتریک را در بدن آزاد کند، می تواند فشار خون را به طور قابل توجهی پایین بیاورد. خاصیت رگ گشادی می تواند شل کردن دیواره رگ های خونی کمک کند و اجازه می دهد خون به جریان آزادانه تر داخل شریان ها جریان پیدا کند.

  • نگار ولی زاده در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف افزود: در موسیر ها مانند سیر آنتی اکسیدان ها در حالی آزاد می شوند که سطح سلولی موسیر دچار آسیب شود. این آسیب در اثر له کردن، برش یا خرد شدن ایجاد می شود. با آزاد شدن این آنتی اکسیدان ها، یک ترکیب مؤثر معروف به ‘آلیسین به وجود می آید. آلیسین یک ترکیب قدرتمند است که می تواند خطر جهش سلول ها و سرطان را کاهش دهد.

وی موسیر را غنی تر از پیاز در موادمعدنی دانست و خاطرنشان کرد: این ماده خوراکی از نظر دارا بودن مواد معدنی مانند مس و پتاسیم، آهن غنی تر از پیاز است. آهن و مس دربدن به افزایش گردش خون با تحریک تولید سلول های قرمز خونی  کمک می کند و باعث می شود جریان خون افزایش یابد و اکسیژن بیشتری به قسمت های مهم بدن برسد همچنین ترمیم بافت و سوخت و ساز بدن، افزایش انرژی، رشد سلولی افزایش یابد.

ولی زاده بیان کرد: ریزمغذی ها و ویتامین های موسیر مانند پیریدوکسین می تواند با آزاد کردن گاما به عملکرد مغز کمک کنند.

وی بااشاره به اثرات مصرف موسیر در کاهش سطح کلسترول افزود: آلیسین موجود در موسیر سطح کلسترول را در بدن کنترل می کند. آلیسین مانع تولید آنزیم ردوکتاز در کبد می شود. این آنزیم در تولید کلسترول نقش مهمی دارد.
موسیر با کاهش کلسترول سبب کاهش خطر ابتلا به آتروسکلروز، سکته مغزی، حمله قلبی، بیماری سرخ رگ کرونری را کاهش می دهد.

ولی زاده ادامه داد: مهم ترین خواص این ماده خوراکی حضور آنتی اکسیدان ها فراوان درآن است و از جمله این ترکیبات می توان به کوئرستین، کمپفرول و دیگر آنتی اکسیدان های حاوی گوگرد اشاره کرد.

وی ضمن بازگونمودن تاثیر موسیر در کاهش حساسیت های فصلی افزود:  کوئرستین یک فلاونوئید گیاهی است که در اثر واکنش های آلرژیک فصلی می تواند مشکلات بینی و چشم را کاهش دهد.

این محقق از اثرات ترکیبات موجود موسیر و کاهش خطر بروز بیماری های در ارتباط با استرس گفت و بیان کرد: موسیرها مغذی تر از پیاز هستند و سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. این ترکیبات می توانند التهاب و خطر بروز بیماری های در ارتباط با استرس اکسیداتیو را کاهش دهند.

ولی زاده بااشاره به نقش موسیر در کاهش چربی در بدن تاکید کرد: ترکیبات موسیر می توانند به جلوگیری از تجمع چربی اضافی در بدن و کاهش چربی بدن کمک کنند.

  • گفتگو: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی
  • سرویس کشاورزی و گیاهان دارویی آوای رودکوف را اینجا دنبال کنید
نظرات بینندگان