کد خبر: ۲۴۹۳۵
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۲
گیاهان دارویی
نوشیدن جوشانده ریشه والک یا علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خُرد مى کند.
پایگاه خبری آوای رودکوف-معصومه صادقی:والک یا سیرکوهی از گیاهان آوندی و سرشار از کلسیم و انواع ویتامین است. این گیاه با نام‌ های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس نیز بیان می شود. والک بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد و بوی آن شبیه پیاز است.

قسمت مورد استفاده والک، گیاه جوان و به ندرت از گیاه خشک شده یا عصاره آن است.

والک حاوی ترکیباتی مانند اسانس فرار که حاوی ترکیبات گوگردی است، می باشد. والک را در فصل بهار می‌ چینند و برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌ کنند. در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتماً باید به روش خشک کردن در سایه عمل کنید.

والک یا سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است.

جویدن برگ والک جهت ورم لثه و رفع بى حسى آن مفید است. جوش هاى دهان را از بین مى برد و بوى بد دهان را برطرف مى نماید.

والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود.

مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می ‌شود.



از برگ این گیاه تا می توانید استفاده کنید و چنان چه در اختیار ندارید از سیر معمولی چه از برگ و چه از پیاز آن میل نمایید. اثر گیاه تازه بهتر از پخته آن است. برگ آن را همراه با جعفری و پیازچه به صورت سبزی خوردن یا سالاد، سوپ، آش کوکوی بدون تخم مرغ می توانید تناول نمایید.

مالیدن عصاره میوه والک جهت زخم هاى آبدار و چرکى نافع بوده، آن ها را خشک مى کند و گل آن نیز همین خاصیت را دارد.

خوردن والک تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان مى کند.

این گیاه ضد عفونى کننده قوى است؛ به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است.

نوشیدن جوشانده ریشه والک علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد مى کند.

این گیاه دارویی سرشار از ویتامین ث بوده و داراى لعاب و صمغ زیاد است.

یکی از مهم ترین خواص والک ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن است. دلیل این خاصیت اینست که والک دارای فلز منگنز است و این فلز عامل اصلی سیاهى موى بدن است.

والک بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و وظیفه اش بستن راه ورود میکروب ها به عروق است.

گیاه والک دارای املاح زیادی است، در نتیجه خون را قلیایى می کند و اسیدی بودن خون را از بین خواهد برد.

مهندس معصومه صادقی/کارشناس گیاهان دارویی

صفحه"گیاهان دارویی"پایگاه خبری آوای رودکوف را اینجا دنبال کنید.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: