به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف ؛ کلم بروکلی حاوی ویتامین A است که بههمراه بتاکاروتن و سایر ویتامینهای موجود در آن، سبب افزایش سلامت چشم و جلوگیری از بسیاری از بیماریها، بخصوص آب مروارید میشود.
بروکلی یکی از سبزیجات پرطرفدار و یکی از اعضای خانواده کلمهاست که خاصیت زیادی برای بدن دارد و در طول سال به راحتی در دسترس است.
کلم بروکلی برای کلیه، بیماریهای قلبی، سلامت چشم، سلامتی استخوانها و دندانها، تقویت سیستم ایمنی و... اهمیت دارد. دلیل اهمیت کلم بروکلی ارزش غذایی بالای آن است. ویتامین C، ویتامین K، ویتامین E، ویتامین B6، پتاسیم، فسفر، گوگرد، سلنیوم و برخی از آمینواسیدها است؛ بههمین دلیل در سلامت افراد اهمیت بسیاری دارد.
به دلیل خواص بی نظیر آن برای سلامتی، تغذیه و طعم دلپذیر، جایگاه ویژه ای در غذاهای سالم دارد. بروکلی شامل مواد مغذی مهمی مانند ویتامین C، ویتامین K، فیبر، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان های مفیدی مثل سولفورافان است که می تواند به بهبود سلامتی کمک کند. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف بروکلی می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبی، سرطان، دیابت و سایر بیماری های مزمن بهبود بخشد.
کلم بروکلی فیبر بسیار زیادی دارد و بههمین دلیل از خواص آن میتوان به پیشگیری از یبوست و همچنین کمک به رفع اختلالات معده اشاره کرد. وجود منیزیم و سایر ویتامینها نیز سبب کاهش التهابات انواع بافتها و همچنین معده میشود که به کم شدن اسید معده، تسهیل گوارش و جذب مواد غذایی کمک مینماید.
کلم بروکلی بخصوص در صورتیکه بخارپز شود، میتواند به کاهش کلسترول و دفع صفرا کمک کند. همچنین بهدلیل ویتامینهای موجود در کلم بروکلی همچون امگا ۳ و آنتیاکسیدانها و همچنین خاصیت آن در کاهش کلسترول، به سلامت قلب کمک میکند و با اتساع عروق در پیشگیری از سکته قلبی و گردش خون بهتر تاثیر میگذارد.
کلم بروکلی حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان است که در کنار سایر مواد موجود در آن، به پیشگیری از بسیاری از سرطانها کمک میکند و جالب است در روند درمان سرطان نیز میتواند یاریدهنده باشد، همچون سرطان سینه، سرطان پروستات، رحم و... . خواص آنتیاکسیدانهای موجود در کلم بروکلی مانع از تاثیر مخرب رادیکالهای آزاد بر بدن و سلولها میشود و درنتیجه نهتنها تاثیرات مخرب اشعه فرابنفش را از بین میبرد، بلکه از پیری سلولهای پوست پیشگیری میکند و تخریب و آسیب آنها را به تعویق میاندازد.
ویتامین C، بتاکاروتن، کولین، مس، سلنیوم و سایر ویتامینها و آنتیاکسیدانهای موجود در کلم بروکلی سبب تقویت سیستم ایمنی میشود و مصرف آن را بهخصوص برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند؛ همچون افراد مسن و کودکان، واجب میگرداند.
از مضرات کلم بروکلی، تاثیر آن بر روی تیروئید است که اگر مشکل تیروئید و بخصوص افرادی که کم کاری تیروئید دارند؛ از مصرف زیاد بروکلی اجتناب نمایند.
همچنین ممکن است سبب ایجاد گاز در شکم ویا افزایش تحریکپذیری روده شود. برای برخی از افراد، کلم بروکلی ایجاد آلرژی میکند که خود را بهصورت خارش پوستی نیز نشان میدهد.
کلم بروکلی حاوی ویتامین K است و به همین دلیل افرادی که مشکل انعقاد خون دارند ویا داروهای انعقادی مصرف میکنند، باید مصرف آن را کنترل کنند و چنانچه در برنامه غذایی خود همواره میزان مشخصی از مصرف کلم بروکلی را داشتهاند، آن را بهطور ناگهانی کم و یا زیاد نکنند.
- مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی