به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف؛توقف پنج ثانیهای در درگیریهای بین زن و شوهرها، از تبدیل شدن این مشاجرات به درگیریهای جدیتر و بزرگتر جلوگیری میکند.
دانشمندان دانشگاه سنت اندروز، با آزمایشهایی که روی ۸۱ زوج انجام دادند، به این نتیجه دست یافتند که تنها با پنج ثانیه وقفه هنگام مشاجره میتوان رابطه را نجات داد. این تحقیق در مجله «روانشناسی ارتباطات» منتشر شده و آنا مککاری، دانشجوی دکترا در دانشکده روانشناسی و علوم اعصاب، این آزمایش را در کنار استادان دیگر، دکتر رابرت می و پروفسور دیوید دونالدسون، طراحی و سرپرستی کرده است. او دریافت که وقفههای کوتاه پنج ثانیهای در حین مشاجره میتواند احساسات منفی و پرخاشگری را کاهش دهد. او میگوید این موضوع شاید بدیهی و واضح به نظر برسد، اما این اولین بار است که کاهش پرخاشگری پس از «وقفههای اجباری» در یک آزمایش بررسی میشود.
5 ثانیه رایگان
به گزارش ایندیپندنت، مککاری توضیح میدهد که «مجبور کردن زوجها برای وقفه پنج ثانیهای به اندازه وقفه ۱۰ تا ۱۵ ثانیهای موثر است و نشان میدهد که حتی کوتاهترین مکثها در مشاجره به کاهش آن کمک میکند». او در ادامه میافزاید: «این ترفندی ساده، رایگان و موثر برای کاهش احساسات منفی هنگام دعوا و مرافعه است، ارزانتر از زوجدرمانی است و بهراحتی میتوان آن را در دیگر تعاملات روزمره نیز به کار بست.» زوجها در این پژوهش در یک بازی رقابتی وارد شدند که میتوانستند با میزان دلخواه بر سر شریک زندگیشان فریاد بزنند. این زوجها در ۳۰ دور بازی شرکت کردند و در فواصل مختلف زمانی هم وقفه داشتند. محققان از طریق هوش مصنوعی پیشرفته و یادگیری ماشینی، واکنشهای احساسی افراد تحت آزمایش را که با دوربین ۳۶۰ درجه و میکروفون ثبت میشد، تجزیه و تحلیل کردند.
از بین برنده رقابت در دعوا
این گروه تحقیقاتی کشف کرد که هنگام مشاجره زوجها تمایل دارند با میزان پرخاشگری دیگری رقابت کنند یا حتی از او هم جلو بزنند و با پرخاشگری بیشتر مغلوبش کنند. با این حال ایجاد وقفهای کوتاه، این الگوی تلافیجویانه را مختل کرد و پرخاشگری کلی را کاهش داد. گفته میشود که راهکار وقفه پنج ثانیهای در مدیریت درگیریهای سطح پایین هم جواب میدهد و از تبدیل شدن این مشاجرات به درگیریهای جدیتر و بزرگتر جلوگیری میکند. خانم مککاری افزود: این رویکرد درمورد خشونت خانگی قابل اجرا نیست اما درمورد مدیریت دعواهای روزمره زوجها که ممکن است شدت یابد، کارساز است. به گفته او، هنگامی که درمورد بازخوردها از شرکتکنندگان پرسوجو کردند، برخی از پاسخها و نظرها واقعا جالب و ارزشمند بود. به عنوان نمونه یکی از شرکتکنندگان گفت که وقفه اجباری باعث شده به چشمان شریک زندگیاش نگاه کند و همین تنش بین آنها را کاهش داده است.
نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «نیچر» منتشر شده است.
عضویت در خبر نامه