پایگاه خبری آوای رودکوف:گسترش سرمایهگذاریها و تأکید بر حمایت مردم و دولت از تولیدات داخلی به معنای تلاش همگانی در راستای خودکفایی اقتصادی است و مصرف تولیدات داخلی از سوی مردم به معنای استقبال و حمایت از این تولیدات است.
کشاورزی یکی از ارکان کلیدی تولید ناخالص ملی هر کشور محسوب میشود که به دلیلی ویژگیهای خاص آن، اقتصاددانان در چارچوب شاخه جداگانهای از علم اقتصاد، تحت عنوان اقتصاد کشاورزی بهطور ویژه به تجزیهوتحلیل جنبههای مختلف اقتصاد بخش کشاورزی میپردازند.
توسعه صادرات و بهبود کیفیت کالاهای تولیدی
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی،، در گفتوگو با خبرنگار آوای رودکوف، با اشاره به اینکه باید محصولات تولید داخل کیفیت بالایی داشته باشند در غیر این صورت چارهای جز واردات وجود ندارد، اظهار داشت: از آنجا که صادرات، نیرومحرکه توسعه اقتصادی در جهان معاصر محسوب میشود، هر اقدامی که در جهت توسعه آن انجام گیرد، اثرات دامنهداری بر اشتغال، میزان درآمد ارزی، تقویت بنیه اقتصادی کشور و بهبود کیفیت کالاهای تولیدی دارد.
وی تصریح کرد: قطع وابستگی به درآمدهای نفتی، هدفی متعالی است که دستیابی به آن، به عزم و اراده ملی، برنامهریزی دقیق، بسترسازی و انجام فعالیتهای متعددی وابسته است.
علیرضا آقا بالایی، بر ضرورت تجاریسازی یافتههای تحقیقاتی تأکید کرد و گفت: تجاری کردن یافتههای پژوهشی و سهیم کردن پژوهشگران در درآمدهای حاصل از فروش کالا، که پژوهشهای آنها از توان صادراتی بالایی برخوردار است، میتواند در زمره مهمترین برنامههای کارشناسان قرار گیرد که سهم یافته های پژوهشی بخش کشاورزی در این حوزه می تواند بسیار موثر باشد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد:گسترش فرهنگ برندسازی و آگاه کردن جامعه تجاری از اهمیت و ارزش برندهای برتر در کسب درآمد ارزی برای کشور، نیز راهکاری بنیادین در قطع وابستگی به درآمدهای نفتی قلمداد میشود.
آقا بالایی ایجاد تعادل در تراز تجاری کشور را حرکتی در مسیر همدلی و همزبانی دولت و ملّت دانست و تأکید کرد: ایجاد تعادل در تراز تجاری کشور تا سطحی که از نفت خام بینیاز شود، مهمترین حرکت در مسیر همدلی و همزبانی دولت و ملّت است.
تشویق سرمایهگذاری خارجی راهکاری برای افزایش مقدار تولید و درآمد
نایبرئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف، با اشاره به اینکه تشویق سرمایهگذاری خارجی یکی از راههای افزایش تولیدات ملی است، اظهار داشت: با تشویق سرمایهگذاری خارجی ازیکطرف مقدار تولید و درآمد افزایش یافته و از سوی دیگر، تکنولوژی جدید و چگونگی کاربرد آنها توسط متخصصان ورزیده و مجرب خارجی به داخل کشور منتقل میشود.
وی افزود: ضرورت توجه به تولید داخلی با در نظر گرفتن تحلیل ارتباط آن با صادرات غیرنفتی، اهمیتی مضاعف مییابد و افزایش تولید ملّی بهانهای برای صادرات و ارزآوری به کشور در پی توسعه صادراتی است.
ابراهیم ناهی با اشاره به موانع افزایش تولید ملّی گفت: عدم رقابتپذیری در بازارهای جهانی به علت افزایش قیمت انرژی، نهادههای تولیدی و... را باید مانعی در افزایش تولید ملّی قلمداد کنیم.
وی تأکید کرد: بحث محصولات کشاورزی و اقتصاد کشاورزی یک بحث استراتژیک برای هر کشوری تلقی میشود که خودکفایی در آن نیز ازجمله مزایا و موفقیتهای آن حوزه است.
رونق صادرات غیرنفتی و افزایش ظرفیت تولید ملّی
عضو هیئتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف، با تأکید بر اینکه صادرات غیرنفتی، از مباحث مهم اقتصادی در کشورهای متّکی به درآمد نفتی است، اظهار داشت: رونق صادرات غیرنفتی میتواند نقش به سزایی در افزایش ظرفیت تولید ملّی و دستیابی به رشد اقتصادی در کشورهای متّکی به درآمد نفتی داشته باشد و بخش کشاورزی نقش اصلی را ایفا خواهد کرد.
وی تأمین سرمایه مورد نیاز جامعه را از مزایای تلاش برای تولید ملّی دانست و افزود: کارشناسان، تأمین سرمایه مورد نیاز جامعه و بینیازی از کشورهای بیگانه را از پیامدهای بسیار مثبت تلاش برای تولید ملّی میدانند.
محمدحسین هماورد تصریح کرد: با در نظر گرفتن سرمایهگذاریهای قابلقبول در بخش کشاورزی از سوی مسئولان، جذب نیروهای کار و متخصص برای مشارکت بیشتر برای افزایش تولید ملّی بلامانع است.
وی ادامه داد: ظرفیتهای مناسب کشاورزی در کشور، اجازه افزایش توان بهرهوری را مقدور میکند.
عضو هیئتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به راهکار افزایش استقبال از تولید ملّی تاکیدکرد: فراگیرشدن نهضت بهبود کیفیت در همه واحدهای تولیدی را باید در افزایش استقبال از تولید ملّی تأثیرگذار بدانیم.
به گزارش آوای رودکوف، توسعه صادرات غیرنفتی علاوه بر تأمین زیرساختها، نیازمند کنترل واردات و تلاش برای رونق تولید ملّی از طریق شناسایی ظرفیتهای موجود است.
گزارش از امیرمسعود طایفه سلطانخانی