يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۰  |  Sunday, 04 May 2025
کد خبر: ۳۷۱۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶
به همت واحد فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری چهارمحال و بختیاری و انتشارات سوره مهر، انجام شد:

انتشار کتاب «یکی مرد جنگی»؛ روایتی از زندگی تک‌تیرانداز افسانه‌ای، شهید عبدالرسول زرین

«یکی مرد جنگی» فراتر از یک زندگینامه، دریچه‌ای به سوی درک عمیق‌تر قهرمانی است که در گمنامی زیست و جان خود را برای سربلندی وطن فدا کرد.

پایگاه خبری آوای رودکوف :به همت واحد فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری چهارمحال و بختیاری و انتشارات سوره مهر، کتاب «یکی مرد جنگی» به قلم سجاد خالقی منتشر شد. این اثر، زندگی حماسی شهید عبدالرسول زرین، تک‌تیرانداز افسانه‌ای ایران در دوران دفاع مقدس را روایت می‌کند.

«یکی مرد جنگی» فراتر از یک زندگینامه، دریچه‌ای به سوی درک عمیق‌تر قهرمانی است که در گمنامی زیست و جان خود را برای سربلندی وطن فدا کرد. عبدالرسول زرین، متولد ۱۳۲۰ در حوالی دهدشت، در کودکی یتیم شد و در نوجوانی در اصفهان به کار و زندگی پرداخت. با آغاز جنگ تحمیلی، او لباس رزم پوشید و در کنار بزرگانی چون حسین خرازی و یحیی صفوی حماسه‌ها آفرید.

همرزمانش او را به عنوان تک‌تیراندازی با بیش از ۷۰۰ شلیک دقیق می‌شناسند که کمر دشمن را خم کرد. سجاد خالقی، نویسنده کتاب، در مقدمه، شهید زرین را «فرزند زمانه خویش» می‌نامد و او را نمادی از مبارزه با زرگویی، فقر، بی‌سوادی و نظام پهلوی به تصویر می‌کشد. خالقی ارزش شهید زرین را نه فقط در تیرهایی که شلیک کرد، بلکه در تیرهایی می‌داند که شلیک نکرد؛ تیرهایی که برای نجات جان یک انسان در لحظه‌ای حساس در خشاب نگه داشت.

خالقی با این اثر به دنبال ادای دین به قهرمانان ملی است و یادآوری می‌کند که در دنیای امروز، تک‌تیراندازان کشورهای مختلف به عنوان نمادهایی از شجاعت مورد تقدیر قرار می‌گیرند، اما قهرمانان ایرانی آن‌چنان که شایسته است تجلیل نمی‌شوند. او معتقد است هر کس با تلاش و استعداد خود می‌تواند «زرین نبرد دنیای خویش» باشد.

«یکی مرد جنگی» در هفت فصل با عناوینی چون «و ما انسان را در رنج آفریده‌ایم»، «وقتی شیپور جنگ نواخته می‌شود…»، «… همه چاره دشمنان خوار بود»، «یکی مرد جنگی به از صد هزار»، «چه باک زان همه دشمن…»، «زخم بر زخم» و «شکرانه بده که خون بهای تو منم» تدوین شده است و خواننده را به سفری در دل تاریخ و حماسه‌های دفاع مقدس می‌برد.

این کتاب، نه تنها روایتی از زندگی یک شهید، بلکه دعوتی است به شناخت قهرمانان گمنام این سرزمین و الهام گرفتن از آنان برای ساختن ایرانی آباد و سربلند.

نکاتی درباره شهید عبدالرسول زرین:

عبدالرسول زرین در سال ۱۳۲۰ در حوالی دهدشت به دنیا آمد. در ۴ سالگی پدر و در ۶ سالگی مادرش را از دست داد و تحت سرپرستی دایی‌اش قرار گرفت. در نوجوانی در اصفهان مشغول به کار شد و در ۲۰ سالگی ازدواج کرد و صاحب ۷ فرزند شد. با شروع جنگ به عضویت سپاه اصفهان درآمد و در عملیات‌های مختلف در کنار حسین خرازی و یحیی صفوی شرکت کرد. او در یازدهم اسفند ۱۳۶۲ در عملیات خیبر به شهادت رسید. شهید زرین به گفته همرزمانش، با ۷۰۰ شلیک موفق، فرماندهان و نیروهای تأثیرگذار بعثی را به هلاکت رساند.

نظرات بینندگان