" اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّی تُسْکِنَهُ اَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا 

      
پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵   |   Thursday 15 October 2026
کد خبر: ۳۸۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۴:۵۸
تحلیلی بر سفر ۳ روزه فرماندار لنده و دستاوردهای ۲۱گانه؛ وقتی پایتخت‌نشینان برای گره‌گشایی از یک شهرستان کم‌برخوردار بسیج شدند!

دیپلماسیِ پرشتابِ لنده در پایتخت؛ گذار از وعده به عمل یا دورِ تسلسلِ پیگیری‌ها؟

جاده لنده تشان
فرماندار شهرستان لنده این پیگیری‌ها و دیدارها را بی‌سابقه خواند و خاطرنشان کرد که با این دیدارها و پیگیری‌ها بخش اعظمی از مشکلات شهرستان حل خواهد شد.
فتاح
گزارش از: فتاح بدری

پایگاه خبری آوای رود کوف: سفر سه روزه فرماندار شهرستان لنده به تهران، نه یک سفر اداری معمول، بلکه تلاشی فشرده برای باز کردن گره‌های کورِ توسعه در این شهرستان بود. حضور در وزارت‌خانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای مختلف و رایزنی‌های ویژه‌ای که در این سفر انجام شد، حکایت از یک عزم جدی برای تغییر تراز توسعه‌یافتگی لنده دارد. در این میان، نقش کلیدی دبیر هیات دولت قابل‌تأمل بود؛ کسی که در این سفر سه روزه، بیش از دو ساعت وقت صرف کرد و طی تماس‌های متفاوت با وزرا، رؤسای سازمان‌ها و معاونین وزرا به پیگیری مشکلات شهرستان پرداخت. در همین راستا، در یک نشست فشرده ۲ ساعته، ۱۱ پروژه اولویت‌دار شهرستان بررسی و موشکافی شد.

تقوی، فرماندار لنده، در تشریح این سفر از دیدارهای متعدد خبر داد: دیدار با دبیر هیات دولت، رئیس شورای پول و اعتبار، دستیار ویژه وزیر نیرو، رئیس سازمان امور عشایر کشور، معاون پارلمانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مدیرکل مالی و مسئول اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی نفت، مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز، عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری، معاون سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، مدیران کل برنامه‌ریزی و توسعه شهری، مدیرکل دفتر عمران و خدمات روستایی، مدیرکل سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، رئیس مراکز شبکه وزارت بهداشت، قائم‌مقام معاونت توسعه وزارت بهداشت و دیگر مقامات مسئول.

نتایج ملموس در ۲۱ محور اجرایی

برآیند این پیگیری‌ها، دستیابی به تصمیماتی است که فرماندار لنده آن‌ها را به شرح زیر برشمرد:

۱. تماس دبیر هیات دولت با وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت زیرساخت راه‌های بزرگ کشور و تصویب نهایی و دستور انجام مناقصه لنده - تشان با اعتبار اولیه حدود ۳ هزار میلیارد ریال.

۲. تماس دبیر هیات دولت با مدیرعامل بانک صادرات کشور برای ارائه و تصویب تسهیلات ۵ هزار میلیارد ریالی برای لنده - تشان و در ادامه نشست استاندار، معاونین اقتصادی و توسعه منابع استاندار، و فرماندار لنده با دکتر خانی (مدیرعامل بانک صادرات ایران) و در دستور کار قرار گرفتن اختصاص ۵ هزار میلیارد ریال از محل ماده ۵۶ در ۶ ماهه دوم سال.

۳. دستور ویژه وزیر نیرو برای جابجایی پست موقت دژکوه و جانمایی و استقرار در شهرستان لنده جهت تقویت برق شهرستان.

۴. دستور ویژه وزیر نیرو برای احداث خط مانور برق و تقویت و پایداری برق شهرستان لنده که در بیش از ۴ دهه انقلاب در شهرستان بی‌سابقه است.

۵. اختصاص ۵۰۰ تن قیر رایگان و مجوز ساخت پارک شهرک سرآسیاب از سوی شرکت بازآفرینی شهری ایران.

۶. تماس دبیر هیات دولت با معاون وزیر علوم و دستور ویژه و اختصاص ۵۰ میلیارد ریال از سوی وزارت علوم برای تکمیل دانشگاه پیام نور لنده.

۷. دستور ویژه معاون پارلمانی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای تزریق اعتبار برای دو پروژه ساماندهی ساحل رودخانه مارون و طرح گردشگری مصوب بوم‌گردی موگر و دستور به مدیرکل میراث فرهنگی استان برای عملیاتی کردن این دو پروژه.

۸. اختصاص و تزریق مجدد ۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات نفت به پروژه روکش آسفالت سه‌راهی موگرمون، شیتاب به مونه (علاوه بر اعتبارات کمیته برنامه‌ریزی جهت آغاز عملیات اجرایی در روزهای آینده).

۹. تماس دبیر هیات دولت با معاون مناطق محروم ریاست جمهوری و دستور ویژه وی در خصوص بهسازی، ایمن‌سازی و روکش آسفالت ۳۵ کیلومتر محور لنده، وحدت، گرداب، کوه سیاه با پیشنهاد اعتبار بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال و همچنین طرح موضوع با حضور استاندار در دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری.

۱۰. دستور ویژه مشاور وزیر بهداشت برای بررسی وضعیت تجهیزات و امکانات و اختصاص تجهیزات پزشکی لازم و در دستور کار قرار گرفتن تهیه آمبولانس برای شهرستان.

۱۱. با تماس رئیس شورای پول و اعتبار جناب آقای پرویزیان و دستور افزایش دو برابری اعتبار مصوب برای بنیاد برکت در حوزه اشتغال‌زایی و حمایت از طرح‌های کارگاهی و ابلاغ به استان و اعزام گروهی به شهرستان برای مطالعه میدانی و همچنین اختصاص امکانات برای دانش‌آموزان کم‌بضاعت.

۱۲. تماس ویژه دبیر هیات دولت با مدیران سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برای حمایت مرحله دوم از پروژه‌های عمران شهری و ۱۶ دهیاری شهرستان و افزایش ۵۰ درصدی اعتبارات دهیاری‌ها.

۱۳. دستور ویژه به شرکت نفت آغاجاری جهت اختصاص ماشین‌آلات سنگین راهداری برای حل مشکلات راه‌های روستایی شهرستان و حمایت ویژه از شهرستان لنده.

۱۴. تماس دبیر هیات دولت با رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور و افزایش و تزریق اعتبارات جدید به قطعه دوم و سوم لنده - تراب و چند محور روستایی.

۱۵. در دستور کار قرار گرفتن و موافقت با هوشمندسازی مدارس لنده به‌صورت مشارکتی با همت بنیاد علمی آموزشی قلمچی.

۱۶. در دستور کار قرار گرفتن و موافقت با تأمین تجهیزات کتابخانه‌ای مدارس شهرستان.

۱۷. تماس دبیر هیات دولت با معاونین سازمان برنامه و بودجه کشور و دستور صدور مجوز نهایی ماده ۲۳ بیمارستان ۳۲ تخت‌خوابی و تسریع در روند تکمیل این پروژه بهداشتی و درمانی.

۱۸. تماس دبیر هیات دولت با قائم‌مقام و مشاور ارشد و دستیار ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تزریق اعتبار ویژه به فرهنگ‌سرای لنده و قرار گرفتن برای دریافت اعتبارات ویژه ملی.

۱۹. تماس دبیر هیات دولت با معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در خصوص آغاز مناقصه لنده - تراب به‌زودی.

۲۰. بررسی وضعیت راه‌های عشایری شهرستان و سه دستور مهم سازمان امور عشایر کشور برای راه‌های عشایری و تأمین امکانات مورد نیاز.

۲۱. تماس دبیر هیات دولت با معاون وزیر کشور و اختصاص و تحویل یک دستگاه خودرو توربو اتومات به فرمانداری شهرستان.

نگاهی رو به آینده؛ امید به شکسته شدن طلسم‌ها

فرماندار شهرستان لنده این پیگیری‌ها و دیدارها را بی‌سابقه خواند و خاطرنشان کرد که با این دیدارها و پیگیری‌ها بخش اعظمی از مشکلات شهرستان حل خواهد شد. تقوی نگاه ویژه دولت وفاق ملی به مناطق کم‌برخوردار را ارزشمند توصیف کرد و افزود: جا دارد از توجه ویژه دبیر هیات دولت، استاندار، رئیس شورای پول و اعتبار و برخی فرزندان شایسته شهرستان که نهایت همکاری را داشتند، تشکر کرد.

سخن پایانی

آنچه در این لیست ۲۱گانه دیده می‌شود، حجم عظیمی از دستورات، تخصیص‌ها و قول‌های مساعد است که می‌تواند سیمای توسعه‌نیافته لنده را دگرگون کند. با این حال، تجارب تلخ گذشته نشان داده است که گاه فاصله میان «دستور در تهران» تا «بیل و کلنگ در منطقه» بسیار طولانی است. مردم لنده بارها شاهد وعده‌های بزرگ بوده‌اند؛ اما پروژه استراتژیک «لنده - تشان» که اکنون با اعتبار ۳ هزار میلیارد ریالی و تسهیلات ۵ هزار میلیارد ریالی دوباره بر سر زبان‌ها افتاده، به عنوان آزمونی بزرگ پیش‌روی مسئولان قرار دارد. امید می‌رود این بار، خبرها نه در قالب صورت‌جلسات و تماس‌های تلفنی، بلکه در میدان عمل و زیر چرخ‌دنده‌های ماشین‌آلات راه‌سازی متبلور شود و مردم شاهد پایان یافتن وعده‌ها و آغاز عملیات اجرایی این پروژه حیاتی باشند.

نظرات بینندگان
captcha