کد خبر: ۳۶۵۲۳
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۲
درگفتگوی آوای رودکوف با دکتر نگار ولی زاده مطرح شد:

مصرف خردل و بهبود سوخت و ساز در بدن

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي، اظهارکرد: دانه های خردل منبع خوبی از الیاف و فیبر رژیمی هستند که هضم را بهبود می بخشند، آنها حرکت روده را بهتر می کنند، بنابراین سوخت و ساز در بدن را نیز بهبود می بخشند.

پایگاه خبری آوای رودکوف:دکتر نگار ولی زاده در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف افزود: خردل، منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامین ث و ویتامین های گروه ب است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از چاشنی ها می شود، خردل اغلب نادیده گرفته می شود، اما این سس زرد ساده در واقع می تواند تعداد شگفت انگیزی از فواید سلامتی را ارائه دهد. خردل منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است همچنین کالری و چربی کمی دارد و برای کسانی که وزن خود را دنبال می کنند، انتخاب خوبی است.

ولی زاده بیان کرد: برگ خردل هم به صورت پخته شده و هم به صورت خام در سالاد و سوپ استفاده می شود و همانند اسفناج پخته می شود.

وی دانه خردل را بسیار پرکالری دانست و افزود: دانه خردل که دانه‌‌ای روغنی نیز هست، بسیار پرکالری محسوب می‌شود. صدگرم دانه خردل ۵۰۸ کالری انرژی تولید می‌کند اما دانه‌ها حاوی پروتئین، روغن‌های مفید، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر خوراکی هستند. جالب است که خود گیاه خردل، سبزی بسیار کم‌کالری و کم‌چربی است.

این استادیار پژوهشی ضمن بازگونمودن اندام های مورد استفاده خردل یادآورشد: گل، برگ، ریشه و بذر خردل خواص دارویی دارند.

مصرف خردل و بهبود سوخت و ساز در بدن

وی اذعان داشت: برای تسکین فوری حمله‌ آسم، روغن خردل یکی از بهترین راه حل‌هایی است که می‌توانید در خانه از آن کمک گرفت. روغن خردل حاوی ترکیبات متعددی است که می‌توانند التهاب و عفونت را در بدن مهار کنند.

دکتر ولی زاده ادامه داد: دانه های خردل به طور کلی برای از بین بردن هرگونه مشکل احتقان و تنفسی مورد استفاده قرار می گیرند.

وی از تاثیر دانه های خردل در رفع سرماخوردگی گفت و افزود: دانه های خردل باعث می شود که دمای بدن پایین بیاید و در رفع آنفولانزا و سرماخوردگی نیز مفید است.

این محقق بیان کرد: خردل به طورعمده به غذاهای غیرغنی شده برای افزایش طعم افزوده می شود، همچنین می توان برای ترشیجات نیز استفاده نمود، یکی دیگر از راه های عالی برای استفاده از دانه های خردل در سس سالاد است.

ولی زاده با اشاره به بیمزه بودن دانه خردل تاکید کرد: خود دانه خردل هیچ طعم و مزه‌ای ندارد. مزه تند دانه خردل ناشی از گازهایی است که هنگام له شدن و مخلوط شدن دانه‌ها با آب دهان آزاد می‌شود و آنزیم میروسیناس را فعال می‌کند.

گفتگو: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی

سرویس گیاهان دارویی آوای رودکوف را اینجا ببینید.

نظرات بینندگان