پایگاه خبری آوای رودکوف-سید غفار فتحی:ازمیان عناصر طبیعی تاثیر گذار در منظر شهری ، درختان به خاطر ساختار و بافت زینت بخش دارای اهمیتی دوچندان اند ، که در سایه نقش حائلی آنان می توان شاهد برآورده شدن بخشی از نیازهای اجتماعی ، فرهنگی ، روان شناختی شهروندان بود ، پیاده روی شهری بدون درخت مثل یک ساختمان بدون سقف هست ، امروز در خیابان های سیمانی و بتن زده شهرستان لنده در حال پیاده روی بودم که سوالاتی بدین شرح ذهنم را درگیر کرد :
۱-اگر شهرداری به لحاظ عرف و قانونی ، مسئولیت سرپرستی فضاهای سبز شهری را عهده دار هست ، پس چرا به درختان به عنوان عاملی حیات بخش توجه نمی شود ؟ آیا فضاهای سبز شهری از نظر کمی وکیفی نیازمند بذل توجه بیش تری نیستند؟
۲-آیا به اصل زیباسازی واصول زیباشناسی شهری واقف هستید ؟ آیا معیارهای شما و مجموعه شهرداری در حال و سایر معماران منظر شهری در سال های گذشته برای انتخاب نوع درخت ، سبزه و چمن ، گل و.... ، متناسب با گیاهان و سازگاری محیط بوده است ؟
۳-آیا وجود درختان در معابر و پارک ها برای ایجاد تغییر در هویت بصری ، جلوه خاصی در سیمای شهرستان را موجب شده اند ؟ با کدام مقیاس پاسخگو هستید ؟
۴-اگر محافظت از درختان در برگیرنده فعالیت های جداگانه ای ازقبیل هرس ، کنترل بیماری و آفت ، کود دهی ، تغذیه مناسب و آبیاری هستند ، چرا به این مولفه ها هیچ گونه توجهی نمی شود ؟ جرم این درختان خصوصا حاشیه خیابان ها چیست که تشنه جرعه ای آب اند ؟ آیا از فضای سبز شهر همانند عزیزان خود محافظت می کنید ؟
۵-ازچمن بعنوان بوم نقاشی در کاشت فضای سبز چه می دانید ؟ از درجه سانتی گراد آن در کاهش دمای محیط و نقش پررنگ آن در تصفیه هوا و کاهش آلودگی ها چه می دانید ؟ آیا شهرداری ماشین چمن زنی ندارد ؟ راستی چمن پارک های شهرستان چند وقت هست که هنوز کوتاه نشده است ؟ آیا استاندار زمانی کوتاه کردن آن ها بین ۱۵ الی ۲۵ روز نیست ؟
درپایان انتظار دارم ، حفاظت از درختان و فضای سبز را بعنوان رسالتی مقدس وحیات بخش ، بصورت شبانه روزی مد نظر قرار دهید.
سید غفار فتحی
۱۳۹۸/۷/۲۸
عضویت در خبر نامه