کد خبر: ۱۹۸۲۹
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۷
جهان
دولت آمریکا روز شنبه نام ایران و پنج کشور دیگر را در فهرست خود از کشورهایی قرار داد که در مبارزه با قاچاق انسان ناتوان هستند؛ اقدامی که رنگ و بوی سیاسی آن در برهه کنونی بسیار پررنگ جلوه می‌کند.
به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف به نقل از ایرنا: دولت آمریکا روز شنبه نام ایران و پنج کشور دیگر را در فهرست خود از کشورهایی قرار داد که در مبارزه با قاچاق انسان ناتوان هستند؛ اقدامی که رنگ و بوی سیاسی آن در برهه کنونی بسیار پررنگ جلوه می‌کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس قانون مصوب سال 2000 کنگره آمریکا موسوم به قانون حمایت از قربانیان قاچاق، دولت آمریکا از ارائه کمک‌های خارجی به کشورهای فهرست فوق مگر در موارد تجاری و یا بشردوستانه منع شده است.

ایران، ونزوئلا، جمهوری دمکراتیک کنگو، گینه استوایی، سودان و سودان جنوبی کشورهایی هستند که به تازگی در این فهرست قرار گرفته‌اند.

کاخ سفید روز شنبه اعلام کرد که علاوه بر افزودن کشورهای اعلام شده به فهرست مذکور، محدودیت‌های جدیدی هم علیه روسیه، کره شمالی، سوریه و اریتره وضع می‌کند که پیش از این در این فهرست قرار داشتند. بر همین اساس این کشورها از شرکت در برنامه‌های تعاملی در حوزه‌های فرهنگی و آموزشی با آمریکا منع شده‌اند.

دولت آمریکا همچنین اعلام کرد که به نمایندگان خود در صندوق بین‌المللی پول و دیگر بانک‌های توسعه چندجانبه دستور داده است که برای سال مالی 2018 که از فردا (یکشنبه) آغاز می‌شود، خلاف هر طرحی رای دهند که برای اعطای وام یا دیگر وجوه به روسیه، ایران و کره‌شمالی باشد.

این خبر در شرایطی مخابره می‌شود که واشنگتن هفته گذشته هم فهرست دیگری را از کشورهای مشمول ممنوعیت سفر به آمریکا ارائه داده و طیف وسیعی از اتباع هشت کشور از جمله ایران را از ورود به این کشور بازداشته بود.

این محدودیت‌های مسافرتی شامل اتباع کشورهای ایران، چاد، لیبی، سوریه، کره شمالی، ونزوئلا، سومالی و یمن می‌شود که بنا به ادعای مقام‌های آمریکایی از حداقل شرایط لازم برای کسب مجوز ورود به آمریکا برخوردار نیستند.

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیش از این در واکنش به اتهام‌های مطرح شده از سوی وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص قاچاق انسان در ایران، اقدام واشنگتن در تدوین این گزارش‌ها و طرح اتهام‌های بی‌پایه علیه جمهوری اسلامی ایران را به شدت محکوم و دولت آمریکا را فاقد صلاحیت و مشروعیت لازم برای ارائه چنین گزارش‌هایی دانسته بود.

قاسمی با اشاره به این واقعیت که این‌گونه گزارش ها، یک‌سویه، مغرضانه و مبتنی بر استانداردهای دوگانه و سیاسی، صرفا به منظور خدشه دار کردن وجهه جمهوری اسلامی ایران است، گفته بود: اتهام‌های بی اساس آمریکا درحالی مطرح می شود که جمهوری اسلامی ایران، تحت لوای اصول و آموزه های اسلامی، یکی از مترقی ترین قوانین اساسی و موضوعه در زمینه حمایت از شان و کرامت انسانی برخوردار است و مجلس شورای اسلامی نیز با تصویب قانون «مبارزه با قاچاق انسان برای تمامی اشکال و صور این پدیده، مجازت‌هایی را پیش بینی کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفته بود: سرمنشاء قاچاق انسان را باید در سیاست های یک جانبه‌گرایانه، مداخله‌جویانه و تجاوزگرانه، اشغالگری، جنگ های فرسایشی، تروریسم و پاکسازی نژادی دانست که نیروهای نظامی و امنیتی آمریکا و برخی از متحدان این کشور در اکثر آنها دخالت دارند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: