" اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّی تُسْکِنَهُ اَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا 

      
پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۷:۰۰   |   Thursday 15 October 2026
کد خبر: ۳۸۶۹۷
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۹
خروش فرماندهان مقاومت عراق در پی تعلیق پروازهای ایران؛

ابوآلاء الولائی: تحریم پروازهای ایران، ادامه محاصره خیمه‌های امام حسین (ع) است

خوش قصی الزیدی برای ترامپ
دستور جنجالی دفتر نخست‌وزیر عراق مبنی بر تعلیق پروازهای ایران به مقصد نجف، با خروش چهره‌های دینی و فرماندهان ارشد مقاومت روبه‌رو شد؛ تصمیمی که از سوی دبیرکل کتائب سیدالشهداء «ادامه محاصره خیمه‌های امام حسین (ع)» توصیف شد و دولت بغداد را ناچار به عقب‌نشینی کرد.

 پایگاه خبری آوای رودکوف| دستور تعلیق پروازهای جمهوری اسلامی ایران به فرودگاه نجف که از سوی دفتر نخست‌وزیر عراق صادر شده بود، با موجی از اعتراضات صریح چهره‌های سیاسی، دینی و فرماندهان مقاومت عراق مواجه شد تا جایی که دولت بغداد را ناچار به عقب‌نشینی و رایزنی فوری با طرف آمریکایی کرد.

این تصمیم که نه از سوی یک نهاد فنی یا مستقل، بلکه مستقیماً از دفتر نخست‌وزیر عراق صادر شد، در شرایطی رقم خورد که عراق همچنان با چالش‌های سنگین نفوذ سیاسی و حضور نظامی آمریکا دست‌به‌گریبان است. منتقدان، این اقدام را نه یک تصمیم حاکمیتی، بلکه نمایش بی‌ارادگی دولتی توصیف کردند که زیر سایه مداخلات خارجی قرار دارد.

هشدار قاطع مقاومت

در پی این دستور، شیخ اکرم الکعبی، دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نجباء، با بیانی صریح نسبت به دوگانگی موجود واکنش نشان داد. او با بیان اینکه «صبر مقاومت زیاد نخواهد بود»، از همه جریان‌های سیاسی خواست در قبال این موضع‌گیری مسئولیت‌پذیر باشند. الکعبی هشدار داد که اگر مسئله سلطه آمریکا بر فرودگاه‌ها حل نشود، از مردم آزاده، خادمان مواکب حسینی و زائران دعوت خواهد کرد تا با تحصن در فرودگاه‌های عراق، اراده تحمیلی آمریکا را بشکنند.

از سوی دیگر، ابوآلاء الولائی، دبیرکل کتائب سیدالشهداء، این اقدام را ادامه محاصره خیمه‌های امام حسین (ع) خواند و تأکید کرد که شایسته نیست عراق به بخشی از پازل محاصره ظالمانه علیه ایران، یعنی سرزمین علم و جهاد، تبدیل شود. هادی العامری، آیت‌الله مدرسی و چهره‌های شاخص حشدالشعبی نیز با ادبیاتی مشابه، خواستار لغو فوری محدودیت‌ها شدند.

عقب‌نشینی ناگزیر دفتر نخست‌وزیر

فشار همه‌جانبه جریان‌های مقاومت و اعتراضات مردمی در بصره، دفتر نخست‌وزیر عراق را وادار به عقب‌نشینی کرد. بیانیه جدید دولت نشان می‌دهد که مذاکرات مستقیمی با طرف آمریکایی برای معافیت برخی فرودگاه‌ها از اقدامات وزارت خزانه‌داری آمریکا آغاز شده است. این چرخش موضع سریع، به‌وضوح نشان داد که «صدای میدان» همچنان مؤثرتر از دیپلماسیِ متکی بر فشارهای خارجی است.

تحلیلی بر ریشه‌های وابستگی

مردم عراق و نیروهای مقاومت این سؤال بنیادین را مطرح می‌کنند که آیا قرار است تاریخ تلخ سال ۲۰۰۳ و دوران اشغال، در تصمیمات سیاسی امروز تکرار شود؟ تناقضِ آشکار اینجاست که پروازهای کشوری ممنوع اعلام شد که نیروهایش در سیاه‎ترین روزهای اشغال عراق و در جریان فتنه داعش، در کنار ارتش و مردم عراق برای حفظ استقلال این کشور خون داده‌اند.

این رویداد، فراتر از یک موضوع پروازی، نمادی از مبارزه برای استقلال کامل عراق است. مقاومت عراق بار دیگر اثبات کرد که کرامت ملی و پیوندهای عمیق تاریخی دو ملت، خط قرمزی است که هیچ دولتی مجاز نیست آن را به پای بیگانگان قربانی کند؛ خط قرمزی که عبور از آن، هزینه‌های سیاسی سنگینی برای مجریان آن در پی خواهد داشت.

نظرات بینندگان
captcha