به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آوای رودکوف از بهمئی ؛در چند روز اخیر 2 شهروند شهرستان بهمئی ساکن بخش ممبی این شهرستان جوان ۳۱ ساله به دلیل مارگزیدگی و کوک 5 ساله به دلیل تشنج جان باختند.
طی هفته گذشته تا امروز این دومین قربانی مارگزیدگی و نیش عقرب در بخش ممبی شهرستان بهمئی است.
کودک ۵ ساله اهل روستای مونگیره از حوزه رود تلخ بخش ممبی شهرستان بهمئی که دچار تشنج شده بود به درمانگاه منطقه رودتلخ مراجعه کرد و جان باخت.
این وضعیت موجب گلایه مندی شهروندان شهرستان بهمئی شد.
دکتر محمد غلام نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص فوتی های اخیر در شهرستان بهمئی گفت: مورد بیمار مار گزیدگی که منجر به فوت یک جوان ۳۰ساله گردید، بیمار قبل از مراجعه به مرکز ممبی علائم حیاتی نداشته و علی رغم انجام عملیات احیا بیمار،عملیلت موفق نبوده و عملاً قبل از ورود به مرکز درمان بیمار فوت کرده بود.
وی در خصوص بیمار عقرب گزیدگی که منجر به فوت پسر بچه چهار ساله شد گفت : بیمار به مرکز درمان رود تلخ مراجعه کرد و به دلیل آنکه مرکز بصورت ۲۴ساعته فعال نیست، پزشک حضور نداشته و در نتیجه به مرکز بخش ممبی ارجاع داده شده و به بیمار سرم عقرب و داروهای دیگر تزریق شد و بیمار توسط پرسنل و آمبولانس به لیکک انتقال داده شده و در مسیر به دلیل مجهز تر بودن آمبولانس فوریتها ۱۱۵ماغر، به آنها ملحق شد.
وی ادامه داد : در مسیر انتقال ،بیمار دچار ایست قلبی و تنفسی شده و با احیای مجدد ،علائم حیاتی بیمار برمی گردد .
دکتر غلام نژاد ادامه داد : پس از انتقال بیمار به مرکز لیکک، پس از ویزیت توسط پزشک متخصص و لوله گذاری به بیمارستان بهبهان انتقال داده شده است.
وی در ادامه بیان کرد: بیمار پس از انتقال در بیمارستان بهبهان مجدداً دچار ایست قلبی و تنفسی می شود و در نهایت باتوجه به تمام تلاش ها برای احیا بیمار فوت کرد.
دکتر غلام نژاد در خصوص فوت بیماری که براثر تشنج جان خود را از دست داد گفت: این کودک دارای فلج مغزی بوده که دچار تشنج شده و به مرکز لیکک انتقال داده شد که پس از ویزیت از لیکک به بیمارستان بهبهان منتقل شد و این بیمار پس از یک روز بستری در بیمارستان بهبهان فوت کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص زیر ساخت های بهداشتی و درمانی در شهرستان بهمئی گفت : زیرساخت بهداشتی و درمانی در شهرستان بهمئی باکمبوداتی مواجه است و مناسب این شهرستان نیست ،اما برای این ۳ بیمار فوت شده کارهای مقدماتی صورت پذیرفت ، و هیچ قصوری از جانب پرسنل لیکک صورت نپذیرفت.
وی در خصوص نبود پزشک در برخی از نقاط شهرستان بهمئی گفت: در برخی مراکز در سطح استان ، پزشک حاضر به خدمت در آن منطقه محروم نیست و این مناطق در اولویت پزشک در سطح استان هستند .
غلام نژاد به عدم همکاری با این پزشکان اشاره کرد و گفت: پزشکانی که از رفتن به مناطق مخروم برای خدمت امتناع میکنند، قطعا برای حضور در سطح شهر موافقت نمی شود و در فکر جایگزین برای این پزشکان هستیم.
وی در خصوص وضعیت بیمارستان شهرستان بهمئی گفت : با پیگیری های مستمر بنای ساختمان بیمارستان آماده است ، اما افتتاح بیمارستان برای پذیرش بیمار زمان بر هست ونیاز به تامین و تکمیل تجهیزات بهداشتی و درمانی دارد و امیدوار هستیم با پیگیری های بیشتر شاهد افتتاح این بیمارستان در سریع ترین زمان ممکن باشیم.
وی در ادامه گفت: ضمن تسلیت خدمت بازماندگان این ۳ اتفاق تلخ در شهرستان بهمئی ، از مردم شهرستان بهمئی درخواست می کنم واقعیات را بپذیرند و با پرسنل بهداشت و درمان و کادر زحمت کش همراهی لازم را داشته باشند و زحمات این قشر خدوم را به پای نواقص نگذارند و نادیده نگیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: از تمام رسانه ها درخواست دارم که بصورت جهادی در کنار کادر درمان همکاری کنند.
غلام نژاد در پایان بیان کرد: خیرین سازمان های مردم نهاد مسئولان و کسانی که دستی در کار دارند پای کار بیایند تا ما بتوانیم شهرستان را از بن بست در بیاوریم و در همه زمینهها راه آب برق آنتندهی مخابرات و اینا به مردم و جمله سلامت مردم کمک کنیم یک اشکال کار این هست که رسالت ما درمان هست و درمان اورژانس است که به چشم میاد اگر جاده سالها هم نباشد شاید کسی خیلی صداش در نیارود ولی خیلی درمان با جان و سلامت مردم سر و کار دارد زود به چشم میاد من از مردم انتظار دارم که تو این مسائل و از رسانه ها که کمک کار مان کنند و زحمات پرسنل ما را هم قدر بدانند.
خبرنگار:سامان خوبی زاده