دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۵  |  Monday, 03 November 2025
کد خبر: ۳۷۸۶۰
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۴
پایداری غذایی ؛

برگزاری مانور پدافند غیرعامل با محوریت سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد/تصاویر

به مناسبت هفته پدافند غیرعامل، رزمایش گسترده‌ای با حضور دستگاه‌های اجرایی، نظامی و دانشگاهی و محوریت سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد؛ رزمایشی که هدف آن ارتقای آمادگی در برابر تهدیدات نوین و تضمین پایداری تولید و امنیت غذایی استان بود.
ابوذر محمدی نیا
روابط عمومی: ابوذر محمدی نیا

پایگاه خبری آوای رودکوف:در راستای گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل، رزمایش و مانوری تخصصی با محوریت سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد. این مانور با هدف بررسی تهدیدات محتمل، افزایش سطح آمادگی دستگاه‌ها در برابر بحران‌ها و حفاظت از ذخایر استراتژیک غذایی استان اجرا گردید.

در این رزمایش، اعضای کارگروه پدافند غیرعامل سازمان جهاد کشاورزی به همراه مدیران و کارشناسان دستگاه‌های همکار از جمله مدیریت بحران استانداری، سپاه فتح، فرمانداری بویراحمد، اداره کل استاندارد، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات حکومتی، اداره کل محیط‌زیست و شرکت غله و خدمات بازرگانی از مجموعه‌های حیاتی از قبیل انبارهای کالای اساسی، سیلوهای ذخیره غلات، کارخانه قند یاسوج و کارخانه آرد و نشاسته بازدید کردند.

بازدید میدانی بیش از چهار ساعت به طول انجامید و طی آن وضعیت تولید و انبارداری، چالش‌های ناشی از بحران‌هایی همچون قطعی برق و الزامات حفظ و صیانت از کالاهای اساسی بررسی شد. در پایان بازدید، پیشنهادهایی برای بهبود ایمنی و استمرار پایداری تولید مطرح گردید.

رضا فرازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل اظهار داشت:

«بحران، حادثه‌ای ناگهانی است؛ اما پدافند، اقدامی عقلانی و پیشگیرانه برای صیانت از زیرساخت‌ها و استمرار زنجیره تولید در بخش کشاورزی محسوب می‌شود.»

وی با اشاره به شعار امسال پدافند غیرعامل با مضمون «تاب‌آوری زیرساختی، پایداری اجتماعی و تکیه بر آموزش همگانی» گفت: برنامه‌های متنوعی با هدف افزایش سطح آگاهی عمومی در استان در حال اجراست.

فرازی نقش جهاد کشاورزی را در تأمین امنیت غذایی استان حیاتی دانست و افزود:

«گستره فعالیت‌های پدافند غیرعامل در کشاورزی شامل زراعت، دام و طیور، شیلات، ذخیره‌سازی استراتژیک، خرید تضمینی محصولات و حتی حوزه تجارت غذاست.»

در ادامه این برنامه، دکتر فریدون مؤمن مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان در نشست مشترک برگزارشده در کارخانه آرد و نشاسته یاسوج گفت:

«فرآیند نظارت بر مواد غذایی از مزرعه تا سفره تحت کنترل دقیق دستگاه‌های مسئول از جمله جهاد کشاورزی، معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی انجام می‌شود.»

وی رعایت استانداردها و سلامت ذخایر غذایی را از ارکان اصلی پدافند غیرعامل دانست و طی بازدید میدانی روند نگهداری کالاهای اساسی را بررسی کرد.

حمید محمدزاده معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی نیز در سخنانی به مصادیق اجرایی پدافند غیرعامل در مجموعه اشاره کرد: از جمله کارگاه‌های کنترل آفات و بیماری‌ها، نظارت بر بازار پروتئینی، ذخیره‌سازی نهاده‌های دامی، مقابله با قاچاق دام، بررسی مصرف سموم کشاورزی، تجهیز مرغداری‌ها به سوخت دوگانه و برق اضطراری و صیانت از اسناد و زیرساخت‌های آب و خاک را از اقدامات نمونه در این حوزه برشمرد.

در ادامه، علیزاده سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی استان، تأمین امنیت غذایی را از مهم‌ترین مصادیق پدافند غیرعامل دانست و از آمادگی کامل کارخانه‌های آرد در تأمین نیاز استان خبر داد. وی افزود: تاکنون یک کارخانه آرد مجهز به دیزل ژنراتور شده و سایر کارخانه‌ها نیز طبق قانون ملزم به تأمین تجهیزات اضطراری خواهند بود.

در پایان، رضا فرازی با تأکید بر اهمیت امنیت غذایی در دوران تحریم و جنگ اقتصادی گفت:

«امروز وظیفه ما در حوزه تأمین امنیت غذایی سنگین‌تر از گذشته است و این هدف تنها با همکاری جهادی همه دستگاه‌ها محقق می‌شود.»

وی ضمن قدردانی از تلاش شبانه‌روزی کارکنان بخش‌های مختلف جهاد کشاورزی استان، پدافند غیرعامل را رویکردی آینده‌نگر در راستای تاب‌آوری تولید ملی و صیانت از معیشت مردم عنوان کرد.

نظرات بینندگان