:استاد محمدرضا جعفری شاعر متعهد و ارزشی کشورمان ، تازه ترین سروده خود را در استانه ماه محرم و عاشورا به سرور و سالار شهیدان اختصاص داد :
به عشقِ حسین
می شود تا خُدا رفت و آدم شد
می شود با عنایت و بذل و الطافش
در میانِ تمامِ عالمیان ، معظّم شد !
بیا ببین ای نگارِ پنجره ها
که چگونه در عرشِ کبریا
جبرئیلِ امین
به روضه یِ حسین ، مُعطّر شده ست !
و بیا ببین که چگونه عالمی
در اوج و کهکشان
به احترامِ نامِ بلندِ حسین ، منوّر شده ست !
بیا ببین ، ای سُلاله یِ آدابِ رنگ رنگ
بیا ببین ، ای مُرادِ سبز و طلُوعِ صبحِ قشنگ
بیا ببین ، ای نوایِ آهسته و بی خبر
بیا ببین ، ای چهره یِ دلگشایِ دُعایِ سحر ؛
که چگونه ایلِ بی انتهایِ جهان
با جمیعِ مرسلین
در برابرِ نامِ مقدّسِ حسین
زانو زده اند ...
السلام وعلیک یا اباعبدالله
ایّام سوگواری وعزاداری سیّدالشهدا حضرت حسین علیه السلام رامحضر آقا امام زمان عجل الله تعالی وهمه ی مشتقان وعاشقان کربلا تعزیّت وتسلیّت عرض می نمایم.
همواره از ترنم واژگان بدیع و دلنشین به قلم توانای شما مستفیض وبهرمندم
توفیق جنابعالی را از درگاه خدواند متعال خواهانم
السلام وعلیک یا اباعبدالله
ایّام سوگواری وعزاداری سیّدالشهدا حضرت حسین علیه السلام رامحضر آقا امام زمان عجل الله تعالی وهمه ی مشتقان وعاشقان کربلا تعزیّت وتسلیّت عرض می نمایم.
همواره از ترنم واژگان بدیع و دلنشین به قلم توانای شما مستفیض وبهرمندم
توفیق جنابعالی را از درگاه خدواند متعال خواهانم
السلام وعلیک یا اباعبدالله
ایّام سوگواری وعزاداری سیّدالشهدا حضرت حسین علیه السلام رامحضر آقا امام زمان عجل الله تعالی وهمه ی مشتقان وعاشقان کربلا تعزیّت وتسلیّت عرض می نمایم.
همواره از ترنم واژگان بدیع و دلنشین به قلم توانای شما مستفیض وبهرمندم
توفیق جنابعالی را از درگاه خدواند متعال خواهانم
زنده تر و محبوبتر از امام حسین علیه السلام چه کسی را می توان نام برد ...
صلی الله علیک یا أبا عبدالله ...
شیرازۀ عترت و کتاب است حسین
سرچشمۀ عشق و انقلاب است حسین
دیگر شهدا ستارۀ تابانند
عباس چو ماه و آفتاب است حسین
صلی الله علیک یا أبا عبدالله ...
صلی الله علیک یا أبا عبدالله ...
راوی می گوید : شخصی که تازه مرحوم شده بود به خوابم آمد . دیدم اصلا حالت خوبی ندارد . دوباره بعد از گذشت چند شب او را در خواب دیدم . در جایی بود که مانند باغ و بستان بود ، به او گفتم که چطور شد که این قدر حال و روزت تغییر کرد ؟ گفت : پیرزنی را به تازگی در این قبرستان دفن کرده اند . از همان موقع است که امام حسین (ع) هرشب به آن پیرزن سر می زند و به این دلیل باقی اهل قبور این قبرستان هم شفاعت شده اند . پرسیدم ان پیر زن کیست ؟ گفت از بستگان یکی از آهنگرهای شهر است .
صبح شد به بازار آهنگرها رفتم دیدم مغازه ای بسته است . پرسیدم چرا ؟ دیگران گفتند : چون همسرش به تازگی فوت کرده است . در مجلس عزای آن زن حضور پیدا کردم و بعد از اتمام مجلس عزا نزد شوهرش رفتم . پرسیدم آقا آیا همسر شما رابطه ای با اهل بیت (ع) داشته ؟ گفت نه . پرسیدم آیا از سادات بوده ؟ گفت نه . مرد ناراحت شد و گفت : شما با همسر من چکار دارید ؟ موضوع را برایش تعریف کردم و آن مرد گفت : آری همسر من یک اخلاق خوب داشت که هر روز صبح بعد از نماز رو به سوی کربلا می کرد و می گفت : السلام علیک یا ابا عبدالله .
پس توجه کنید که ذره ای معرفت نشان دادن به اهل بیت (ع) دریای محبت و معرفت آنان را برمی انگیزاند . امیدوارم این مطلب رو به خوبی درک کرده باشیم و از این پس با معرفتی بیش از پیش به آنان سلام دهیم .
بنده جزو جامعه وعاظ هستم اگر خداوند قبول بفرمایند وقصد دارم این شعر را در منبرهایی که دارم برای عزاداران تشریح کنم هم واقعیت های آنرا و هم حماسههای آنرا
خداوند به همه شما و این شاعر گرانقدر جزای خیر دهد تا انشاالله شاهد عزاداریهای متناسب با شخصیت سیدالشهدا ع باشیم
بنده می خواهم ایشان را با نقل یک روایت بشارت بدهم :
ابوعماره روایت کرده است که امام صادق (ع) به من فرمود: اى اباعماره! درباره حسین بن على (ع) شعرى براى من بخوان! من شعر خواندم و آن حضرت گریه کرد، باز شعرى خواندم و حضرت باز گریست، به خدا سوگند من پیوسته شعر مى خواندم و حضرت گریه مى کرد تا آنکه صداى گریه از اندرون خانه حضرت بلند شد، حضرت به من فرمود: اى اباعماره! هر کس در مرثیه حسین بن على (ع) شعرى بخواند و پنجاه نفر را بگریاند، بهشت از آن اوست؛ و هر کس در مرثیه حسین علیه السلام شعرى بخواند و چهل نفر را بگریاند، بهشت براى اوست؛ و هر کس در مرثیه حسین (ع) شعرى را بخواند و سى تن را بگریاند، پس بهشت براى اوست؛ و هر کس در مرثیه حسین (ع) شعرى را بخواند و بیست تن را بگریاند، بهشت براى اوست؛ و هر کس در مرثیه حسین (ع) شعرى بخواند و ده تن را بگریاند، بهشت براى اوست؛ و هر کس در مرثیه حسین (ع) شعرى بخواند و یک نفر را بگریاند بهشت براى اوست؛ و هر کس در مرثیه حسین (ع) شعرى بسراید و خود بگرید، بهشت براى اوست؛ و هر کس در مرثیه حسین (ع) شعرى بخواند و خود را گریان نشان دهد، بهشت براى اوست».
ای کسی که یک قدم از مسیر حق منحرف شده ای! به جایی خواهی رسید که به کشتن پسر دختر پیامبر راضی خواهی شد و یا در آن شرکت خواهی کرد.
ای کسی که به آنچه دربرابر تو رخ میدهد، بیاعتنایی و نسبت به حقی که در برابر تو پایمال میشود ساکت میمانی! در آینده به آبرو و جان مردم تجاوز میشود و ریختن خون دیگران جایز شمرده میشود و تو یا به آن خوشنودی یا در آن نقش داری یا در برابر آن ساکت میمانی. هیچ تفاوتی میان آن ها وجود ندارد و هیچ راه میانهای در کار نیست.
یا باید در راه هدایت حرکت کنی یا در راههای گمراهی، و چه بسیارند راههای گمراهی.
مهرت به کائنات برابر نمي شود
داغي ز ماتم تو فزون تر نمي شود
از داغ جانگداز تو اي گوهر وجود
سنگ است هر دلي که مکدر نمي شود
خداوند به همه شما و این شاعر گرانقدر جزای خیر دهد تا انشاالله شاهد عزاداریهای متناسب با شخصیت سیدالشهدا ع باشیم
شعری زیباست عکس شاعر را هم بزنید خیلی عالیه
ما نوکران ابی عبدالله الحسین ع هستیم
ما هرچه داریم از خاندان لطف این بزرگان است
التماس دعا
و شهر سیاه پوش ؛
میدانی ؛ آخر آفتاب را به خاک و خون کشیده بودند ...
درود خداتوند بر جناب جعفری عزیز
زیبا سروده تان زیبا بر دل نشست
امید که مورد عنایت سید و سالار شهیدان قرار گیرد
منم غلام کسی که بود گدای حسین
شيخ جليل جعفر بن قولويه در کامل از ابن خارجه روايت کرده است:
روزي در خدمت امام صادق عليه السّلام بوديم و امام حسين عليه السّلام را ياد کرده و از او نام برديم. حضرت صادق عليه السّلام بسيار گريستند و ما نيز به تبع ايشان گريستيم. پس حضرت صادق عليهالسّلام فرمودند که امام حسين عليه السّلام ميفرمود من کشته گريه و زاري (اشکم) هستم نام من در نزد هيچ مؤمني برده نميشود مگر آن که محزون و گريان ميشود.
در روايت آمده است هيچ روزي نبود که اسم امام حسين عليه السّلام در نزد امام صادق عليه السّلام برده شود و آن امام در آن روز تبسمي بر لب بياورند. آن حضرت در تمام روز گريان و محزون بودند و ميفرمودند: امام حسين عليه السّلام سبب گريه هر مؤمن است.
منشأ فضيلت و امتياز حقيقى براى شاعر اهل بيت : همان مطالب و نكاتى است كه از گفتار و رفتار پيامبر و امامان : در برترى شاعر اهل بيت رسيده است و درون «سنّت» و قول، فعل و تقرير معصوم(ع) جاى گرفته است. بنابراين، فضايل و امتيازهاى شاعر اهل بيت :، نخستين بار درون كتاب هاى حديثى، تفسيرى، تاريخى و رجالى به نگارش درآمده است. در اينجا برخى حقايق نهفته در كلام معصومان : درباره شعر و شاعر اهل بيت :، تفسير و تحليل شده است.
چون حسین بن على (ع) به شهادت رسید، بر پشت مباركش آثار پینه مشاهده كردند علتش را از امام زین العابدین (ع) پرسیدند، فرمود: این پینه ها اثر كیسه هاى غذایى است كه پدرم شب ها به دوش مى كشید و به خانه ى زن هاى شوهر مرده و كودكان یتیم و فقرا مى رسانید.
باید همه بدانیم که رویداد کربلا را می توان از جهات گوناگون بررسی کرد. از مسائل جالب در این رویداد، بررسی نیروهای شرکت کننده در این واقعه مهم تاریخی است. دقت در شرح حال افرادی که در جبهه حق قرار گرفته، با باطل جنگیدند و جزئی نگری در ترکیب یاران امام حسین(ع) نکات آموزنده زیادی را به ما نشان می دهد. نقش خواص و نیز مسئله ریزش و رویش نیروهای مؤمن هم درس آموز و سودمند است. رویداد کربلا صحنه آزمایشی بزرگ برای شخصیت های جهان اسلام و مردمان آن دوره بوده است. این حادثه هم چنین نشانه بی توجهی عده ای از عالمان مسلمان به سرنوشت جامعه اسلامی است و از آگاه شدن آنان، پس از ریخته شدن خون حسین(ع) حکایت دارد. این واقعه نمایانگر آن است که برخی ورشکستگان سیاسی دوران خلافت علی(ع) چگونه از فرزندان وی انتقام گرفتند. نیروهای خائن گذشته به نیروی جانی و قاتل تبدیل شدند. این رویداد نشان می دهد که افرادی از مسئولان حکومت علی(ع)، مانند زحر بن قیس، با قدرت های حاکم همسو شده و هویت فطری و دینی آنان به کلی مسخ گردید، تا آنجاکه حاضر شدند، بهترین خلق زمان خویش را از دم تیغ بگذرانند و با تغییر موضع سیاسی در برابر اندیشه امام علی(ع) و اهل بیت قرار گیرند و نه تنها او را تخطئه کنند که فرزندش را به مسلخ ببرند.
1. فداکاري و از خود گذشتگي در راه و هدفي باشد كه عقلاي عالم آن را ميپسندند ؛ و گر نه اگر از محدوده عقل خارج شده و داخل در اعمال جنون آميز يا ناخود آگاه شود ، مورد پسند خداوند نخواهد بود ؛
2 . آن چه در راه او هديه ميشود از نظر ارزش ، از خود هديه ، داراي برتري و فضيلت باشد ؛ مانند گذشتن از مال براي به دست آوردن علم يا سلامتي . و يا قرباني کردن حيواني براي تامين نياز غذايي انسان . در يك كلام ،هرچه هدف والاتر باشد فداکاري در راه آن برتر و کامل تر است .
