کد خبر: ۳۵۸۰۸
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۸
حسن غفاری ؛ پیشکسوت عکاسی و دبیر جشنواره تشریح کرد:
در نشست خبری اولین جشنواره عکس نیکوکاری، جزییاتی از این جشنواره توسط حسن غفاری دبیر رویداد تشریح شد.

به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف؛نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری با همت مرکز فرهنگ نیکوکاریِ خیر ماندگار (وابسته به بنیاد خیریه راهبری آلاء) و خانه هنرمندان و با حمایت وزارت کشور، سازمان بهزیستی کشور، مؤسسه توسعۀ هنرهای تجسمی معاصر، انجمن عکاسان ایران، انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، انجمن صنفی عکاسان سینمای ایران، شبکه مستند سیما، پیام‌رسان بله و انجمن عکاسی میراث فرهنگی، تابستان سال جاری برگزار می‌شود.

صفر تا صد برگزاری جشنواره عکس نیکوکاری / تقدیر از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد

حسن غفاری ؛ پیشکسوت عکاسی و دبیر جشنواره ؛در مورد اهداف جشنواره بیان داشت سالانه جشنواره‌ها و مسابقات متعددی در زمینه عکاسی با موضوعات متفاوت در سطح کشور برگزار می‌شود. بسیاری از این مصاحبه‌ها و جشنواره‌ها، مناسبتی و پیرامون یک موضوع و جریان اجتماعی است یا اینکه یک نیاز را به کمک جامعه عکاسی به بحث و گفت‌وگوی بصری و تصویری می‌گذارد. ما معتقدیم که هر جشنواره یا مسابقه عکاسی یک نوع مسابقه تصویری برای رسیدن به تصاویری با مفهوم زیباتر، بهتر و کامل‌تر است.

این جشنواره دستش را به‌طرف علاقه‌مندان عکاسی دراز کرده است که از آن‌ها کمک بخواهد تا در هر سطح، سلیقه و گرایشی که هستند عکاسی را با موضوع و نگاه کاربردیِ نیکوکاری ببینند و آثاری را با موضوع نیکوکاری تولید کنند که این آثار از یک‌سو در جامعه منتشر شود و از سوی دیگر بتواند به اهداف این جشنواره که جاری‌ساختن فرهنگ نیکوکاری در جامعه است کمک کند.

هدف این است که نیکوکاری در سطوح هنرمندان، انجمن‌ها، نهادها و عموم مردم و جامعه به‌مفهوم تولید اثر جاری شود. جشنواره این موضوع را دنبال می‌کند و هدفش این است که به منابع تصویری ارزشمندی با سلیقه و گرایش‌های مختلف عکاسی دست یابد که بتواند این آثار را در جامعه منتشر و به گسترش و ترویج فرهنگ انسان‌دوستانه نیکوکاری کمک کند.

یکی از نگرانی‌های ما در همین پرسش نهفته است. در این جشنواره دلایلِ جاری‌شدنِ نیکوکاری را دنبال نمی‌کنیم. به بیان دیگر در پی نشان‌دادن فقر و سطوح ناتوانی و نارضایتی مردم نیستیم. همچنین عدم رویارویی با خیلی از واقعیت‌ها و موضوعات اجتماعی را هم دنبال نمی‌کنیم، بلکه به‌دنبال حل‌کردن مسائل هستیم. ما به‌دنبال تصاویر مربوط به یاری‌رساندن و لحظات نجات‌بخش هستیم که دگرگونی ایجاد می‌کند و موجب بهبود شرایط اجتماعی می‌شود؛ لحظاتی که انسان‌ها در بحران‌های اجتماعی یا طبیعی به زندگی عادی خودشان بازگردانده می‌شوند.

صفر تا صد برگزاری جشنواره عکس نیکوکاری / تقدیر از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد

بنابراین، این موضوعی است که از عکاسان انتظار داریم تا در عکس‎های آن‌ها دیده شود. به عکس‌هایی نیاز داریم که صفت هم‌نوع‌دوستی و هم‌نوع‌خواهی دارند و نشان می‌دهند که آدم‌ها برای راحت‌ترشدن زندگی دیگران از خودشان مایه می‌گذارند. این مرحله، مرحله کمک‌کردن به دیگران است که برای ما ارزشمند محسوب می‌شود.

غفاری در ادامه بیان داشت که، عکاسان آدم‌های عام‌المنفعه و خیررسانی هستند. عکاسان آدم‌هایی‌اند که به بسیاری از جریان‌های اجتماعی واکنش نشان می‌دهند و تلاش می‌کنند که آگاهی‌بخشی داشته باشند و زمینه اصلاحات و بهترشدن را فراهم آورند؛ یعنی عکس‌هایی را در جامعه منتشر می‌کنند که آن عکس‌ها افراد را متأثر می‌کند و به واکنش وامی‌دارد. این عین صفت نیکوکارانه یک عکاس است.

از جهت دیگر در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که اوقات زیادی از زندگی‌مان را با تصویر سروکار داریم و از سوی دیگر به تفریح هم نیازمندیم و نکته مهم این است که بسیاری از اوقات فراغت انسان‌ها با دیدن عکس‌ها و تصاویر درباره یک موضوع سپری می‌شود. عکس‌ها در کسری از ثانیه گرفته می‌شوند اما این عکس‌ها در زمان‌های طولانی و مکان‌های متعدد توسط افراد زیادی دیده می‌شوند و این چیزی نیست جز رفتار خیرخواهانه و نیکوکارانۀ عکاسان. وقتی عکاسان دارای این صفت نیکوکارانه هستند از آن‌ها می‌خواهیم که این‌بار به‌صورت مستقیم به موضوع نیکوکاری بپردازند و به‌ جاری‌شدنِ نیکوکاری در جامعه کمک کنند.

این جشنواره نگاه متفاوت و تکمیلی در استفاده از عکس دارد و فعالیت اصلی‌اش ترویج فرهنگ نیکوکاری پس از پایان داوری است تا این عکس‌ها را در جامعه منتشر کند. یکی از دلایل اسپانسرها و حامیان معنویِ متعدد نیز همین است که این عکس‌ها در اختیار آن‌ها هم قرار بگیرد تا بتوانند آن‌ها را منتشر کنند و در نهایت عکس‌ها دیده شوند.
این اتفاق و شعار را در اهداف سازمان بهزیستی، کمیته امداد و هلال احمر می‌بینیم و چقدر خوب است که نگاه کلی به این موضوع داشته باشیم و این را در زندگی افراد جاری کنیم. ما انسان‌ها یک کره خاکی بیشتر نداریم و اگر فرهنگ نیکوکاری رواج نیابد، تنها کرۀ زیست هم از بین خواهد رفت.

غفاری گفت جشنواره نیز خود را در موقعیت نیکوکار میبیند و قرار است تا در مناطق، دورافتاده از قبیل یاسوج ، جیرفت ، ایلام و... کارگاه های آموزشی عکاسی رایگان برگزار شود که در شهر یاسوج برای تاریخ 2 خرداد کادر اجرایی به یاسوج اعزام و نشستی با عکاسان استان دارند و که این کارگاه آموزشی توسط استا مجید ناگهی صورت می پذیرد.

غفاری در پایان از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد تقدیر و تشکرد کرد و بیان داشتند که این اداره کل حامی همیشگی هنر عکاسی بوده واز حامیان برگزاری این نشست ،معاونت هنری و سینمایی ، انجمن هنرهای تجسمی و انجمن سینمای جوان که در روند برپایی این نشست همکاری به عمل آوردند کمال قدردانی و سپاس داشتند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: