به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف؛لبو یا همان چغندر قرمز پخته شده فوایدی شگفتانگیز برای سلامتی و جایگاهی مهم در یک رژیم غذایی سالم دارد. این خوراکی بنفش و شیرین، مملو از ویتامینها و مواد معدنی مهم است. از خود لبو قرمز یا ریشه و برگ های چغندر چغندر به صورت خام یا پخته در انواع سالادها، سوپها، و غذاهای خوشمزه استفاده میشود.در ادامه به بعضی از خواص کم نظیراین گیاه دارویی اشاره خواهیم کرد پس با ما در" سرویس کشاورزی و گیاهان دارویی آوای رودکوف" همراه شوید.
سلامت قلب و فشار خون
براساس مطالعهای که در سال ۲۰۰۸ بهچاپ رسید، تأثیرات مصرف ۵۰۰ میلیلیتر آب لبو بر داوطلبان سالم بررسی شد. پژوهشگران در این مطالعه دریافتند که فشار خون افراد پس از مصرف آب لبو بهطور چشمگیری کاهش مییابد.
محققان براین باورند که این امر بهخاطر وجود مقادیر بالای نیترات موجود در آب لبو است. بنابراین مصرف آب لبو و سبزیجات سرشار از نیترات، یکی از راههای ارزان و مؤثر برای پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالاست.
در مطالعهی دیگری که در سال ۲۰۱۰ در ارتباط با خواص لبو صورت گرفت نیز نتایج مشابهی مشاهده شد. این مطالعه نشان داد که مصرف آب لبو بسته به مقدار آن میتواند تأثیرات چشمگیری در پایین آوردن فشار خون داشته باشد.
مفید برای کبد
مصرف آب لبو به کنترل کبد چرب کمک می کند. لبو صفرا را رقیق می کند و باعث می شود به راحتی در کبد و روده ی کوچک جریان داشته باشد و این امر به بهبود سلامت کبد کمک می کند. ترکیبات مفید موجود در لبو از جمله فیبر، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های گروه B از کبد در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت کند.
بتالائین موجود در لبو به کبد کمک می کند تا سموم را از بین ببرد. فیبر، سمومی را که از کبد دفع شده است پاکسازی می کند تا دوباره وارد بدن نشوند. از دیگر مزایای استفاده از لبو برای کبد، کاهش التهاب و بهبود جریان خون رسانی در کبد می باشد.
کاهش کلسترول
اگر به کلسترول بالا مبتلا هستید، حتما آبلبو را به رژیم غذاییتان بیفزایید. براساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۱ بر روی موشها انجام گرفت، عصارهی لبو میتواند کلسترول کل و تریگلیسرید را کاهش و کلسترول خوب را افزایش بدهد. همچنین آبلبو توانست استرس اکسیداتیو را کاهش بدهد. پژوهشگران معتقدند خاصیت لبو در کاهش کلسترول بهخاطر وجود فیتونوترینتهایی مانند فلاونوئیدهاست.
فواید لبو برای پروستات
یکی از مهم ترین خواص لبو، حفظ سلامت پروستات است. ترکیبات مفید و مغذی لبو به حفظ سلامت پروستات در مردان کمک زیادی می کند. این ریز مغذی ها شامل ویتامین C، پتاسیم و بتاکاروتن است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف لبو در کاهش ابتلا به بیماری های مردان موثر است. برای مثال، آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه به جلوگیری از سرطان پروستات و همچنین به پاکسازی پروستات کمک می کند.
مطالعات حاکی از آن است که چغندر به کاهش تکثیر سلول های سرطانی در آزمایشات حیوانی منجر شده است. در انسان اغلب تحقیقات بر روی اثر چغندر بر کاهش تکثیر سلول های توموری سرطان پستان و پروستات انجام شده که نتایج مطلوبی حاصل شده است.
کاهش التهاب و کمک به پیشگیری از سرطان
لبو دارای مادهای به نام کولین است که میتواند حرکات عضلانی، خواب، یادگیری و حافظه را تقویت کند. این مواد مغذی با جذب چربی باعث انتقال امواج عصبی شده و التهاب مزمن را کاهش میدهد.
لبو دارای رنگدانه بتاسیانین است که میتواند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند. نیتراتهای که به عنوان مواد نگهدارنده در گوشت استفاده میشوند، احتمال دارد با ترکیب شدن در بدن منجر به تشکیل ترکیبات نیتروسامین شوند که در بدن به سرطان تبدیل میشوند. آب لبو به کاهش یا جهش سلولهای ناشی از این ترکیبات کمک می کند.
سرویس کشاورزی و گیاهان دارویی آوای رودکوف را اینجا ببینید