به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف ازیاسوج ؛نشست "حکمت سلیمانی" با محوریت پدیدارشناسی اندیشه و سلوک سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی روز یکشنبه، ۱۶ دیماه، در سالن جلسات اداره کل کتابخانههای عمومی استان برگزار شد.
این گردهمایی که با حضور اصحاب علوم انسانی و اندیشمندان برجسته برگزار شد، به بررسی مختصات مکتب مقاومت پرداخت.
سخنرانان در این نشست ضمن تحلیل اندیشههای شهید حاج قاسم سلیمانی، نقش ایشان در شکلگیری مکتب مقاومت را مورد واکاوی قرار دادند.
شهید سلیمانی، الگوی حماسه ایرانی-اسلامی
محسن جبارنژاد، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، در نشست "حکمت سلیمانی" به نقش برجسته شهید حاج قاسم سلیمانی در ارائه الگوی حماسه ایرانی-اسلامی و پیوند میان تاریخ ایران و اسلام پرداخت. وی گفت: "من معتقدم بخش عمدهای از این الگو در دل مردم ایران جا باز کرده است. در سفرهایم به شهرهای مختلف ایران، شاهد بودهام که چگونه مادران شهدا و مردم این الگو را درک کرده و به آن افتخار میکنند."
وی با تأکید بر اهمیت پیوند تاریخی ایران و اسلام تصریح کرد: "برخی تلاش میکنند تا گسستی بین ایران باستان و ایران اسلامی القا کنند، اما این تفکر کاملاً خطاست. تاریخ ایران، تاریخ پیوستگی است. شهید مطهری نیز در کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران بهخوبی به این مسئله پرداخته و نشان داده که اسلام و ایران چگونه در یک نقطه به هم میرسند."
جبارنژاد با اشاره به ویژگیهای منحصربهفرد شهید سلیمانی افزود: "حاج قاسم نهتنها در حوزه نظامیگری و مقابله با دشمنان، بلکه در ارائه مفاهیم معنوی و اخلاقی نیز الگوی بینظیری بود. او توانست دو کشور را از چنگال داعش نجات دهد و الگویی از حماسه و معنویت را در جامعه منتشر کند."
وی در ادامه گفت: "شهید سلیمانی، با نگاه اخلاقی و انسانیاش، حتی در سیاست و فرهنگ نیز تأثیرگذار بود. تعبیر معروف او که دختر بیحجاب هم دختر من است، نشان از نگاهی عمیق و انسانی دارد که بسیاری باید از آن بیاموزند."
اندیشه حاج قاسم؛ الگویی برای امتسازی و مقاومت فراگیر
مدرس دانشگاه یاسوج، صادق پناهی، در نشست گرامیداشت شهید حاج قاسم سلیمانی، به تحلیل اندیشه و عملکرد این فرمانده پرافتخار پرداخت و او را نمادی از ملتسازی، مقاومت و تلفیق مؤثر امر نظامی با امر اجتماعی و دینی دانست.
پناهی با اشاره به تأثیرگذاری حاج قاسم بر نسلهای مختلف بهویژه دهه هفتادیها، گفت: "شهید سلیمانی موفق شد با تبدیل مقاومت به یک نهاد و مکتب، آن را از یک فرد فراتر ببرد و به ساختاری بازتولیدکننده و فراگیر تبدیل کند."
وی خاطرنشان کرد که نقش حاج قاسم در ملتسازی و دولتسازی در کشورهای منطقه، بهویژه در عراق، سوریه، یمن و فلسطین، برجسته بوده است.
پناهی تأکید کرد: "یکی از مهمترین دستاوردهای حاج قاسم، وفاق ملی و همبستگی بود. او توانست میان جریانهای سیاسی و گروههای مختلف، پلی برای اتحاد ایجاد کند."
شهید سلیمانی، عرفان عملی و اجتماعی
دکتر امین موسایی، استاد دانشگاه یاسوج، در نشست گرامیداشت شهید حاج قاسم سلیمانی، به تبیین ابعاد عرفانی و اجتماعی مکتب شهید سلیمانی پرداخت و تأکید کرد که عرفان عملی و اجتماعی حاج قاسم از مهمترین ویژگیهای اوست که میتواند بهعنوان الگویی برای نسلهای آینده مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به مفاهیم فلسفی و عرفانی در تاریخ اسلام گفت: "مکتب حاج قاسم نشان داد که تعالی فردی تنها در درون جامعه و از طریق کنش اجتماعی معنا پیدا میکند."
موسایی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: "شهید سلیمانی توانست مفاهیم دینی و ملی را بهخوبی در هم آمیخته و تأثیرات عمیقی بر جوامع منطقه داشته باشد."
شهید سلیمانی، الگویی در مجاهدت و پرهیزگاری
حجتالاسلام موسویاعظم به ابعاد شخصیتی و معنوی شهید سپهبد قاسم سلیمانی پرداخت و تأکید کرد که ۴۰ سال مجاهدت و مراقبه شهید سلیمانی او را به الگویی برای جامعه اسلامی و نسلی آگاه تبدیل کرده است.
وی افزود: "شهید سلیمانی با تأسی از کرامات و معنویت شهید یوسفاللهی، مسیری از سلوک عملی و عرفانی را پیمود که نقطه عطفی در زندگی او بود."
حجتالاسلام موسویاعظم با اشاره به پرهیز شهید سلیمانی از شهرت و دیده شدن، تأکید کرد: "او حتی در کوچکترین امور زندگی نیز حساسیت بالایی نسبت به حقوق مردم و بیتالمال داشت."
حجتالاسلام افتخاری: "اندیشههای الهی و اخلاص، راهگشای شخصیتهای بزرگ"
حجتالاسلام افتخاری در این نشست با تأکید بر نقش اندیشههای الهی در پرورش شخصیتهای بزرگ، شهید سلیمانی را الگویی بینظیر از اخلاص و بهرهمندی از ظرفیتهای منطقهای برای مقاومت توصیف کرد.
افتخاری در این نشست اظهار داشت: "شهید سلیمانی خود را همیشه بدهکار انقلاب اسلامی میدانست و برکات اخلاص و تلاشهای او هنوز در تحولات منطقهای و جهانی مشهود است."
شهید سلیمانی نمادی از خودشناسی، عرفان و ولایتپذیری
دکتر سعید جاودانسیرت _رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در ادامه نشست بزرگداشت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت این فرمانده بزرگ، شهید سلیمانی را نمادی از خودشناسی، عرفان و ولایتپذیری دانست که در تاریخ اسلام و تشیع جایگاهی درخشان دارد.
وی در این نشست گفت: "شهید سلیمانی از خودآگاهی و خودشناسی آغاز کرد و توانست این جایگاه ارزشمند را به دنیا نشان دهد."