جمعه ۳۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۲  |  Friday, 22 August 2025
کد خبر: ۳۷۵۶۷
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۷
در گفتگوی آوای رودکوف با دکترنگار ولی زاده بررسی شد:

فواید مصرف گیاه دارویی دارچین

دکتر نگار ولی زاده: همه دارچین را به عنوان یک ادویه می‌شناسند. هرچند دارچین ادویه‌ای خوشمزه است و با مواد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما کمتر کسی به تاثیرات سلامتی بی‌نظیر آن توجه می‌کند....

 پایگاه خبری آوای رودکوف :استادیارپژوهشی بخش منابع طبیعی، مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، اظهارکرد: دارچین ترکیبی از درشت مغذی و ریزمغذی‌هاست که ترکیبات مختلفی در آن قرار گرفته است. ویتامین‌های موجود درآن شامل ویتامین های ب-۱، ب-۲، ب-۳، ب-۴، ب-۵، ب-۶، ب-۹، ب-12، ویتامین آ، ویتامین ایی، ویتامین کا و ویتامین ث بوده و مواد معدنی آن نیز شامل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلنیم است.

دکترنگار ولی زاده در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف افزود: این گیاه باعث می‌شود که جریان خون در زیر سطح پوست بهبود پیدا کند و اکسیژن بیشتری به پوست برسد. این امر در کاهش چین و چروک‌های پوستی بسیار تاثیرگذار است.

وی دارچین را دشمن آکنه دانست و خاطرنشان کرد: دارچین دشمن جوش و آکنه بوده و با خشک‌کردن آن، سپس افزایش گردش خون و اکسیژن در سطح بیرونی، این کار را انجام می‌دهد. برای دست‌یافتن به این ویژگی باید دارچین (یک قاشق غذاخوری) را با عسل (۳ قاشق غذاخوری) مخلوط کرده و خمیر به‌دست‌آمده را به مدت ۲۰ دقیقه، در بخش‌هایی از صورت که نیاز دارد، قرار داده شود.

ولی زاده بیان کرد: دارچین به دلیل فیبری که دارد، باعث ازبین‌رفتن سلول‌های مرده پوست نیز خواهد شد. این کار سطح پوست را شفاف و خشکی‌های آن را از بین می‌برد. کافی است، این ادویه را با نمک دریا، روغن بادام و زیتون، همچنین مقداری عسل ترکیب و همانند یک اسکراب از آن استفاده شود.

وی بااشاره به اثرات مثبت مصرف دارچین و کاهش التهاب در سطح بافت های بدن افزود: خواص ضد التهابی دارچین به علت تأثیرات مثبت ترکیبات موجود در آن به وجود می‌آید. دارچین، حاوی موادی چون کینامالدئید، کینامونین، و پروكاتيوانيدین است که در تنظیم واکنش‌های التهابی در بدن کمک می‌کنند. در مورد چگونگی عملکرد و استفاده از خواص ضد التهابی دارچین، این ترکیب می‌تواند به تنظیم فعالیت سلول‌های التهابی، به ویژه سیتوکین‌ها، کمک کند و این مواد به کاهش التهاب‌ها و آسیب‌های ناشی از آنها در سطح بافت‌ها کمک می‌کنند.

ولی زاده ضمن اشاره به اثرات مصرف دارچین و کنترل قندخون اذعان داشت: مطالعات نشان داده اند که مصرف دارچین می تواند سطح قندخون ناشتا را تا 10-20 درصد کاهش دهد. این امر می تواند به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که در کنترل قندخون خود مشکل دارند مفید باشد. مصرف روزانه 1-6 گرم دارچین توصیه می شود.

وی از نقش دارچین در چربی سوزی گفت و افزود: دارچین متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد که به نوبه خود می تواند منجر به سوزاندن کالری بیشتر شود، دارچین اشتها را کاهش می‌دهد، که منجر به خوردن کمتر می‌شود، دارچین می تواند به افزایش چربی سوزی کمک کند، درنتیجه چربی کمتری در بدن ذخیره می‌شود ودرواقع یکی از مهمترین خواص دمنوش دارچین کمک به چربی سوزی و افزایش متابولیسم است.

استادیارپژوهشی از تاثیر مصرف دارچین و بهبود عملکرد مغز گفت و یادآورشد: دارچین بهبود عملکرد مغز و حافظه را از طریق ویژگی‌های ضد التهابی و ضد اکسیدانی ممکن می‌سازد. ترکیبات موجود در دارچین، عملکرد سلول‌های عصبی را تنظیم می‌کنند و در مقابل سلول‌ها را از آسیب‌های ناشی از التهاب و استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند. علاوه بر این، مصرف دارچین می‌تواند به افزایش ترکیبات مواد شیمیایی مغزی مانند BDNF کمک کند که نقش مهمی در حفظ و بهبود حافظه دارد.

کنترل قند خون، بهبود جریان خون به مغز، و تأثیرات مثبت آنتی اکسیدانی دارچین نیز مواردی هستند که به بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک می‌کنند.

وی افزود: همه دارچین را به عنوان یک ادویه می‌شناسند. هرچند دارچین ادویه‌ای خوشمزه است و با مواد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما کمتر کسی به تاثیرات سلامتی بی‌نظیر آن توجه می‌کند.

ولی زاده ضمن بازگونمودن عوارض مصرف مداوم دارچین تاکیدکرد: مصرف مداوم و بیش از حد این ادویه می تواند به مرور زمان روی دستگاه گوارش و معده اثرات منفی بگذارد. مشکلات هضم و گوارشی بخصوص یبوست از عوارض مصرف زیاد دارچین است. همچنین از عوارض دارچین برای مردان می توان به حساسیت به دلیل کومارین های موجود در آن اشاره کرد. مصرف زیاد آن می تواند در مردان مشکلات گوارشی، بثورات پوستی و بدتر شدن مشکل کبدچرب و افزایش احتمال ابتلا به سیروز کبدی را به دنبال داشته باشد.

گفتگو: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی

نظرات بینندگان