پایگاه خبری آوای رودکوف-سردار سعید دادگر فرمانده انتظامی گلستان در یادداشت ارسالی نوشت: استقرار نظم و تأمین امنیت و آرامش مردم، از مشخصه های یک جامعه پویا و مدنی است و در چنین جامعه ای انتظار پیشرفت و رسیدن به آرمان های مدنی متصور است. بی تردید در مسیر تامین این ساختار حیاتی، کوچکترین اهمال و سهل انگاری و خدشه دار شدن امنیت مردم از سوی هیچ شخص یا نهادی تحت هیچ شرایطی پذیرفتنی نیست. مقام معظم رهبری نیز بارها در فرمایشات شان «امنیت» را، اصلیترین نیاز مردم و کشور عنوان نمودند و ضمن معرفی «امنیت» بهعنوان زیرساختِ هر پیشرفتی، ابعاد و عرصههای گوناگون و چگونگی تأمین آن در جامعه را مورد بحث و تبیین قرار دادهاند.
در قران کریم هم به مسئله امنیت اشاره شده است و خداوند متعال در آیه چهار سوره قریش در مقام ذکر نعمتهای بزرگ خود به جامعه، میفرماید: «الّذی اطعمهم من جوع و امنهم من خوف»؛ یعنی گرسنگی و ناامنی در مقابل امنیت و راحتی و رفاه قرار دارد.
بر همین اساس تلاش حاکمیت و نظام بر این است که امنیت مردم تحت هیچ شرایطی خدشه دار نشود و با وجود توطئه های بی شمار دشمنان داخلی و خارجی در راه انداختن جنگ های ترکیبی و شناختی، امنیت مردم که خط قرمز نظام محسوب می شود، به خطر نیفتاده است. در حقیقت در طول سال های اخیر با وجود برنامه ریزی های گسترده دشمنان نظام و اختصاص بودجه های چند میلیارد دلاری به واسطه هوشیاری و مشارکت مردم و تلاش های شبانه روزی نیروهای امنیتی انتظامی، قضایی شاهد امنیت پایدار در جامعه هستیم.
با این حال باید اذعان داشت با وجود رضایت کلی مردم از امنیت در جامعه، هر از گاهی شاهد تخطی برخی افراد هنجار شکن در قالب رفتارهای هولیگانیسم (Hooliganism) یا همان اوباش گری، لات بازی، قلدری، درگیری، چاقوکشی، آشوب گری و ... هستیم. این رفتار ها که پس از افزایش ضریب نفوذ گوشی های هوشمند در فضای مجازی نیز به اشکال مختلف دیده می شود، باعث برهم خوردن توازن شکلی امنیت در لایه های مختلف اجتماع می شود. امروزه متاسفانه فعالیت اراذل و اوباش به فضای مجازی کشیده شده است و شاهد انتشار تصاویر یا کلیپ هایی از خودنمایی ها و عربده کشی هایی از برخی افراد هنجار شکن در صفحات مجازی هستیم و این بدان معناست که فعالیت اراذل و اوباش از چند کوچه و خیابان و یک محله به یک فضای گسترده و بزرگ رسیده است. دیگر نکته تلخ و هولناک این ماجرا تعداد بالای دنبالکنندگان این افراد است که بسیاری از آنان نوجوانان و جوانانی هستند که بی شک در الگوپذیری و جهت دادن مسیر فکری کم تجربه و خام هستند.
بروز این رفتارهای ساختارشکن که عمدتاً با اهدافی نظیر زورگیری، خفت گیری، ترساندن گروه های رقیب، قدرتنمایی، انتقام، جذب فالوئر و طرفدار و ... همراه هستند، باعث شده تا در مقابله با اراذل و اوباش تصمیمات جدی اتخاذ شود. در حقیقت افزایش جرائم ریز و درشت توسط اراذل و اوباش در سطح جامعه و کشیده شدن این ماجرا به فضای مجازی از یک سو و مطالبه عمومی مردم برای افزایش مولفههای امنیت از سوی دیگر، قانون گذار را مکلف کرده است که برخی قوانین را به روز رسانی کند. چرا که با وجود اجرای طرحهای مختلف در برخورد با اراذل و اوباش جای خالی برخی قوانین احساس می شود که یکی از آنها قانون در حمایت از مامور مسلح است و به همین علت تا کنون ماموران زیادی در مقابله با اشرار دچار جراحت شده یا حتی جان خود را از دست داده اند. این اتفاق اقتدار پلیس و نیروهای امنیتی را دربرخورد با عوامل ضد اجتماعی افزایش داده و کارشناسان آن را اقدامی ضروری در راستای توسعه امنیت اجتماعی و روانی در جامعه می دانند.
در مجموع باید اذعان داشت ظاهراً عده ای از افراد جامعه به دلایلی توان سازگار ساختن خویش با جامعه و قوانین مدون شده را ندارند و سعی دارند بای نحواً باعث اخلال در امنیت عمومی جامعه شوند. اما این افراد به خاطر داشته باشند گریز از چنگال عدالت میسر نیست و قطعاً با اصلاح قوانین سختگیری ها در خصوص مخلان امنیت بیشتر نیز خواهد شد. بدون تردید پلیس در تامین امنیت روانی، اجتماعی و فیزیکی از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد و پس از برطرف شدن خلاء های قانونی موجود، موارد تنبیهی و بازدارنده، قطعاً عرصه را بر گردنکشان و اراذل و اوباش تنگ و تنگ تر خواهد کرد.
عضویت در خبر نامه