پایگاه خبری آوای رودکوف :استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي، اظهارکرد: روغن هسته انگور بهطور طبیعی فاقد کلسترول است، به همین دلیل این روغن با پایین آوردن مصرف چربی اشباع شده خطر بیماری قلبی-عروقی و دیگر مشکلات گردش خون را کاهش میدهد.
نگار ولی زاده در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف افزود: استفاده از روغن هسته انگور چه به عنوان چاشنی و چه در پختوپز روش مناسبی برای کاهش چربیهای اشباع شده در برنامه غذایی است.
وی خاطرنشان کرد: حفاظت از سیستم قلبی عروقی بدن در مقابل خطر ابتلا به تصلب شرائین و آرترواسكلروزیس، كمك به كاهش كلسترول بد خون، حفظ فشار خون در سطح متعادل و كاهش تشكیل لخته خون، كاهش خطر ابتلا به سرطان، كمك به طراوت و شادابی پوست و سایر بافت های بدن و كمك به سلامت چشم از جمله خواص روغن هسته انگور است.
ولی زاده بیان کرد: ویتامین ای موجود در روغن هسته انگور تقریبا دو برابر روغن زیتون است. این ویتامین نقش مهمی در سلامت چشم و پوست دارد و از سلولها در برابر آسیبهای حاصل از رادیکالهای آزاد هم محافظت میکند. با این حساب مصرف این روغن میتواند خطر سرطان و بیماریهای قلبی و مزمن را کاهش دهد.
وی روغن هسته انگور را غنی از دانست و افزود: روغن هسته انگور غنی از پرو آنتی سیانین است كه یك آنتی اكسیدان بسیار قوی است و می تواند جلو تخریب سلولی در اثر رادیكال های آزاد را بگیرد.رادیكال های آزاد بمب های تخریب كننده ای هستند كه در اثر مصرف دود سیگار، الكل، برخی داروها و مواد شیمیایی، مصرف بیش از حد روغن های جامد و حتی برخورد اشعه خورشید بر پوست و همین طور اشعه ایكس در بدن بوجود می آید.
این استادیار پژوهشی ضمن بازگونمودن اثرات روغن هسته انگور در کنترل التهاب یادآورشد: آنتی اکسیدانهای موجود در روغن هسته انگور نیز ممکن است به مبارزه با التهاب مزمن کمک کند. آنتی اکسیدانهای موجود در روغن هسته انگور با بهبود پاسخ التهابی مرتبط هستند.
وی اذعان داشت: روغن هسته انگور به سرعت جذب پوست میشود و به واسطه ترکیبات خاصی که در ساختار خود دارد میتواند میزان رطوبت، لطافت و قابلیت ارتجاعی پوست را افزایش دهد.
ولی زاده ادامه داد: مصرف هسته انگور باعث جوانی و سلامت هر چه بیشتر پوست می شود. این هسته ها حاوی کلاژن و رسوراترول است؛ ترکیباتی که با پیری سلول های پوستی و بروز چین و چروک مقابله می کند.
وی از تاثیر روغن هسنه انگور در جلوگیری از گسترش سلول های سرطانی گفت و افزود: بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند.
این محقق ضمن بازگونمودن محافظت از دندان و لثه با مصرف روغن هسته انگور بیان کرد: این روغن به سلامت پروتئین كلاژن سلول های بنیادی و فعالیت آنزیم ها كمك می كند. همچنین دندانپزشكان مصرف انگور و هسته آن را در سلامت دندان و لثه بسیار موثر می داند زیرا آنتی اكسیدان موجود در آن از خرابی دندان ها جلوگیری می كند و موجب می شود لثه ها سفت و صورتی باقی بمانند.
ولی زاده با اشاره به نقش روغن هسته انگور در خنثی شدن رادیکال های آزاد سرطانی تاکید کرد: وجود اینکه آنتیاکسیدانهای موجود در این روغن میتوانند با خنثی کردن رادیکالهای آزاد خطر بروز سرطانهای مختلف را کاهش دهند، اما هیدروکربنهای معطر چند حلقهای موجود در آن میتوانند برای سلامت انسان مضر باشند؛ چراکه تحقیقات نشان دادهاند این ترکیبات باعث ایجاد سرطان در برخی از حیوانات میشوند.
گفتگو: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی