به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف ؛در نشستی که با حضور سرکار خانم رقیه دهقان، رئیس اداره بهزیستی شهرستان لنده، رئیس دادگستری شهرستان و دیگر مدعوین برگزار شد، خانم دهقان ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این نهاد در شهرستان لنده، به ارائه خدمات گسترده بهزیستی به ۱۲۵۰ مددجوی تحت پوشش اشاره کردند.
این خدمات شامل ارائه حمایتهای مختلف به ۳۰۰ معلول ذهنی با درجات مختلف معلولیت، راه اندازی و اداره دو مرکز مثبت زندگی، دو مرکز مشاوره و روانشناختی، یک مرکز حرفه آموزی پسران بالای ۱۴ سال، یک مرکز ویزیت در منزل سالمندان و یک موسسه جمعیت سلامت و روان، میشود. بهزیستی شهرستان لنده با ۱۶۰ ماموریت، به افراد آسیبپذیر و نیازمند جامعه خدمات ارائه میدهد و تنها مرکز جامع توانبخشی و تولیدی استان را در خود جای داده است.
خانم دهقان در ادامه گزارش خود گفت:اداره بهزیستی شهرستان، با ۱۲۵۰ مددجوی تحت پوشش، به ارائه طیف وسیعی از خدمات حمایتی و توانبخشی میپردازد. ۳۰۰ نفر از این مددجویان، معلولان ذهنی با درجات مختلف معلولیت هستند.
این اداره دو مرکز مثبت زندگی، دو مرکز مشاوره و روانشناختی، یک مرکز حرفه آموزی پسران بالای ۱۴ سال، یک مرکز ویزیت در منزل سالمندان و یک موسسه جمعیت سلامت و روان را اداره میکند و با ۱۶۰ ماموریت، به افراد آسیبپذیر جامعه خدمات ارائه میدهد. بهزیستی شهرستان، مفتخر به دارا بودن تنها مرکز جامع توانبخشی و تولیدی استان است.
این مرکز، آموزشهای مهارتهای زندگی، آموزشهای شغلی متناسب با جنسیت تا زمان کسب مهارت و ایجاد اشتغال، و همچنین کارگاه تولیدی ظروف سرامیک و چینی را ارائه میدهد. کادر مجرب این مرکز، خدمات مشاوره توانبخشی (توسط ارشد مشاور توانبخشی)، کاردرمانی و فعالیتهای فوق برنامه را با ۸ مربی و استادکار، به صورت روزانه و بدون هیچ هزینهای ارائه میدهد.
با وجود تلاشهای گسترده، متاسفانه آموزشهای ارائه شده در ۵ ساعت روز، گاهی در ساعات دیگر توسط عوامل خارجی خنثی میشود.
از دیگر خدمات ارائه شده به مددجویان میتوان به کمک هزینه مسکن، اشتغال مددجو یا خانواده، هزینه ایاب و ذهاب، مناسبسازی محیط منزل و خودرو، درمان، مشاوره، ارتز و پروتز، استادشاگردی، کاشت حلزون، سمعک، کمک هزینه تحصیلی و عینک اشاره کرد.