پایگاه خبری آوای رودکوف-وحید حاج سعیدی:در زمان های گذشته وقتی یک بزرگتر چیزی می گفت ، همه به گوش می گرفتند و آن پند و نصیحت را با آب طلا می نوشتند. " البته طلا آن روز ها آنقدر نوسان نداشت و حتی روی جلد کتاب ها را نیز طلا کوب می کردند و قس علی هذا..."
اصلاً یکی از خصایص و ویژگی های گذشتگان عبرت گرفتن از حوادث و وقایع اتفاقیه بود و قاطبه ایشان خیلی شدید اللحن و قاطع بر این باور بودند که « جهان سر به سر عبرت و حکمت است » و همواره سعی داشتند از وقایع و رخداد ها عبرت بگیرند و حتی اوقات فراغتشان را این گونه پر می کردند. البته آن موقع ها تاریخ اختراع نشده بودند و مردم مجبور بودند از جغرافی و علوم اجتماعی عبرت بگیرند و این کار هم با دشواری هایی همراه بود! حتی اساتید دانشگاه نیز برای رسیدن به درجه استادی می بایست علاوه بر چندین سال تدریس ، ارائه مقالات ISI ، چاپ کتاب و ... از یاران عبرت می گرفتند که این بیت نشان دهنده همین موضوع است « عبرت از یاران بگیر استاد شو!»
در هزاره سوم و قرن جدید علی رغم نیاز مبرم به عبرت گرفتن از سرگذشت دیگران ، به دلایل گوناگون نظیر بالا رفتن سواد اطلاعاتی مردم به واسطه فضای مجازی، واگیر دار بودن مدارک دانشگاهی ، عقل کُل شدن مردم و چندین عامل ریز و درشت دیگر که در این مقال نمی گنجد ، مردم نسبت به عبرت پذیری از وقایع مختلف بی تفاوت شدند و کمتر به این قضیه توجه می کنند. اما از آنجا که این رویکرد اجتماعی در کنترل نا هنجار ها و ساختار شکنی های مدرن اثر بخش است ، پاره ای از مسئولین به فکر چاره اندیشی و احیای این سنت حسنه افتادند. یادش به خیر سال 91 وزیر اقتصاد فرموده بودند : « نوسانات بازار ارز عبرت آموز بود!»
اینکه مسئولان با این همه گرفتاری و مشغله به امور فرهنگی و اجتماعی هم توجه ویژه دارند جای بسی تشکر و قدر دانی و خدا قوت دارد. فقط گاهی اوقات ما در درک کنه و ذات این جملات دچار ثقل هاضمه می شویم که صد در صد به علت قِلّت دانش و پائین بودن سواد اطلاعاتی بنده است وگرنه سخنان مسئولان کامل و بی نقص است ( مرد حسابی این همه دانشگاه دولتی و غیر دولتی و آزاد و پیام نور و ... تو هم برو درس بخون تا صحبت های وزیر حالیت بشه ، بیل به کمرت نخورده! وا...)
اما بدون تعارف گاهی اوقات ما متوجه نمی شویم این این نوسانات و حکایات برای چه کسی عبرت آموز است برای مردم یا مسئولین. اینکه هر روز یک قانون و بخشنامه مصوب می شود، یک نفر اصرار می کند در بورس سرمایه گذاری کنید یا فعلاً خانه و خودرو و هویج و سیر و ... نخرید، مردم باید عبرت بگیرند و مراقب باشند ضرر نکنند «که تا عبرت شود لایعلمون را» یا مسئولین که در صدور بخشنامه ها و اظهارنظرات شان دقت کنند و همه جوانب کار را در نظر بگیرند. تا نظر شما چه باشد؟
عضویت در خبر نامه