کد خبر: ۳۶۴۹۵
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
درگفتگو آوای رودکوف با دکتر نگار ولی زاده مطرح شد:
سلمک گیاهی است یکساله که درتیره ی تاج خروسیان، خانواده ی اسفناجیان و علف هرز قرار دارد.

پایگاه خبری آوای رودکوف:استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي، اظهارکرد: سلمک گیاهی است یکساله که درتیره ی تاج خروسیان، خانواده ی اسفناجیان و علف هرز قرار دارد. گیاه سلمک دارای ساقه های ایستا و انشعابات متعددی است که به صورت طبیعی خطوطی صورتی و بنفش بر روی برگ های آن وجود دارد این گیاه حاوی آهن است و با مصرف این گیاه دارویی آهن موجود درآن هموگلوبین و میوگلوبین تولید می شود.

تولید هموگلوبین با مصرف سلمه تره

دکتر نگار ولی زاده در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف افزود: سلمک شباهت بسیار زیادی به تخم مرغ دارد و دارای دندانه هایی با حاشیه موج دار و صاف است. در انتهای گیاه سلمه تره گلی از نوع سنبله و به رنگ سبز می روید که گل آذین نام دارد. این گل توسط پنج قطعه گل پوش سبز رنگ متمایل به سفید احاطه می شود.

وی ضمن بازگونمودن یکی از برجسته ترین سلمه تره خاطرنشان کرد: یکی از برجسته ترین مزایا و خواص گیاه سلمک، درمان یبوست است و درواقع این گیاه به موجب دارا بودن خاصیت ملینی روده ها را تحریک می کند و با بهبود حرکات روده یبوست های مزمن را بر طرف می سازد.

ولی زاده بیان کرد: بهره گیری از گیاه سلمک به موجب فیبر موجود در آن خطر شکل گیری بیماری هایی نظیر دیابت نوع 2، سرطان روده و بیماری های قلبی-عروقی کاهش می یابد.

این استادیار پژوهشی یادآورشد: مصرف گیاه سلمک موجب تصفیه خون و رفع کم خونی در بدن است.

وی بااشاره به ترکیبات موجود در سلمه تره اظهارکرد: گیاه سلمک از مواد مغذی و ویتامین های مکمل نظیر ویتامین های ث، ویتامین های گروه ب،کلسیم، آهن، کربوهیدرات، پروتئین، تیامین، ریبوفلاوین، سدیم، روی، منگنز، پتاسیم، روغن، فیبر و منیزیم برخوردار است.

ولی زاده ادامه داد: روش مصرف گیاه دارویی سلمه تره به دو طریق خوراکی و موضعی امکان پذیر است.
وی افزود: بهره گیری از شیره سلمک به شکل تازه ممنوع است چون به طور مستقیم به کارکرد معده آسیب وارد می کند و باعث شکل گیری زخم معده می شود.

این محقق از بخش خوراکی سلمک گفت و بیان کرد: فقط برگ سلمه تره را تمی توان مصرف نمود. روش مصرف گیاه دارویی سلمه تره به دو طریق خوراکی و موضعی امکان پذیر است. درواقع می توان این گیاه را همانند اسفناج یا شبیه سبزی به سالاد اضافه کرده و مصرف نمود. به علاوه می توان عصاره و روغن گیاه سلمک را تهیه نمود و به صورت موضعی در خصوص رفع کک و مک، سوختگی های ناشی از نور خورشید و تورم های مفصلی مورداستفاده قرارداد.

ولی زاده سلمک حاوی مقادیربالای کربوهیدرات دانست و تاکید کرد: گیاه سلمه تره، حاوی کربوهیدرات در مقادیر بسیار بالا است. با مصرف گیاه سلمک منبع اصلی انرژی بدن تأمین می شود و درواقع کربوهیدرات موجود در سلمک در طی فرآیندهایی انرژی مورد نیاز بدن را تأمین می کند.

گفتگو: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: