وجود مشکلات بهداشتی و تجهیز کشتارگاه شهر مانند عدم حصارکشی اطراف کشتارگاه، نبود چاه سپتیک یا جاذب، وضعیت نامناسب بهداشتی و حضور سگهای ولگرد در اطراف ساختمان و همچنین معضلات زیستمحیطی ناشی از آبیاری غیر اصولی و بهداشتی بالغ بر ۳۰ هکتار اراضی پایین دست آب قنات و فاضلاب شهر که بیش از ۲۰۰ تن برنج و انواع سبزیجات کشت می شود ، باعث شد تا عصر روز دوشنبه ۱۹ آذرماه فرماندار شهرستان لنده با حضور مدیران متولی حوزه بهداشت و کشاورزی و محیط زیست شهرستانهای کهگیلویه و لنده در این دو محل حاضر و به بررسی موضوع بپردازد.
طبق گزارش شبکه بهداشت شهرستان حدود ۱۸ مورد مشکل در کشتارگاه وجود دارد که نبود چاه جاذب و حضور سگهای ولگرد را دو مورد مهم برشمرد.مدیر دامپزشکی نیز نبود یخچال پیش سرد را از مهمترین مشکلات این مکان میداند و وجود سرب و فسفات بالا در آب آبیاری اراضی کشاورزی مهمترین معضل زیستمحیطی این بخش است.
به گزارش روابطعمومی در نشست شورای سلامت که با حضور فرماندار، دادستان، بخشداران، شهردار و مسئولان محیط زیست و آب منطقه ای شهرستانهای کهگیلویه و لنذه برگزار شد، این دو موضوع در دستور کار قرار گرفت.
مدیر شبکه بهداشت با اشاره به مطالبات مردمی و همچنین مشکلات بهداشتی و زیستمحیطی، حلوفصل این موضوع را مهم برشمرد و رئیس اداره دامپزشکی شهرستان باتوجهبه فعالبودن این کشتارگاه و ذبح روزانه دام در این محل و بیماریهای مشترک انسان و دام، حل مشکل فاضلاب و همچنین تجهیز به یخچال پیش سرد را از موضوعات مهم برشمرد.
در ادامه نیز فرماندار شهرستان لنده با اشاره به اهمیت کشتارگاه و همچنین اراضی پایین دست شهر اشاره کرد و گفت: در اسرع وقت با مشارکت و همکاری همه دستگاههای متولی از جمله شهرداری ،دامپزشکی و مرکز بهداشت مشکلات کشتارگاه حل شود. وی افزود : سلامت و بهداشت مردم از اولویت هاست و در این خصوص با هیچ دستگاه سهل انگاری تعارفی نیست و در صورت ترک فعل یا دستگاه متولی برخورد قانونی خواهد شد. تقوی خاطر نشان کرد : بخش خصوصی در قبال کشتارگاه شهر مسئولیت هایی دارد که باید نسبت به تعهدات خود پایبند باشد. فرماندار از این واگذاری اظهار نارضایتی کرد و گفت: در واگذاری کشتارگاه به بخش خصوصی خدمات قابل قبولی نمی بینیم و وضعیت ایمنی و حفاظتی ساختمان اصلا رضایت بخش نیست.
سید محمد تقوی با اشاره به نبود تجهیزاتی مانند یخچال پیش سرد و عدم رعایت نکات بهداشتی در کشتار گاه، افزود: بیماریهای مشترک دام و انسان از جمله نگرانی های جدی است که باید مرکز بهداشت و دامپزشکی به آن توجه ویژه داشته باشند.
فرماندار گفت: به زودی در کمیته ای ویژه با حضور مسئولان قضایی و نهادهای متولی بهداشت و کشاورزی تشکیل شود و مدیرکل دامپزشکی هم قرار هست در این جلسه حضور پیدا کند تا به یک راهکار مشترک برسیم.
وی با اشاره به مسئله زیستمحیطی آبیاری با آب فاضلاب و قنات پایین دست شهر و برداشت محصولات کشاورزی از این طریق گفت: محصولاتی که از این آبیاری به دست میآیند دارای مسائل و مشکلات زیستمحیطی و بهداشتی هستند و سفره غذایی مردم با جود بیماریهای انگلی و میکروبی و همچنین مواد سنگین و دارای مشکلات بهداشتی مانند سرب و فسفات در فاضلاب به خطر میافتد لازم هست متولیان بهداشت و کشاورزی بر این موضوع نظارت کنند و با هماهنگی با شهرداری برای این مسئله تدبیری اندیشیده شود.
مسائل و مشکلات بهداشتی و زیستمحیطی ناشی از کشتارگاه و آبیاری اراضی پاییندست شهر از مطالبات مردمی است چندین سال است در دستور کار مسئولین شهرستان قرار دارد؛ اما هنوز به نتیجه مشترکی برای حلوفصل آن نرسیدهاند.
عضویت در خبر نامه