من رأي سلطانا جائرا، مستحلا لحرم الله، ناكثا لعهد الله، مخالفا لسنة رسول الله صلي الله عليه و سلم، يعمل في عباد الله بالاثم و العدوان، فلم يغير عليه بفعل و لا قول، كان حقا علي الله إن يدخله مدخله. اگر كسي ببيند حاكم جائري (همانند يزيد و أمثال او) را كه حلال خدا را حرام كرده و حرام خدا را حلال كرده و عهد خدا را شكسته است و سنت پيامبر (صلي الله عليه و سلم) را زير پا گذاشته است و در ميان مردم، جز ستم و ظلم، كار ديگري نميكند، اگر كسي در برابر اينچنين حاكم جائر و ضد دين مخالفت و قيام نكند و قولاً و فعلاً در برابر او نايستد، خداوند او را فرداي قيامت داخل همان آتشي ميكند كه آن سلطان جائر را داخل كرده است.
خداوند به پیامبر (ص) میفرماید: «قل»، بگو من از شما اجر نمیخواهم، فقط به نزدیکانم محبت کنید. محبت میخواهم. این خیلی لطیف است. چون انسان بالاترین چیزی که میتواند بدهد، محبت و عشق و دوستی است و خداوند و پیامبرش فقط همین را از انسان میخواهند.
2- سخنرانان و نوحه سرایان نیز سعی نمایند ضمن توجّه دادن مردم به نیّت، اهمیّت خلوص و پاکی نیّت را تذکر دهند.
3- از مقایسه خود با دیگران چه در حالت فردی و چه در حالت گروهی اجتناب کنید. یادتان باشد، آنچه مهم است نیّت کار است نه زرق و برق آن! مثلا دیده می شود که گاه گروهها و دسته های عزادار به خاطر چشم وهم چشمی با یکدیگر، وسایل و تجهیزاتی را همراه می آورند که عملا ضرورت چندانی ندارند. گاهی هم افراد و گروهها با مقایسه ی فعالیّت خود با گروههای دیگر به آنها ایراد گرفته، تا تلاش و کار خود را برتر و بهتر نشان دهند. به طور حتم چنین اعمالی به نیّت افراد خدشه وارد می سازد.
4- هر مشکلی که از طرف فرد یا افرادی پیش می آید و موجبات ناراحتی و دلگیری شما را فراهم می کند، نباید شما را نسبت به مراسم، بدبین نماید. فورا به نیّت خود مراجعه کنید وکدورتها و بدبینی ها را از دل خود بزدایید.
5- این ایام، فرصت مناسبی برای فراگیری کار گروهی و مشارکتی است. بطور گروهی بیندیشید و به نوبه ی خود کوشش نمایید نیّت و انگیزه ی حضور دیگران را در مراسم تقویت کنید.
عاشقی را یاده مجنون داده ای
عشق یعنی گریه از هجران باب
گریه کردن از غم طفل رباب
«السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ، السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ».
اگر چنین کنی، برای تو یک زیارت نوشته می شود و هر زیارت معادل یک حجّ و یک عمره می باشد. سدیر گفت: گاهی می شد که در یک ماه بیش از بیست بار این کار را انجام می دادم.
محتاجم چون زهیر، محتاج یک نگاه، کی پاکم می کنی؟ یا ثارالله
می بوسم عاقبت دستانت را
میگیری عاقبت دستانم را
تا کی بی تو چنین زنده ماندن
کشته ما را غم روضه خواندن
قرار ما هیئتیها این اربعین کرب و بلا
(لک لبَّیک یابن الزهرا، عاشورایی ست لبَّیک ما)
(لبَّیک یا حسین یا ثارالله)
غلام زبیر میگوید:در جمعی مشغول صحبت از شبیهترین مردم به پیامبر بودیم که عبدالله پسر زبیر وارد شد و گفت: من برایتان میگویم که شبیهترین اهل منزلش و محبوبترین آنها نزد پیامبر حسن بن علی بود، آنچنان که روزی دیدم، پیامبر در حال سجده بود و او بر پشت پیامبر سوار شد، حضرت(ص) او را پایین نیاورد تا اینکه خودش پایین آمد و روزی را دیدم که پیامبر در حال رکوع بودند و پاهایش را از هم باز میکرد و حسن از میان آنها میرفت.
-پسر ابوزیاد میگوید: روزی پیامبر از منزل عایشه خارج شد و از کنار منزل فاطمه میگذشت که صدای گریه حسین را شنید. پس به فاطمه گفت: مگر نمیدانی که گریه او مرا میرنجاند.
-ابن عباس میگوید: روزی دیدم پیامبر میآید، در حالی که حسن را بر گردن خویش سوار کرده بود، پس مردی او را دید و گفت: عجب مرکب خوبی داری، پسر جان، و پیامبر(ص) فرمود: او هم چه راکب خوبی است.