کد خبر: ۳۴۵۵۸
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۸
سرویس گیاهان دارویی آوای رودکوف؛
گل بابونه در یک سطح و در انتهای ساقه و در تابستان رشد می کند. گلبرگ های گل بابونه به رنگ سفید در اطراف و گل های زرد در قسمت وسط قرار دارند...

پایگاه خبری آوای رودکوف-معصومه صادقی:بابونه گیاهى معطر است که به ارتفاع حدود ۳۰ سانتى‌متر و گاهی تا ۶۰ سانتی‌متر رشد می‌کند. برگ‌های بابونه کوچک و دارای بریدگی‌های باریک و نامنظم و پوشیده از کرک است. گل بابونه در یک سطح و در انتهای ساقه و در تابستان رشد می کند. گلبرگ های گل بابونه به رنگ سفید در اطراف و گل های زرد در قسمت وسط قرار دارند. نوعی از بابونه وجود دارد به نام بابونه گاوی یا بابونه اروپایی که یکی از گیاهان دارویی است که در درمان میگرن و بعضی بیماری‌های التهابی مورد استفاده قرار میگیرد.

خواص بابونه برای معده

بابونه خواص درمانی بسیار زیادی دارد که یکی از آن‌ها خواص بابونه برای معده است. درمان گاستریت (التهاب معده) و زخم معده از خواص بابونه برای معده است. بابونه دارای خواص ضدالتهابی و ضداسپاسم قوی است و از همین طریق در درمان زخم معده موثر است۰

خواص دمنوش بابونه برای لاغری:

چای بابونه به‌ طور مؤثری در رژیم لاغری و کاهش اشتها مؤثر است. چای بابونه به تنهایی باعث کاهش وزن نخواهد شد، اما اگر با یک غذای رژیمی مناسب و منطقی و ورزش منظم همراه شود، سبب چربی سوزی می‌شود و به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند. چای بابونه حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است. چای بابونه سوخت و ساز بدن را افرایش می‌دهد و هضم غذا را بهبود می‌بخشد.

خواب راحت با استفاده از گیاه بابونه

هضم بهتر و سریع‌تر غذا باعث افزایش کارایی دستگاه ادراری و در نتیجه افزایش حجم ادرار می شود. بهبود دستگاه گوارش به دفع چربی‌ها کمک می‌کند. برای بررسی چای بابونه و تاثیر آن در لاغری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواص بابونه برای کاهش اشتها

از مهم ترین خواص چای بابونه برای لاغری کمک به کاهش اشتها است. چای بابونه یک داروی طبیعی برای کنترل اشتها است و این کار را از طریق ترشح سروتونین انجام می‌دهد. همچنین نوشیدن چای بابونه به صورت روزانه کاهش انسولین را به دنبال دارد. نوشیدن چای بابونه مقاومت سلول‌ها به انسولین را کاهش می‌دهد و از این طریق غیر مستقیم به لاغری کمک می‌کند. برای بهره بردن از این خاصیت چای بابونه و کمک گرفتن برای لاغری از این چای، کافی است قبل از هر وعده غذایی یک فنجان از چای بابونه را بنوشید.

خواص بابونه برای افزایش ترشح شیره گوارشی

شیره گوارشی به هضم و تجزیه غذاهای مصرفی کمک می‌کند و برای کاهش وزن ضروری است.

خواص بابونه برای کمک به بهبود خواب

داشتن خواب با کیفیت و کافی از عوامل مهم در کاهش و کنترل وزن است. در صورت نداشتن خواب کافی بدن برای بیدار ماندن به دنبال راه‌های اضافی می‌گردد که یکی از آن‌ها استفاده از غذای اضافی است. خواص بابونه به بدن کمک می‌کند تا خوابی آرام و راحت داشته باشد. همانطور که گفتیم سروتونین اشتها را کاهش می‌دهد و خواب کافی باعث افزایش سروتونین می‌شود در نتیجه سبب کاهش اشتها و مهار حملات گرسنگی بی‌موقع شده و به لاغری کمک می‌کند.

استرس و افزایش وزن ارتباط مستقیمی دارند. اسرس و عوامل عصبی تاثیر مهمی بر روی دستگاه غدد درون‌ریز دارند. استرس زیاد توازن هورمون‌های بدن را به هم می‌ریزد و سبب ترشح هورمون کروتیزول(هورمون استرس) می‌شود. این موضوع سبب کاهش متابولیسم و افزایش اشتها و در نتیجه افزایش وزن می‌شود. چای بابونه با استری مقابله کرده و سبب آرامش و راحتی شما می‌شود.

طبع چای بابونه:

طبع چای بابونه ویا همان طبع بابونه از نظر طب سنتی گرم و خشک است و از تقویت کننده‌های تلخ به حساب می‌آید. مصلح بابونه عسل و انار است و متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند برای کاهش عوارض بابونه آن را همراه با عسل یا انار میل کنید. همچنین در صورتی که فرد مزاج گرمی داشته باشد، به دلیل گرم بودن طبع بابونه، مصرف این گیاه می‌تواند سبب ایجاد حساسیت در فرد شود.

دمنوش بابونه:

دمنوش لاغری بابونه بسیار پرخاصیت است و خواص درمانی متفاوتی دارد. دمنوش بابونه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و از همین رو این دمنوش برای سرماخوردگب و آنفولوانزا مفید است. دمنوش بابونه یک آرامبخش طبیعی است و می‌تواند به شما کمک کند تا خوابی آرام و راحت داشته باشید.

عوارض جانبی بابونه:

توجه کنید که در مصرف دمنوش بابونه زیاده‌روی نکنید؛ زیرا باعث ناراحتی معده و اسهال می‌شود. همچنین اگر باردار هستید برای مصرف این دمنوش با دکتر خود مشورت کنید.

افراد با سابقه آلرژی شدید، به ویژه به گرده ها که بابونه ممکن است به گرده گیاهان دیگر آلوده شده باشد، بنابراین می تواند باعث واکنش آلرژیک شود.افرادی که قبلاً واکنش آلرژیک، حتی خفیف، به محصولات بابونه داشته اند.

بابونه یک گیاه گل‌دار متعلق به خانواده آفتابگردان است، افرادی که نسبت به خانواده آفتابگردان آلرژی دارند ممکن است دچار واکنش‌های آلرژیک گردند. اگر شما نسبت به بابونه آلرژی داشته باشید، احتمالاً تا زمانی که آن را مصرف کرده و این عوارض جانبی را به طور مستقیم تجربه نمایید، از مبتلا بوده به این آلرژی خبر نخواهید داشت. بثورات یا جوش‌های پوستی و خارش متداول‌ترین علائم آلرژی هستند، اما در موارد جدی‌تر، ممکن است دچار شوک آنافیلاکسی شوید. از دیگر مضرات و عوارض جانبی بابونه می‌توانیم به تورم گلو و تنگی نفس اشاره کنیم. هنگامی که در تماس با گیاه بابونه قرار می‌گیرید، دچار التهاب چشم می‌شوید.

 بابونه حاوی مقدار کمی کومارین است که می تواند دارای اثرات رقیق کننده خون باشد و مصرف همزمان آن با داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین و ضد انعقاد خودداری کنید. به دلیل احتمال خون‌ریزی و فعل و انفعالات با احتمالی با داروهای بی‌هوشی، توصیه می‌شود از ۲ هفته پیش از عمل جراحی بابونه مصرف نشود. از مصرف همزمان بابونه با داروهای آرام‌بخش، ضد پلاکت، آسپیرین، مسکن‌های ضد درد NSAID مانند ناپروکسن و ایبوپروفن خودداری کرد زیرا ممکن است بابونه با این داروها در تداخل باشد.

بیشتر بخوانید:

کدام گیاه برای کدام بیماری؟

 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: