به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف از دهدشت، فرماندار کهگیلویه در نشست شورای سلامت که با محوریت تب مالت و کشتارگاه دهدشت و چرام برگزار شد، اظهار کرد: مردم بیماری تب مالت را جدی گرفته و به توصیههای پزشکی توجه کنند.
تب مالت، بیماری مشترک بین انسان و دام
تب مالت یکی از بیماریهای مهم و خطرناک مشترک بین انسان و دام است که باکتری زمینهساز آن، اغلب با مصرف گوشت خام و شیر پاستوریزه نشده آلوده، به بدن وارد میشود و گاه تا ماهها میزبانش را از وجود خود باخبر نمیکند.
البته مصرف مواد غذایی آلوده، تنها راه انتقال این باکتری نیست. بروسلولیز در موارد نادر، در هوا منتشر میشود و آدمهایی که هوای آلوده به آن را استنشاق کنند، مبتلا میکند.
تماس از طریق لمس لاشه، جنین، جفت و خون بیمار آلوده هم از دیگر عواملی است که احتمال وارد شدن این باکتری به بدن را بالا میبرد. به همین دلیل گفته میشود کسانی که بخاطر شغلشان ارتباط زیادی با این دسته از حیوانات دارند، در معرض ابتلا به تب مالت قرار میگیرند. قصابها، دامپزشکان و دامداران، از جمله این افراد هستند.
راههای مقابله با تب مالت
بهترین راه برای مبارزه با تب مالت، خودداری از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه است. درست است که جوشاندن شیر در خانه، به کاهش آلودگیهای آن کمک میکند، اما این روش همیشه مانع از ابتلای مصرف کنندگان شیر به تب مالت نمیشود.
پرهیز از مصرف مواد گوشتی خام یا نیمهخام، و اجتناب از خوردن لبنیات پاستوریزهنشده، مهمترین راه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
گذشته از این، پوشیدن دستکش لاستیکی در زمان شستن و بستهبندی کردن گوشت خام و ضدعفونی کردن محدوده آلوده پس از این کار هم میتواند احتمال وارد شدن این باکتری به بدن را پایین بیاورد.
شناسایی نشانههای تب مالت
نشانههای ابتلا به تب مالت در انسانها، شباهت زیادی به علایم ابتلا به آنفلوآنزا دارد. کاهش اشتها، درد کمر، لرز، بیحس و حالی، سردرد، معده و شکم درد، درد مفاصل، تبی که قطع میشود و دوباره برمیگردد و کاهش وزن، از شایعترین نشانههای ابتلا به این بیماری هستند.
وقتی این بیماری خود را به قربانیانش نشان میدهد، حرارت بدن بیمار بین ۳۷/۷ و ۳۹/۴ نوسان پیدا میکند و گاهی به ۴۱ درجه هم میرسد.
علایم این بیماری، معمولا ۵ تا ۳۰ روز بعد از وارد شدن باکتری به بدن خود را نشان میدهند و در برخی موارد، با وجود ادامه حیات باکتری در بدن افراد مبتلا، تا ماهها هیچ نشانهای که حاکی از این بیماری باشد در فرد مشاهده نمیشود.
تا شش ماه بعد از درمان این بیماری، خطر بازگشت آن وجود دارد. به گفته متخصصان، احتمال عود علایم تب مالت بعد از دوره درمان کامل، از ۵ تا ۱۵ درصد متغیر است. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که افراد مبتلا، تا شش ماه بعد از پایان یافتن درمانشان، زیر نظر پزشکان قرار داشته باشند.
سید حمزه محقق زاده در نشست شورای سلامت شهرستان کهگیلویه که با محوریت بیماری تب مالت و کشتارگاه دهدشت و چرام برگزار شد، با بیان اینکه مسئولان مغزهای متفکر یک شهرستان هستند، گفت: مغزهایی که باید برای روند امورات و تسهیلات زندگی مردم تلاش کنند.
اطلاع رسانی و انتشار مصاحبه در مورد تب مالت با هماهنگی فرماندار کهگیلویه انجام شود
وی با بیان اینکه هر گونه مصاحبه در خصوص تب مالت باید با مشورت فرماندار کهگیلویه باشد، افزود: اطلاع رسانی در فضای مجازی باید مدیریت و با هماهنگی شورای سلامت باشد.
فرماندار کهگیلویه با اشاره به اینکه بیشترین دامی که در روستای رودریش مبتلا به بیماری تب مالت است به سمت شهرستان بویراحمد منطقه مارگون، لردگان و چهارمحال و بختیاری میرود، گفت: در این زمینه باید نشست مشترکی با این شهرستانها داشته باشیم که از مخاطرات این بیماری جلوگیری شود.
تذکر درباره کشتارهای غیرمجاز دام در کهگیلویه
محققزاده نسبت به کشتار غیرمجاز دام در سطح شهرستان، گفت: به قصابی هایی که به کشتار غیرمجاز دام اقدام کرده یا از جای دیگری خریداری میکند نیز تذکرات لازم داده شود.
وی خطاب به دهیارها و بخشدارها، عنوان کرد: به هشدارهای سلامت توجه شود و برای آگاه سازی مردم در روستاها همه تلاش خود را بکار گیرند.
فرماندار کهگیلویه تاکید کرد: افرادی که مبتلا به بیماری تب مالت هستند و برای درمان حاضر به همکاری نیستند به حوزه قضایی معرفی شوند.
وی با بیان اینکه وضعیت کشتارگاه دهدشت و چرام نگران کننده است، خاطرنشان کرد: مشکلات اساسی کشتارگاه باید حل شود و مشکلات جزئی را شهرداری تا پایان خرداد ماه بر طرف خواهد کرد.
گزارش: سید مصطفی گنجی
عضویت در خبر نامه