پایگاه خبری آوای رودکوف-معصومه صادقی:گز روغنی یا مورینگا برای کاهش وزن عالی است و حاوی فراوانی مواد مغذی است و کالری پایینی دارد.
یکی از مطالعات نشان داده 100 گرم برگ گزنه حدود 40 درصد پروتئین مورد نیاز و بیشتر از 20 درصد کلسیم را تامین میکند، طبیعت و مزاج مورینگا گرم و خشک می باشد. گیاه گز روغنی سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، ریبوفلاوین، ویتامین B6، ویتامین C، آهن، فسفر، روی، منیزیم، کلسیم و پروتئین است.
برگ، پوست، ریشه، گل، دانه ها و میوه گیاه مورینگا یا گز روغنی را برای تهیه انواع دارو ها استفاده می کنند.
گز روغنی یا مورینگا به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی و آنتی اکسیدان هایی که دارد باعث لاغری و کاهش وزن می شود، به سلامت پوست و مو کمک کرده و دیابت را درمان می کند.
برگ های گیاه مورینگا سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو (عامل بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی و دیابت نوع 2) می شود را کاهش می دهد.
مطالعات نشان داده که مورینگا می تواند تشکیل چربی در بدن را کاهش دهد.
مقادیر بالای ویتامین های B موجود در گیاه مورینگا به بهبود هضم غذا کمک می کنند. خواص ضد میکروبی طبیعی این گیاه خطر ابتلا به زخم های گوارشی را کاهش داده و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.
گفته می شود که مقادیر بالای کلسیم و فسفر موجود در گز روغن به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
مورینگا ممکن است به بدن کمک کند که آهن بیشتری را جذب کرده و با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن و کم خونی داسی شکل کمک کند.
روغن مورینگا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی که دارد به تقویت فولیکول ها و افزایش رشد موی سر کمک می کند.
گیاه گز روغن به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد التهابی طبیعی که دارد به درمان سریع تر زخم های پوستی کمک کرده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.
گیاه مورینگا به دلیل مقادیر بالای آب و مواد مغذی که دارد به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی به آبرسانی پوست صورت کمک می کند.
برگ های تازه گیاه مورینگا را به صورت خام و پخته شده مانند اسفناج برای تهیه انواع غذا و سالاد استفاده می کنند. همچنین برگ های خشک شده را پودر کرده و به عنوان ادویه برای تهیه انواع غذا و نوشیدنی به کار می برند
برگ های تازه و خشک شده مورینگا برای تهیه نوعی چای و دمنوش آرام بخش استفاده می کنند.
دانه های مورینگا را مانند آجیل برشته کرده و به عنوان میان وعده مصرف می کنند.
غلاف های مورینگا مانند نخود فرنگی و لوبیا سبز برای تهیه انواع غذا استفاده می شوند.
حداکثر میزان مصرف مورینگا در روز 6 تا 8 گرم و به مدت 3 هفته گزارش شده است.
گیاه مورینگا ممکن است با دارو های کاهش دهنده فشار خون، قند خون و دارو های تیروئید تداخل داشته باشد.
مهندس معصومه صادقی | کارشناس گیاهان دارویی
صفحه"گیاهان دارویی"پایگاه خبری آوای رودکوف را اینجا دنبال کنید. عضویت در خبر نامه