گردو یک آجیل منحصر به فرد است و بالاترین میزان اسید آلفالینولنیک که امگا 3 ضروری گیاهی است را دارد. همچنین گردو به عنوان بهترین منبع گیاهی حاوی امگا 1 شناخته شده است و شواهد نشان میدهد که مصرف آن به نفع سلامت قلب و مغز و از بین برنده التهاب در بدن است.
در اینجا دلایل دیگری هم برای انتخاب گردو و مصرف منظم آن وجود دارد:
گردو؛ نیروگاه تغذیه: گردو علاوه بر اسیدهای چرب ضروری امگا 3، حاوی پروتئین، و فیبر فراوان نیز هست و در افزایش احساس سیری نقش مهمی دارد. همچنین منبع خوبی از منیزیوم و فسفر است و مصرف منظم آن عملکرد ماهیچه و توده استخوان را بهتر میکند.
تقویت کننده حافظه: مطالعات نشان میدهد که مصرف گردو نقش مهمی در سلامت مغز و بهبود حافظه دارد و قادر به عقب انداختن سن ابتلا به زوال شناختی و آلزایمر میشود.
بهبود استحکام استخوانها: در حالی که غذاهای غنی از کلسیم برای بهبود سلامت استخوانها ضروری است، مطالعات نشان میدهد اسید آلفالینولنیک موجود در گردو نیز مزایای تقویت استخوان دارد. همچنین امگا3 موجود درگردو باعث کاهش از دست دادن تراکم استخوانی میشود.
کاهنده وزن: مصرف گردو می تواند همیار خوبی برای رسیدن به خوش اندامی باشد. به خاطر این که اگر قبل از غذا یک مشت گردو (30 گرم) میل کنید بدون شک اشتهایی برای پرخوری و به خصوص صرف دسرهای خامه ای و غیره نخواهید داشت. گردو سرشار از فیبر است برای همین سیری طولانی مدتی ایجاد میکند.
برطرف شدن یبوست: فیبرهای غذایی تاثیر بسیار خوبی روی عملکرد روده ها می گذارد. در واقع باعث می شوند رودهها کار دفع را راحتتر انجام دهند.
کاهش میزان کلسترول: گردو سرشار از «استرولهای گیاهی» است و برای همین می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد. استرولهای گیاهی دارای یک بافت شیمیایی هستند که به کلسترول نزدیک است. برای همین میتوانند در رودهها کلسترول بد را به خود جذب کنند و میزان آن را کاهش دهند. زمانی که کلسترول بد خون کاهش پیدا میکند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند مشکلات عروق کرونری نیز کاهش مییابد.
بهبود سلامت قلب: این ماده غذایی با ارزش سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است و برای همین به عملکرد خوب قلب کمک زیادی میکند. علاوه بر این درصد اسیدهای چرب اشباع شده یا همان چربیهای مضر گردو بسیار کم است و در عین حال حاوی میزان زیادی منیزیم است. منیزیم تنظیم کنندهی ضربان قلب است و از رگهای خونی محافظت میکند.
حفظ طراوت پوست: گردو حاوی آنتی اکسیدانهایی است که پوست را جوان نگه میدارند. باید بدانید که مصرف 25 گرم گردوی تازه حدود 15 درصد نیاز روزانهی ما به ویتامینE را تامین میکند. این ویتامین، ویتامین جوانی است. یعنی چین و چروک را از پوست دور میکند. علاوه بر این گردو حاوی آنتی اکسیدان های بسیار قوی است که اثرات منفی رادیکال های آزاد را خنثی میکنند. رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که به سلولهای پوست آسیب می رسانند و باعث پیری آنها میشوند.همشهری انلاین/
عضویت در خبر نامه