آوای رودکوف گزارش می کند:
واکاوی نگرش قرآن به اسلام و آینده جهان
پيامبران در طول تاريخ براى اشاعه مكتب خود، مجاهدت ها و كوششها كرده اند، ولى هرگز نتوانسته اند مكتب خود را در سراسر جهان پياده كنند و در هر عصرى گروههاى بى شمارى به مخالفت با پيامبران برخاسته و سد راه آنان بودند...
به گزارش
پایگاه خبری آوای رودکوف، از دیدگاه مسلمانان، اسلام خاتم ادیان الهی است. خاتمیت به این معناست که اسلام در بردارنده تمام آن مطالبی است که باید از طریق وحی برای انسان بیان شود.
اسلام، دین یکتاپرستان و ابراهیمی است و هماکنون اسلام از دید شمار رسمی پیروان، در جایگاه دوم جهان جای دارد.
مسلمانان براین باورند که خداوند را به محمد از طریق فرشته ای به نام جبرییل فرو فرستاده است. به باور مسلمانان خدا بر بسیاری ازپیامبران، وحی فرستاده و محمد آخرین آنان است. مسلمانان محمد را اعادهکننده ایمان توحیدی خالص ابراهیم، موسی، عیسی و دیگر پیامبران میدانند و معتقدند که اسلام کاملترین و آخرین آیین الهی است.
اسلام سریعترین دین از لحاظ گسترش و رشد در میان ادیان دنیا است. گستره جغرافیایی اسلام از غرب آفریقا تا جنوب شرق آسیا است، همچنین جوامع اقلیتهای مسلمان نیز در سرتاسر جهان پراکنده هستند.
پيامبران در طول تاريخ براى اشاعه مكتب خود، مجاهدت ها و كوششها كرده اند، ولى هرگز نتوانسته اند مكتب خود را در سراسر جهان پياده كنند و در هر عصرى گروههاى بى شمارى به مخالفت با پيامبران برخاسته و سد راه آنان بودند، ولى قرآن مبارزه هاى اهل باطل را با مكتب حق يک مبارزه موقت تلقى مى كند و معتقد است كه سنگرهاى باطل سرانجام فرو ريخته و برنامه پيامبران در جهان گسترش پيدا خواهد كرد.
آيات قرآن نه تنها نظام تكوين را نظام خير و غلبه خير بر شر مى داند، بلكه سرانجام، نظام اجتماعى انسان را نظام استوار مى داند كه در آن نظام توحيد بر نظام شرک و طاغوت غلبه كرده و پيروزى از آن صالحان و راستگويان خواهد بود.
موضوع آینده جهان در آیین الهی اسلام که تبلور راستین آن در مکتب تشیع است.
آينده نگرى انسان، او را وادار مى كند كه از سرنوشت بشر خبرى به دست آورد
حجتالاسلام علی اکبر اکرمی، امام جمعه سراب در گفت و گو با آوای رودکوف، اظهار کرد: آينده نگرى انسان، او را وادار مى كند كه از آينده جهان و سرنوشت بشر خبرى به دست آورد، زيرا از سپيده دم تاريخ، نزاع و نبرد پيوسته ميان حق و باطل برقرار بوده و پيروزى دست به دست مى شد.
وی، افزود: قرآن معتقد است، مشيت الهى بر اين تعلق گرفته كه در آينده، فقط صالحان وارثان زمين خواهند بود، وحكومت جهان و اداره امور را به دست خواهند گرفت و حق و حقيقت در موضع خود استوار خواهد بود و باطل بر آن پيروز نخواهد شد. و همه جهانيان زير لواى حكومت صالحان قرار خواهند گرفت و حكومت واحدى بر جهان مستولى خواهد شد.
وی با استناد به آیه 9 سوره اسراء خطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: همانا این قرآن خلق را به راست و استوارترین طریقه هدایت میکند و اهل ایمان را که نیکوکار باشند به اجر و ثواب بزرگ بشارت میدهد.
حجتالاسلام اکرمی، ادامه داد: آنچه را كه محاسبات عقلى و اجتماعى درباره سرانجام جامعه ها نشان مى داد، مورد تصديق قرآن و احاديث اسلامى است چيزى كه هست احاديث اسلامى زمان و وقت اين تكامل ها را به روشنى تعيين مى كند و ظهور امام قائم را همگام با اين تحولات مى داند.
امام جمعه سراب، از گواهی احاديث اسلامى بر تكامل اخلاقى در عصر ظهور امام دوازدهم گفت و یادآور شد: احاديث اسلامى بر تكامل اخلاقى در عصر ظهور امام دوازدهم گواهى مى دهد آنجا كه همه محدثان اسلامى اين جمله را از پيامبر نقل مى كنند كه يكى از ويژگى هاى حكومت امام قائم، گسترش عدل و داد و برچيده شدن بساط ظلم و ستمگرى است.
وی، با اشاره به فرموده امیرمومنان علی(ع) افزود: امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند: اسلام همان آیینی است که پروردگار بزرگ آن را در میان ادیان برگزیده و قوانین آن را به اندازهای استوار فرموده که دستاویز آن پایان ناپذیر و حلقهاش گسستنی نیست، اساس و بنیادش انهدام نمیپذیرد و ارکانش زایل و نابود نمیشود. درختش هرگز از ریشه بیرون نیاید این چنین مدنش نیز هیچ وقت پایان نمیپذیرید.
حجتالاسلام اکرمی، ضمن بازگو نمودن بی تاثیر بودن اعتقاد به آینده در فعالیت انسان تاکید کرد: اعتقاد به آينده قطعی حتی درباره حادثهای خاص، مادامی که تمام جزئياتش مشخص نشده باشد، هيچ منافاتی با فعاليت انسان ندارد و چهبسا اطلاع از آن باعث ایجاد امید در انسان شود و برای رسیدن به موفقيت، بر تلاشش بیفزاید و زودتر به نتيجه برسد.
نتيجه نگرش الهی به جهان خلقت، اعتقاد به به هدف والای بشری است
حجتالاسلام عبدالغفار غفاری، امام جمعه بخشایش در گفتو گو با آوای رودکوف، اظهار کرد: نتيجه نگرش الهی به جهان خلقت، همانا به آينده خوش بين بودن و با هر ظلمی مبارزه نمودن و زمينه صلح جهانی را فراهم كردن و به هدف والای بشری معتقد بودن و از هر گونه يأس و نااميدی نجات يافتن است.
وی، ضمن بازگو نمودن هدفدار بودن آفرینش جهان افزود: آفرينش جهان هدفدار بوده، هيچگونه بطلان و عبث در او نيست و هدف هر چيزی كمال مناسب آن شیء است و كمال وجودی جهان خلقت، همانا نيل به مقام برتر هستی و رهيدن از نقص نسبی و عيب قياسی و رسيدن به تمامت و سلامت است.
وی با استناد به آیه 161 سوره انعام خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: بگو: محققا مرا خدایم به راه راست هدایت کرده، به دینی استوار، همان آیین پاک ابراهیم که وجودش از لوث شرک و عقاید باطل مشرکان منزه بود.
حجتالاسلام غفاری ادامه داد: قرآن معتقد است كه در سرانجام جامعه ها، افراد، فداكارى پيدا مى شوند كه با تمام قدرت در عزت اسلام و ذلت كفر مى كوشند و از اين طريق به گروهكها هشدار مى دهد كه اگر از جاده مستقيم توحيدمنحرف شوند و به وادى جاهليت بازگردند، هرگز آيين حق با انحراف آنان نابود نمى شود و در طول تاريخ كه جامعه انسانى رو به كمال است افرادى پيدا مى شوند كه خداوند آنان را دوست دارد و آنان نيز خدا را دوست دارند، آنان در مقابل گروه با ايمان متواضع و در برابر كافران عزيز و سركشند، در راه خدا كوشش مى كنند و از سرزنش سرزنش كنندگان نمى ترسند.
امام جمعه شهر بخشایش، از پیدا شدن افراد فداکار در سرانجام جامعه ها گفت و یادآور شد: قرآن معتقد است که در سرانجام جامعه ها، افراد فداکارى پیدا مى شوند که با تمام قدرت در عزت اسلام و ذلت کفر مى کوشند و از این طریق به گروهکها هشدار مى دهد که اگر از جاده مستقیم توحید منحرف شوند و به وادى جاهلیت بازگردند، هرگز آیین حق با انحراف آنان نابود نمى شود و در طول تاریخ که جامعه انسانى رو به کمال است افرادى پیدا مى شوند که خداوند آنان را دوست دارد و آنان نیز خدا را دوست دارند، آنان در مقابل گروه با ایمان متواضع و در برابر کافران عزیز و سرکشند، در راه خدا کوشش مى کنند و از سرزنش، سرزنش کنندگان نمى ترسند.
وی با اشاره به فرموده امام باقر(ع) افزود: باقرالعلوم(ع) می فرمایند: آنگاه که قائم ما قیام کند، خداوند دست لطف و رحمت خود را بر سر بندگان خود مى گذارد و از این طریق، به عقول آنان وحدت مى بخشد و به وسیله او خردهاى آنان تکامل پیدا مى کند.
حجتالاسلام غفاری، ستم را سَمّی زيانبار دانست و تاکید کرد: ستم چون سَمّ زيانباری است كه با جهاز هاضمه جهان خلقت ناسازگار بوده، مايه تباهی وی میشود و چون با نظام داخلی جهان آفرينش ناهماهنگ است، با هدف خلقت نيز تضاد داشته، همواره مانع رسيدن به هدف است.
- گزارش از: امیرمسعود طایفه سلطانخانی
عضویت در خبر نامه