" اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّی تُسْکِنَهُ اَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا 

      
جمعه ۱۹ تير ۱۴۰۵ - ۱۸:۰۴   |   Friday 10 July 2026
کد خبر: ۳۸۱۵۶
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۱
جهان ؛

گاردین: آمریکا برای رهایی از «هیولای ترامپ» نیازمند انقلاب دوم است

گاردین: آمریکا برای رهایی از «هیولای ترامپ» نیازمند انقلاب دوم است
گاردین با بررسی رفتارها و اقدامات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، از جمله در نشست مجمع جهانی اقتصادی داووس، تهدید گرینلند، حمله به ونزوئلا و تهدید ایران و رفتار تحقیرآمیز او با متحدان به انتقاد از امپریالیسم نوین ترامپ پرداخته و خواستار برکناری او از سوی مردم آمریکا شده است.

پایگاه خبری آوای رودکوف |روزنامه انگلیسی گاردین در یادداشتی تند، با انتقاد از رفتارها و سیاست‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، او را «یک هیولا» توصیف کرده و خواستار اقدام مردم آمریکا برای برکناری وی و نجات دموکراسی این کشور شده است.

به گزارش ایسنا، گاردین با اشاره به اقدامات اخیر ترامپ از جمله سخنرانی جنجالی او در نشست مجمع جهانی اقتصادی داووس، تهدید به الحاق گرینلند، مواضع خصمانه علیه ونزوئلا و ایران و رفتار تحقیرآمیز با متحدان اروپایی، این رویکردها را نشانه‌ای از «امپریالیسم نوین» دولت ترامپ دانسته است.

در این یادداشت، تلاش ترامپ برای تهدید حاکمیت دانمارک از طریق طرح تصرف گرینلند، نمونه‌ای از زیاده‌خواهی خطرناک واشنگتن توصیف شده و آمده است: اگر هدف واقعی ترامپ افزایش امنیت شمالگان بود، می‌توانست از مسیر همکاری با متحدان ناتو اقدام کند، نه با تهدید به بلعیدن کامل قلمرو و منابع یک منطقه بدون توجه به خواست ساکنان آن.

گاردین همچنین به عملکرد «غیرمتعارف، ناآگاهانه و هنجارشکن» ترامپ در داووس اشاره کرده و نوشته است که خودخواهی و جاه‌طلبی افراطی او برای اعمال سلطه جهانی در حال خروج از کنترل است. این روزنامه «شورای صلح» پیشنهادی ترامپ را نیز پروژه‌ای برای تضعیف و جایگزینی سازمان ملل توصیف کرده است.

این روزنامه انگلیسی با تأکید بر اینکه «ترامپ هیولایی است که در آمریکا ساخته شده»، تصریح کرده است که حل این بحران در نهایت بر عهده خود آمریکایی‌هاست، نه اروپا. به نوشته گاردین، نارضایتی عمومی در آمریکا نسبت به عملکرد ترامپ در حوزه‌های داخلی و خارجی به سطحی بی‌سابقه رسیده و سیاست‌هایی مانند جنگ‌های تعرفه‌ای، برخورد خشن با مهاجران و تضعیف آزادی‌های مدنی، اصول دموکراتیک این کشور را به خطر انداخته است.

گاردین در پایان با استناد به نظرسنجی‌ها که نشان می‌دهد اکثریت آمریکایی‌ها همچنان از اروپا و ناتو حمایت می‌کنند، نوشته است: «آمریکا در سال ۲۰۲۶ نیازمند یک انقلاب دوم است تا از کابوس ریاست‌جمهوری ترامپ رهایی یابد و دموکراسی خود را نجات دهد.»

نظرات بینندگان
captcha