یادداشت به قلم مدینه صابری:
امروز در جامعه ملی ایران اسلامی به دلیل افزایش و روند تأثیرات کرونائی که بر اقتصاد بوجود آمده، تأثیرات کرونا و بیماری کوید 19 هر روز پررنگ تر شده و نقش این کوچک جثه نیز هر روز در شکوفائی و توسعه اقتصادی جامعه ملی ایران اسلامی بیشتر نمایان می شود.....
پایگاه خبری آوای رودکوف- مدینه صابری:اقتصاد در همه جوامع زیربنای جامعه محسوب شده و این پدیده(اقتصاد)، در سخنان مارکس اندیشمند حوزه جامعه و جامعهشناسی نیز کاربرد فروان داشته و این اندیشمند بر آن تأکید فراوان داشته است؛ هر چند که مارکس جامعهشناس نبود و خودش را جامعه شناس نمی دانست ولی اقتصاد بر کارهای او تأثیر فروان داشته است و از همان زمان نیز اقتصاد به موضوعی توجه برانگیز تبدیل شده که تا امروز نیز گریزی از آن نیست.
اهمیت این مسأله از آنجا بروز می کند که برای ما که در جامعه ملی ایران اسلامی زندگی می کنیم و عموما به مسائل اقتصادی نیز پایبند هستیم؛ رویکرد اقتصادی به مسائل مختلف می تواند کمکی موثر برای پیشبرد دیگر اهداف و تحقق شعار سال باشد.
یکی از موضوعاتی که در جامعه امروز ایران اسلامی در بعد اقتصادی و پزشکی بحث برانگیز قلمداد شد؛ شیوع و بروز کرونا ویروس تحت عنوان کوید 19 بود که آثار اقتصادی ماندگار بر زندگی فردی و جمعی برجای نهاد بهطوریکه ماحصل آن نیز رونق تولید در امور درمانی و بهداشتی و پزشکی بود و یک رکن از ارگانیسم اجتماعی را که به گفته دورکیم دیگر اندیشمند جامعه شناسی با دیگر قسمتهای ارگانیسم در ارتباط مستقیم است را به تحرک و پویائی کشاند که از جمله آن می توان به تولید انواع ماسک و تولید انواع دستکش و تولید واکسن و تولید مواد ضدعفونی کننده و حتی تولید دستگاههای جدید پیشرفته تشخیص و درمان کرونا اشاره کرد.
اهمیت اقتصادی کرونا در منظر دیگر از آنجا بروز کرد که هزینه های هنگفت تشخیص و درمان بیماری کرونا بر درآمد مریضان حاصل از کرونا ویروس غلبه کرد و مسئولان را به این تفکر واداشت که فکری اساسی برای درمان بکنند که از نتایج آنهم می توان به مراحل تشخیص تا درمان بیماری کوید 19 به صورت رایگان اشاره کرد که بار سنگین اقتصادی آن را کاهش دهد و کنترل کند.
کرونا ویروس که تحت عنوان بیماری کوید 19 اجتماع بشری را در کشورمان در دو بعد ساختار-کارکرد و تعامل و کنش متقابل متحول کرد؛ بار دیگر نشان این کاهش و رکود در امر تعاملات چقدر در پیشبرد اهداف اقتصادی و مبادلات اقتصادی و داد و ستدهای تجاری موثر واقع شد که از آثار بارز آنهم می توان به مسدودسازی راههای ارتباطی درون استانی و بین استانی، مسدودسازی پروزهای هوائی، تعطیلی ادارات و .... اشاره کرد.
در هر حال باید دانست و اذعان کرد تعاملات چه به صورت مستقیم یا چه به صورت غیر مستقیم آن ارتباطی تنگاتنگ با فعالیت های اقتصادی در راستای تحقق شعار سال دارد و چه بسا کرونا ویروس نیز با آن جثه کوچک خودش توانست آثار و نتایج بس عظیم و توصیف شدنی از این روند برجای نهد.
در صورتیکه تعامل نباشد, انسانِ اقتصادی، نخواهد توانست منظور خود را از کش و واکش اقتصادی و تبادلات ارزی به عموم و خصوص و مخاطبان تفهیم کند.
اهمیت ارتباطات در تولیدات و مبادلات اقتصادی کشور از آنجاست که این واژه پر رمز و راز در پنج سطح به تشریح کارکرد خود در جامعه می پردازد و خود را در قالب پیام، فرستنده پیام، گیرنده پیام، کریدر ارتباطی و محتوای راتباطی تشریح می کند و اذعان می دارد در صورتیکه ارتباطات در شکل های گوناگون (صوتی و تصویری و نوشتاری و.....) وجود نداشته باشد چه بسا راندمان اقتصاد از تولید تا مصرف نیز تخریب و شکسته خواهد شد؛ بر این مبناست که مکررأ تأکید می شود اقتصاد بهعنوان ویژگی و کیفیتی از ارتباطات اجتماعی و بهعنوان عاملی و در برخی مواقع تحت عنوان معلولی از فرایند حفظ رابطه تصور می شود و نباید در دام توهم گرفتار شود؛ چرا که این مسأله در یک بعد به نقطه مقابل خود، رکود توجه دارد که در این بعد رکود اقتصادی و رونق اقتصادی دو شق مخالف و متضاد هم هستند و در این رابطه کرونا ویروس توانست آثاری ماندگار از تأثیرات منفی خود بر اقتصاد کلی و تولیدات ملی بر جای نهد.
امروز در جامعه ملی ایران اسلامی به دلیل افزایش و روند تأثیرات کرونائی که بر اقتصاد بوجود آمده، تأثیرات کرونا و بیماری کوید 19 هر روز پررنگ تر شده و نقش این کوچک جثه نیز هر روز در شکوفائی و توسعه اقتصادی جامعه ملی ایران اسلامی بیشتر نمایان می شود.
کرونا در عین پیچیدگی و ناشناخته بودن خود توانسته است در سهولت هر چه بیشتر مصرف کنندگان را در تشخیص کالای با کیفیت از نامرغوب یاری نماید چنان که بسیاری از آنان حتی قبل از توجه به قیمت کالا یا خدمات به علامت مندرج روی آن توجه، اعتماد و سپس هزینه می کنند.
در تطبیق تأثیر کرونا با علم اقتصاد نیز حقوق مالکیت صنعتی که شاخه مهمی از حقوق مالکیت معنوی است؛ به آشکارسازی ویژگی تمایزبخشی میان کالاها رسید و این ویژگی را بهعنوان یکی از «صفات مشخصه» اقتصاد محور تحلیل شعار سال قرار داد.
با توجه به مطالب ذکر شده مشخص می شود اقتصاد کرونائی تا چه حد بر مشغله های اقتصادی جامعه ملی ایران اسلامی سایه افکنده و تا چه حد رکود و رنق را بهعنوان دو بعد اصلی اقتصاد مطرح و به ارزش آفرینی آن کمک کرده است که به این وسیله بتوان به نقش موثر تر از همیشه اقتصاد کرونائی و اقتصاد فارغ از کرونا بر تحقق اهداف، رویکردها و شاخه های مختلف شعار سال نائل شد.
مدینه صابری/خبرنگار پایگاه خبری آوای رودکوف
عضویت در خبر نامه