« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۳۰۶۱۸
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۶
پایگاه خبری آوای رودکوف- مدینه صابری: بعد از اینکه شورای پنجم اسلامی لارستان یکی از بندهای فعالیت خود را توجه بر امور فرهنگی و تولیدات این شهرستان عنوان کرد و در این میان مسئولان مختلف نیز بر اهمیت توجه به میراث فرهنگی لارستان بزرگ همت گماشتند، شورای اسلامی لارستان و شهردرای لار به همراه صنف قنادان لار در اقدامی بسیار زیبا و به یادماندنی نسبت به برگزاری اولین جشنواره حلوا مسقطی در پارک ملت شهر لار اقدام کردند که ضمن استقبال گرم مردم و مسئولان، به تولید یک مستند فاخر انجامید.

در این جشنواره که ۱۵ شرکت تولیدی حلوا مسقطی لاری توانستند تولیدات خود را به نمایش بگذارند نحوه پخت این سوغاتی اصیل لاری به نمایش گذاشته شد.

این جشنواره که در نوع خود بی‌نظیر قلمداد شد؛ یک اقدام خوب مسئولان شهری لار در توسعه مبتنی بر رویکرد سلامت قلمداد شد.

اولین جشنواره حلو مسقطی لاری، که در پارک ملت شهر لار در عید نوروز 1398 برگزار شد، بار دیگر ثابت کرد توجه به رویکرد سلامت محور با تولید شیرینی‌های اصیل هر منطقه گامی موثر برای رشد و اعتلای فرهنگ نوع‌دوستی و مردم‌مداری است؛ چرا که مصرف تولیدات فاخر شهرستان که صبغه‌ای از میراث فرهنگی منطقه است خود نوعی توجه بر ارتقای کیفیت زندگی و تأمین حقوق شهروندی در یک نظام جامع مدیریت شهری است.

این جشنواره به این مسیر انجامید که گسترش رویکرد سلامت محور با تکیه و تأکید بر گسترش رویکرد شهر سالم، به آموزش همگانی غذای سالم و پاکیزه نیازمند است و چه راهی بهتر از ترویج فرهنگ غنی حلو مسقطی بر دیدگان و اذهان مردم در یک جشنواره با آن غرفه‌های رنگارنگ!!!

راه‌اندازی و تداوم اولین جشنواره حلو مسقطی لاری در شهری به وسعت لارستان، با آن پیشینه عظیم تاریخی، فرهنگی و اجتماعی‌ای که دارد؛ موضوعی را روشن می‌کند که باید قدری در آن تأمل کرد و آن این است که ماندگاری حلو مسقطی نیازمند توسعه فضاهای فیزیکی آن است و این گونه جشنواره‌ها با آن وسعت بی‌نظیرِ تبلیغاتی، مراکزی را در بطن خود ایجاد کرد که توانست به خوبی خدمات و برنامه‌های عمومی و تخصصی را در حوزه قنادی و سلامت تغذیه به طور متمرکز ارائه کند.

همین اولین جشنواره‌ها و این چنین بسترسازی‌هائی است که هماهنگ‌کننده پروژه‌های محلات سالم هستند و به‌عبارتی باید عنوان کرد که اینگونه اقدامات که در عناوین پخت، توزیع و نمایش حلو مسقطی تعریف شد، نشان داد می‌توان سطح سلامت شهروندی را از طریق چنین مشارکتهائی ارتقا داد و با توجه به اینکه دنیای مدرن امروز لارستان به انواع شیرینی‌ها و خوراکی‌های شیرین‌تر از مسقطی لاری، آراسته شده است که چه بسا آنها از مسقطی نیز کمتر کیفیت و کمیت دارند؛ چگونه می‌توان در عمل به ارزش میراث فرهنگی و تولیدات فاخر اهمیت بخشید و جای آن را در سفره‌ها و بینا بین دیگر اقلام شیرین باز نگهداشت.

با این حال؛ اولین جشنواره حلو مسقطی لارستان همگان را به این نکته نیز رهنمون کرد که صنعت و تجارتِ این فراوده کهن چقدر ارزش سودآوری و عمل‌آوری و ارزآوری برای لارستان بزرگ دارد و هر سال چقدر از بابت تولید و فروش این فراوده مقوی شهرستان لارستان سیراب می‌شود.

به راستی نباید از خاطر دور نگهداشت که با توجه به رونق تولید ، چقدر توجه اولین جشنواره حلوا مسقطی لارستان می‌تواند ارزش وجودی این تولید را در رونق تولید اقتصادی، در شهرستان بزرگ لارستان ساری و جاری کند و در این دوران گذر تاریخ که فعالیت‌های توسعه‌ای و بازاری بر غذاهای آماده دور می‌زند و روش تولید و نوع تولید میراث ماندگار کهن در سایه سنگین تولیدات جدید به کوچه پس کوچه‌های تضاد فرهنگی به رکود انجامیده یا در حال رکود است؛ شرکت‌های تولید کننده فرهنگ کهن حلو مسقطی لاری نقشی موثر را در رشد حداکثری مهندسی تولید برای رونق تولیدات شیرین ایفا خواهند کرد.

اجرای اولین جشنواره حلوا مسقطی لاری در نوروز 1398 در پارک ملت شهر لار، خود بهترین اقدام برای رونق‌بخشی و توسعه بازار فنی تولید مسقطی اصیل لارستان بر پایه شعار تولید داخل و رونق تولید با آن اجرای صحیح و کامل خود، بسیاری از مشکلات فرا رویِ این جشنواره با آن عظمتِ برگزاری خود، این واقعیت را برشمرد که تولید نیازمند تجهیزات است و تجهیزات نیز در مسیر تولید نیازمند نیروی انسانی خبره بر فعالیت است و آنچه در این میان بارز و مشهود بود قیمت بالای اقلام مورد نیاز برای تولید این شیرینی اصیل همچون خلالها و شکرستانها مستند شد.

اولین جشنواره حلو مسقطی لار گره کور پارک شیرینی‌های بی‌کیفیت در راهرو انتظار حلو مسقطی را ربود و به مخاطبان تصحیح کرد که در پایان هر سال اگر گذری بر این تولید داشته باشیم و کمی واقع‌بین باشیم هر چه بر بار ترافیک دیگر اقلام شیرین در انواع و رنگهای گوناگون افزوده شود و تولید این نمونه حلو با آن همه سختی های تولیدش در گردباد گذر زمان به فراموشی سپرده شود باز هم مشکلات این بخش بیشتر خواهد شد چرا که تجربه ثابت کرده است هر چه از زمان دور شویم مردم جوان در نسل حاضر کمتر به تجهیزات و نوع تولیدات گذشته دل سپرده‌اند و با تغییراتی که در نگرش آنها ایجاد شده است کمتر به مشاغل گذشته می‌پردازند که چه بسا اگر این مشکل بدست مسئولان امروز جامعه لارستان بزرگ با برگزاری چنین جشنواره‌هائی در هم نشکند مردم جدید نسل حاضر نیز با ترویج و نهادینه‌سازی بکارگیری میراث کهن لارستان بزرگ نخواهند توانست به سیاست‌های کلان و خرد شعار سال که نمونه بارز آن بدست مقام معظم رهبری با نامگذاری سال ها و در نمونه بارز آن در سال 1398 با عنوان رونق تولید رقم خورد؛ جامه عمل بپوشانند که چناچه با رونق میراثی کهن همچون حلو مسقطی لاری در لارستان بزرگ و تلاش برای ارز آوری آن در خطه لارستان، عزم مسئولان شهرستان لارستان، همچون شهرداری و شورای لارستان و صنف قنادان این منطقه را در بازکردن گره‌ای که بر دامان این شیرینی پرحلاوت خورده بازکنند.

مدینه صابری/خبرنگار پایگاه خبری آوای رودکوف
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: